Kurabiye kilo aldırır mı? Ağızda dağılan en pratik diyet kurabiye tarifleri

Son zamanların en popüler diyetlerinden biri olan kurabiye diyeti ile kısa zamanda kilolarınıza veda edebilirsiniz. Dışarıda satılan bol kalorili yiyeceklerle kilo alma ihtimaliniz bulunurken evinizde diyete uygun şekilde yaptığınız kurabiyelerle hem lezzet şöleni yaşayabilir hem de formunuzu koruyabilirsiniz. Peki kurabiye diyeti nedir? Kurabiye diyeti nasıl yapılır? Kurabiye diyetinde ne yenir? Kurabiye yemek kilo aldırır mı? İşte yanıtı...

Hem ince bir vücuda sahip olmak hem de sevdiğiniz yiyeceklerden uzak kalmak istemiyorsanız, doğru ve sağlıklı beslenme yöntemi ile formunuzu koruyabilirsiniz. Gündelik yaşantı içerisinde doyurucu ağır ana yemekler yerine sağlıklı ve pratik atıştırmalıklarla karnınızı doyurabilirsiniz. Sofraların olmazsa olmazı olan çayın yanında gidebilecek en lezzetli atıştırmalıklardan birisi de nefis mi nefis kurabiyelerdir. Karbonhidrat ağırlıklı hamur işleri normal hayatta kilo aldırmaya oldukça elverişlidir. Ancak evde diyete uygun şekilde yapılan bazı kurabiyeler düşük kalori içerirken dışarıda hazır olarak satılan kurabiyeler bol kalorilidir ve kilo aldırır.

Kurabiye yemek kilo aldırır mı

Kurabiye yemek kilo aldırır mı

Evde şekersiz ve glisemik indeksi az olan kurabiyeler yaparak kurabiye yemeye diyette devam edebilirsiniz. Peki diyette kurabiye yenir mi? Kurabiye diyeti nasıl yapılır? En lezzetli ve kalorisiz diyet kurabiye tarifleri neler? İşte soruların yanıtı...

KURABİYE DİYETİ NEDİR, NASIL YAPILIR?

Karnınız acıktığı zaman normal yemek yerine diyete uygun hazırlanan kurabiyeleri yiyerek zayıflayabilirsiniz. Ancak, burada her çeşit kurabiyeyi yemek tabi ki serbest değil. Kahvaltıda, öğlende ve atıştırmalık olarak tüketeceğiniz bu diyette, akşamları kalori ölçüsünü aşmamak kaydıyla her şey yiyebilirsiniz.

KURABİYE DİYETİ GERÇEKTEN ZAYIFLATIYOR MU?

Tüketeceğiniz diyet kurabiye bisküvilerin kalori miktarı az olacağı için dikkat etmeniz gereken tek şey, akşam yemeğinde abartıya kaçmamak. Eğer kilolarınız çoksa, zayıflamanız kalp rahatsızlıklarına ve diyabet riskine karşı iyi gelecektir.

NOT: Diyabet hastasıysanız bir öğün içerisinde çok kalori almak kan şekeri dengesini alt üst edeceğinden uzman onayı almadan denemeyin.

KURU İNCİRLİ DİYET KURABİYE

Kuru incirli diyet kurabiye

Kuru incirli diyet kurabiye

MALZEMELER;

1 su bardağı yulaf
1 adet yumurta
1 adet muz
1 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
1 yemek kaşığı kuru üzüm
1 yemek kaşığı doğranmış kuru incir
1 yemek kaşığı doğranmış hurma
1 çay kaşığı kabartma tozu

HAZIRLANIŞI;

İçi derin bir kasenin içinde yumurtanın beyazını köpük köpük olacak gibi çırpın. Ezilmiş muzu, yulafı, kabartma tozunu ve diğer kuru meyveleri ilave edip karıştırın. Daha sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine elinizde şekil vererek sıra sıra dizin ve 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

KURU MEYVELİ DİYET KURABİYE

kuru meyveli diyet kurabiye tarifi

kuru meyveli diyet kurabiye tarifi

MALZEMELER;

1 su bardağı Hindistan cevizi rendesi
Yarım su bardağı ceviz kırığı
Yarım su bardağı kuru yaban mersini
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı tam buğday unu
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karbonat
3 yemek kaşığı bal
3-4 yemek kaşığı su

YAPILIŞI;

Hindistan cevizi rendesi, tam buğday unu ile yulafı kasede karıştırın.
Karbonat, kuru yaban mersini ve ceviz kırıklarını ilave edip yeniden karıştırın.
Zeytinyağı, bal ve suyu döküp hamuru sıkınca dağılmayacak gibi yoğurun. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

Afiyet olsun..

1 ayda 4 kilo verdiren Tarçınlı süt tarifi! Tarçınlı süt ile zayıflama

İLİŞKİLİ HABER

1 ayda 4 kilo verdiren Tarçınlı süt tarifi! Tarçınlı süt ile zayıflama
Kurabiye yapmanın püf noktaları neler? Kurabiye pişirmede sorunlar ve çözümleri

İLİŞKİLİ HABER

Kurabiye yapmanın püf noktaları neler? Kurabiye pişirmede sorunlar ve çözümleri

BİR YORUM YAPIN 0