Kiralık daireler için dekorasyon önerileri

Dekorasyonda yeniliğe gitmek zevkli olduğu kadar maliyetli de bir iştir. Özellikle kirada oturan kişiler, daireleri için kira ödemek dışında ekstra bir mali külfete girmeyi istemeyebiliyorlar. Peki masrafa girmeden evleri yenilemenin basit yöntemleri yok mudur? Sizler için basit ama bir o kadar da etkili, kiralık daireler için uygulanabilecek dekorasyon önerilerini bir araya getirdik.

Kiralık evlerde dekorasyon yaparken, ev sahibinin isteği dışında köklü bir değişiklik yapılması çoğunlukla zordur. Bu zorluğun oluşmasındaki en temel sebep, ev sahibinin istememe ve belki kısa bir süre sonra evden ayrılacak olma ihtimalidir. Bu nedenle daireler içerisinde büyük ölçekli masraflar yapılmak istenmez. Ve daha tasarruflu, fazla uğraştırmayacak ev dekorasyonlarına yönelilir. Bir evde dekorasyon açısından yenilik kazandıran alanlar duvar, parke ve pencerelerdir. Bu bölgelerde ucuz, basit ve etkili bir şekilde yeniliğe gidebilirsiniz. İçeriğimizde sizleri mali açıdan zorlamayacak ve istediğiniz değişikliği oluşturmanızı sağlayacak dekorasyon önerilerine yer verdik. Peki kiralık evler için nasıl bir dekorasyon uygulayabilirsiniz? Sonbahar aylarında duvarlarınızı boyamak için illa ki badana, sıva işlerine girişmenize gerek yoktur. Son dönemin trendlerinden yararlanarak basit renklilikler katabilirsiniz. Örneğin tuvalleri boyayıp duvarlarınıza asabilirsiniz. Ya da duvarınızda çatlaklar oluşmuş ise bu kısımları kapatmak için ayna veya tablo kullanabilirsiniz. 

İşte adım adım kiralık daireler için uygulanabilecek dekorasyon önerileri:

PENCERELER İLE EVE YENİLİK KATILIN

Bir eve yenilik katan en etkili kısımlardan biri pencerelerdir. Stor ve perdelerinizi yalnızca ev içinin görünmesini engellemek için değil,  ev dekorasyonuna renklilik katmak için kullanabilirsiniz. Perdeleri canlı renkleri taşıyan modellerden seçebilirsiniz. Pencere önleriniz müsaitse önüne tekli bir koltuk ve küçük bir masa koyabilirsiniz. Ya da yemek masalarınızı önüne koyup bütün aile bir araya geldiğiniz anları manzara karşısında geçirebilirsiniz. 

KÜÇÜK ALANLARI BÜYÜTME YÖNTEMLERİ

Eğer odanız küçükse ve büyültmek istiyorsanız, illa ki bir odayı kırıp küçük olan odaya katmanıza gerek yoktur. Odayı olduğundan daha büyük gösterecek basit ama etkili çözümler bulunur. Bunlardan biri aynalardır. Derinlik algısı katan aynalar, hem küçük odaları büyük gösterir hem de karanlık alanların daha aydınlık olmasını sağlar. 

Küçük evler için bir diğer avantaj ise işlevsel mobilyalardır. Aynı anda hem yatak hem de depolama alanı olarak kullanılabilen yataklar, içinde çekmeceler bulunan yemek masaları bu mobilyalara örnek olabilir.

AYDINLATMANIN ÖNEMİ

Bir evi yenileyen dekorlardan biri de aydınlatmalardır. Eğer fazla güneş almayan, karanlık bir evde oturuyorsanız aydınlatmalarınızı tepe aydınlatmaları modellerinden tercih edebilirsiniz. .Tepe aydınlatması olarak sarkış modeller ya da avizeler kullanılabilir. Bu sayede ışığı tüm ortama eşit oranda yayabilirsiniz. Fakat bu aydınlatmalar tablo gibi parçalarda etkili olmayabilir.

HALI - ZEMİN DEKORASYONU

Bir evin olmazsa olmazı halılardır. Halı ile hem zemini kapatır hem de zemin dekorasyonuna farklılık katarsınız. Ancak halı kullanmadan da zemin dekorasyonunda farklılık sağlayabilirsiniz. Örneğin her ne kadar eski kabul edilse de kilimleri değerlendirebilirsiniz. Yere sereceğiniz küçük boy bir kaç para kilimle oda dekorasyonuna etnik bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Modası geçmeyen yılların eskitemediği parçalar

İLİŞKİLİ HABER

Modası geçmeyen yılların eskitemediği parçalar
Sosyal medya kullanıcıları seçti! Gelmiş geçmiş en iyi 10 dizi

İLİŞKİLİ HABER

Sosyal medya kullanıcıları seçti! Gelmiş geçmiş en iyi 10 dizi
2020 ev dekorasyonunda sonbahar modası

İLİŞKİLİ HABER

2020 ev dekorasyonunda sonbahar modası
İstanbul’da en iyi hamburgeri yiyebileceğiniz 6 mekan

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul’da en iyi hamburgeri yiyebileceğiniz 6 mekan

BİR YORUM YAPIN 0