Ocak ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? 2024 kış ev dekorasyonu

2024'ün başlangıcını temsil eden ocak ayında evinizin dekorasyonunda da yepyeni dokunuşlara yer açabilirsiniz. Mevsimin atmosferini yansıtan bazı detaylarla ocak ayında şık ve konforlu bir yaşam alanına sahip olabilirsiniz. Peki, ocak ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? 2024 kış dekorasyonu nasıl yapılır? Ocak ayında hangi bitkiler dikilir? İşte yanıtlar...

Ocak ayında kış günlerinin soğuk etkisini de tamamen hissetmeye başladık. Genellikle evlere kapandığımız bu mevsimde yaşam alanımızda konforun üst seviyede olmasını istiyoruz. Küçük dokunuşlarla yaşadığımız mekanı hem daha göz alıcı hem de rahat bir görünüme kavuşturabiliriz. Renklerden dokulara birçok alanda değişik etkiler kullanarak evinizi ocak ayına hazırlamak isterseniz size harika önerilerimiz var!  Yılın ilk ayında iç ısıtan bir dekorasyon için dikkat edilmesi gerekenleri gelin birlikte öğrenelim.

2024 yılının rengi nedir? 2024 ev dekorasyonu renkleri nelerdir?İLİŞKİLİ HABER2024 yılının rengi nedir? 2024 ev dekorasyonu renkleri nelerdir?

OCAK AYI EV DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Kış mevsiminde iç ısıtan bir ev dekorasyonu için öncelikle renklerin gücünden faydalanabiliriz. Ocak ayının dokusunu yansıtan etkileyici kırmızılar ve doğanın ana rengi yeşil, bu ay dekorasyonda muhteşem bir etkiyi evinize davet edebilir. Dilerseniz turuncu, sarı ve kırmızının tonlarını bir arada kullanarak bütünleyici bir dekorasyona da imza atabilirsiniz.

2024 ev dekorasyonu

2024 ev dekorasyonu

Öte yandan; krem, beyaz, bej ve toprak tonları da kışın dingin ve ağır duruşunu simgelemektedir. Bu ayın en özel rengi olan narin ve kadifemsi olarak tanımlanan "Peach Fuzz" yaz kış fark etmeden dekorasyonda sıklıkla karşımıza çıkacak.

Peach Fuzz dekorasyon

Peach Fuzz dekorasyon

Dekorasyonun tamamlayıcı etkisi olan dokular da mevsime ve aylara göre değişkenlik göstermektedir. Ocak ayının temasını oluşturan kadife ve yumuşak dokular özellikle salon ve yatak odası dekorasyonunun ruhunu yansıtıyor. İster koltuklarda ister minder ve kırlentlerde kadifeler tercih edebilirsiniz.

Ev dekorasyonunda kadife kullanımı

Ev dekorasyonunda kadife kullanımı

Ocak ayı ev dekorasyonu mobilya seçiminde ise daha kullanışlı tercihlerle şıklığı evinizde ağırlayabilirsiniz. Örneğin salon ve oturma odalarında sehpa kullanmak yerine büyük puflara yer verebilirsiniz. Örgü ve yün model puflar mevsime uygun bir tercih olmakla beraber film izlerken ayaklarınızı utabileceğiniz rahat bir alanı da size tanır.

Kış mevsimi ev dekorasyonu

Kış mevsimi ev dekorasyonu

Ev dekorasyonunda puf kullanımı nasıl olmalıdır?İLİŞKİLİ HABEREv dekorasyonunda puf kullanımı nasıl olmalıdır?

Ocak ayının soğukluğunu bastıracak ısınma şekillerinden en estetik olanı belki de şöminelerdir. Sıcacık bir stilin anahtarı olan şömineler bu dönemde hem ısınmanızı kolaylaştıracak hem de salonlarınızda göz kamaştıracak.

Ev dekorasyonunda şömine kullanımı

Ev dekorasyonunda şömine kullanımı

Kış aylarında çabuk kararan hava evin içerisinde de aydınlatma ihtiyacının artmasına sebep oluyor. Ocak aylarında tek bir aydınlatma kullanmak yerine evin farklı noktalarında lokal aydınlatmalar kullanabilirsiniz. Özellikle ampul ışığını sıcak tonlarda seçerseniz ortamın kasvetli görünümünü kırarak daha iç ısıtan bir alana sahip olabilirsiniz.

Ocak ayı ev dekorasyonu

Ocak ayı ev dekorasyonu

Yatak odalarında aydınlatma nasıl seçilmeli? Kelvin renk sıcaklığı nedir?İLİŞKİLİ HABERYatak odalarında aydınlatma nasıl seçilmeli? Kelvin renk sıcaklığı nedir?

KIŞ AYLARINDA SPOR YAPMANIN EN İYİ YOLU!

Ocak ayında alışılmışın dışında bir ev dekorasyonu tasarlamak isterseniz kendinize özel bir spor köşesi oluşturabilirsiniz. Soğuyan havalarda evden çıkıp spor yapmak size zor geliyorsa siz de sporu evinize taşıyın! Dilerseniz ayrı bir odayı spor köşesi olarak ayırabileceğiniz gibi çalışma odası, yatak odası ya da salonların ufak bir bölümüne spor köşesi yapabilirsiniz.

Evde spor köşesi yapmanın yolları

Evde spor köşesi yapmanın yolları

OCAK AYI DEKORASYONUNDA HANGİ ÇİÇEKLER KULLANILIR?

Evlere canlı ve ferah bir görünüm getiren çiçekler de dekorasyonun en önemli parçası. Balkon, bahçe, teras ve evin dilediğiniz köşesine Ocak ayı çiçekleri yerleştirerek doğanın etkisine kucak açabilirsiniz. Özellikle bu ay begonya, petunya ve karanfil yetiştirmek en doğru seçim olacaktır.

Kış dekorasyonunda hangi çiçekler kullanılmalı? Kışın evde bakılabilecek bitkilerİLİŞKİLİ HABERKış dekorasyonunda hangi çiçekler kullanılmalı? Kışın evde bakılabilecek bitkiler

Kış dekorasyonunda çiçek kullanımı

Kış dekorasyonunda çiçek kullanımı

Eğer kış mevsiminde bitki bakımı yapmaktan çekiniyorsanız çam ağacına bir taze bir dalı su dolu kavanoza yerleştirerek minimal bir dokunuş yapabilirsiniz. Öte yandan kozalakları etkili bir aksesuar olarak da kullanmak mümkün.

Ev dekorasyonunda bitki kullanımı

Ev dekorasyonunda bitki kullanımı

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Nasır bandı nedir ve ne işe yarar? Nasır bandı nasıl kullanılır? Nasır bandı kaç günde çıkar?

İLİŞKİLİ HABER

Nasır bandı nedir ve ne işe yarar? Nasır bandı nasıl kullanılır? Nasır bandı kaç günde çıkar?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0