Kuran okumaya başlamadan önce okunacak dua! Her harf için sevap kazandıran dua

Her harfine ayrı ayrı sevapların yazıldığı Kuran-ı Kerim'de bu sevapları ikiye katlamak isterseniz, Kur'an okumaya başlamadan önce okunması tavsiye edilen duayı okuyabilirsiniz. Ramazan ayında hatim indirmenin fazileti ise çok yüksektir. Peki Kur'an okurken nelere dikkat edilmeli? Hatim duası nedir, hatim duası nasıl yapılır?

Sadece yüzüne baktığımızda bile bolca sevaplar kazanabileceğimiz Kuran-ı Kerim'de Allah'ın kelamının geçtiğini düşünerek huşu içerisinde okumak önemlidir. Dolayısıyla bizlerde Kuran-ı Kerimi okurken feyzi arttırmak ve daha çok sevap kazanmak için Kuran okumadan önce bazı hazırlıklar yapmalıyız. Kurana başlama duasını kolaylıkla ezberlediğimiz takdirde her Kuran okuyacağımızın öncesinde bu duayı okuyarak faziletlerinden yararlanabiliriz. Fıkıh kitaplarında 'Kur'an'a başlama duası' olarak geçen bu dua, ezberlenmesi gayet basit kısa dualardan biridir. İbn Ömer (r.a.) rivayetine göre; Efendimiz (SAV) buyurdular ki: “Her kim, Kur’ân’ın üçte birini okursa, muhakkak ona, Peygambere verilen Kur’ân bilgisinin üçte biri verilmiştir. Her kim, Kur’ân’ın yarısını okursa, muhakkak ki Peygam­bere verilen Kur’ân bilgisinin yarısı ona verilmiştir. Her kim, Kur’ân’ın üçte ikisini okursa, muhakkak ki Peygam­bere verilen Kur’ân bilgisinin üçte ikisi kendisine verilmiş­tir. Her kim Kur’ân’ın tamâmını okursa, muhakkak ona, Peygambere verilen Kur’ân bilgisinin tamâmı verilmiş olur ancak ona vahyedilmez.(Kenzü’i-Ummâi 1/524) 

  • Kuran-ı Kerim'i okumaya başlamadan önce Eûzü-Besmele çekmek, bitirdikten sonra Sadakallahul azim 'En doğrusunu Allah bilir' demek güzel davranıştır. 

Kuran en güzel nasıl okunur? Dünya Kuranı Kerim okuma birincileri! Kuranı güzel okuyan hafızlarİLİŞKİLİ HABERKuran en güzel nasıl okunur? Dünya Kuranı Kerim okuma birincileri! Kuranı güzel okuyan hafızlar

KUR'AN-I KERİM OKUMAYA BAŞLAMADAN ÖNCE OKUNACAK DUA! 

kuranı kerime başlama duası

kuranı kerime başlama duası

KURAN'A BAŞLAMA DUASI TÜRKÇE OKUNUŞU! KURANA BAŞLARKEN...

Allâhümme bi’l-hakkı enzeltehû ve bi’l-hakkı nezel. Allâhümme ‘azzim rağbetî fîhi ve’c‘alhu nûran li-basarî ve şifâen li-sadrî. Allâhümme zeyyin bihî lisânî ve cemmil bihî vechî ve kavvi bihî cesedî ve’rzuknî tilâvetehû ‘alâ tâ‘atike ânâe’l-leyli ve etrâfe’n-nehâri va’hşurnî me‘a’n-nebiyyi salla’llâhu ‘aleyhi veselleme ve âlihi’l-ahyâr.

Yasin Suresi okunuşu ve faziletleri! Kuranda Yasin suresi kaçıncı cüz ve sayfada?İLİŞKİLİ HABERYasin Suresi okunuşu ve faziletleri! Kuranda Yasin suresi kaçıncı cüz ve sayfada?

KUR'ANA BAŞLAMA DUASI ANLAMI 

Allah'ım! Sen Kur'an-ı hak üzere indirdin. O da böylece hak üzere indi. Allah'ım Kur'an'a karşı ilgimi artır. Onu gözümün nuru, gönlümün şifası, keder ve üzüntümün ilacı kıl. Allah'ım! Dilimi Kur'an ile süsle, yüzümü Kur'an ile güzelleştir. Bedenimi onunla kuvvetlendir. Ruhumu onunla diri tut. Mizanımı onunla ağırlaştır. Gece-gündüz sana itaat için Kur'an okumaya beni muvaffak kıl. Beni, Hz. Peygamber Muhammed (S.A.S) ve O'nun hayırlı ehli beytiyle birlikte hasret.

Sehiv secdesi ile Tilavet secdesi nedir, nasıl kılınır? Namazda secde nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERSehiv secdesi ile Tilavet secdesi nedir, nasıl kılınır? Namazda secde nasıl yapılır?

KURAN-I KERİM OKURKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Kuran-ı Kerime hürmet göstermek açısından temiz kıyafetler giymek ve güzel bir abdest almak Kuran okumanın en güzel inceliklerindendir. Güzel kokular sürmek hatta en sevilen buhurları yakmak güzel davranışlardandır. Ancak bunları yapma imkanı yoksa kuran okuyacak kişinin abdestli olması yeterlidir. Ayakta iken ya da oturur iken edepli, ağırbaşlı olmak önemlidir. Kişinin kıbleye dönük vaziyette Kuran'ını okuması daha faziletlidir.

BİR YORUM YAPIN 12

CENNET 5 ay önce

Çok güzel

Emine 8 ay önce

Güzel çok yararlandım

Ayhan güzel 11 ay önce

Çok güzel bilgilendirmeler teşekkür ederim.

Toplam 3 beğeni

Zahide 1 yıl önce

Türkçe okunuşu eksik yazılmış muhammedin kelimesi yok arapca bilmeyenler için.

Toplam 6 beğeni

Songül 1 yıl önce

Guzel

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun