Salon dekorasyonunda sarı ve gri nasıl kullanılır?

Son dönemlerde ev dekorasyonunda harika bir uyum yakalayan sarı ve gri, şık bir tarz oluşturmak isteyenler için harika bir stil önerisi olarak karşımıza çıkıyor. Peki salon dekorasyonunda gri ve sarı nasıl kullanılır? Sarı ve gri dekorasyon nasıl yapılır? Ev dekorasyonunda sarı gri birlikte kullanılır mı? İşte ev dekorasyonunda fark yakalamak isteyenler için detayları haberimizde açıkladık...

Ev dekorasyonunda her parçanın birbiriyle uyum yakalaması ve estetik bir görünüm yakalaması oldukça önemlidir. Bu uyumun anahtarı olan renkler, dekorasyonda ufak dokunuşlarla sıra dışı bir tarz şekillendirmenize yardımcı olur. Eğer baharın neşesini ve enerjisini yaşam alanlarınıza yansıtmak isterseniz gri ve sarının uyumuna mutlaka şans vermelisiniz. Gelin, gün ışığının dinamikliğini gözler önüne seren sarı ve asaletin temsilcisi gri ile evlerde neler yapılabileceğini gelin birlikte öğrenelim.

Gri renk, ev dekorasyonunda nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABERGri renk, ev dekorasyonunda nasıl kullanılır?

SARI VE GRİ EV DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Son yıllarda salon duvarlarında tek renk kullanmaktansa farklı renklere bir arada yer verildiğini görüyoruz. Salonunuzun duvarlarında gri ve sarıyı birlikte kullanarak farklı bir bakış açısı yakalayabilirsiniz. Böylece salonlarınıza canlılık getirirken göz yormayan bir aydınlığı yakalayabilirsiniz. 

Gri ve sarı ev dekorasyonu

Gri ve sarı ev dekorasyonu

Ya da bir salonunuzun bir duvarında sarı ve gri renklerin yer aldığı geometrik desenler oluşturabilirsiniz.

Salon dekorasyonunda gülkurusu rengi nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABERSalon dekorasyonunda gülkurusu rengi nasıl kullanılır?

Sarı gri duvar dekorasyonu

Sarı gri duvar dekorasyonu
Ayrıntılarda farklılık yakalamayı seven biriyseniz; salon perdelerinizde orijinal bir dekorasyona imza atabilirsiniz. Sarı ve grinin birlikte kullanıldığı uzun perdeler, eve adımınızı atar atmaz dikkat çekecektir. 

Sarı ve gri perde dekorasyonu

Sarı ve gri perde dekorasyonu

Ya da sarı ve grinin birlikte kullanıldığı geometrik desenli perdelerle salonlarınızı hareketlendirebilirsiniz.

Sarı ve gri geometrik desenli perde kullanımı

Sarı ve gri geometrik desenli perde kullanımı

SALON DEKORASYONUNDA SARI VE GRİ NASIL KULLANILIR?

Gri renk, özellikle koltuk takımlarında çok fazla tercih edilen bir renktir. Gri renkli koltuklarınızda sarı kırlent ve koltuk şalları kullanabilirsiniz.

Sarı ve Gri salon dekorasyonu

Sarı ve Gri salon dekorasyonu

Aynı şekilde sarı renkli koltuk takımları ile klasik bir tarzdan ayrılarak daha özgün bir dekorasyona imzanızı atabilirsiniz.

Sarı ve gri oturma odası dekorasyonu

Sarı ve gri oturma odası dekorasyonu

Ya da koltuk takımlarınızda sade renkler kullandıysanız; sarı ve gri renkli kırlentlerle koltuklarınıza canlılık katabilirsiniz. 

Sarı ve gri kırlent dekorasyonu

Sarı ve gri kırlent dekorasyonu

Gri renkli ikili veya üçlü koltuklarınızın aksine berjerlerinizde sarı rengini kullanarak ferah bir görünüm elde edebilirsiniz.

SARI VE GRİ HALI DEKORASYONU NASIL OLMALI?

Zeminin parlayan yıldızı olan halılar, belki de dekorasyonda en çok göz ardı edilen parçadır.

Sarı ve gri halı dekorasyonu

Sarı ve gri halı dekorasyonu

Eğer salon dekorasyonunuzda tek rengin hâkim olduğu bir dekorasyon şekillendirdiyseniz halılarınızda ufak sürprizlere yer verebilirsiniz. 

Sarı ve gri halı

Sarı ve gri halı

SARI VE GRİ AKSESUAR SEÇİMİ NASIL OLMALI?

Öncelikle salonunuzda hangi rengi temel alacağınızı belirlemeniz gerekiyor. Salonunuzda griye ağırlık verecekseniz; parlak tonlardaki sarı aksesuarlarla canlı bir görünümü evinize davet edebilirsiniz. 

Sarı ev aksesuarları

Sarı ev aksesuarları

Gri ve sarı rengin harmanlandığı tablo ve resimler de salonlarda çok şık bir dekorasyon oluşturacaktır.

Sarı ve gri tablo dekorasyonu

Sarı ve gri tablo dekorasyonu

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Griye en çok yakışan renkler! Gri renkle nasıl kombin yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Griye en çok yakışan renkler! Gri renkle nasıl kombin yapılır?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0