İftar davetlerinde kontrolü elden bırakmayın

İftar davetlerinde ev sahibinin yaptığı çeşit çeşit ikramlara karşı koymak epey zordur. Ancak her şeyin tadına bakarken kontrolü kaybetmemek gerekir.

Ramazan ayında kilo vermenin ve verilen kiloların korunmanın en zoru yanı gidilen iftar davetleridir. Peki misafirlikte nelere dikkat etmek gerekir?

Öncelikle yemeğe başlamadan önce bir büyük bardak su için ve ardından bir kase çorba ile devam edin. Diğer yemek çeşitlerinin de hepsini bir anda tabağa almak yerine, aralıklarla yemeye devam edin ve her lokmadan sonra çatalı bırakın. İftariyeliklerden ve diğer yemeklerden tadımlık olarak tüketmeye özen gösterin. Pide için de yediğiniz yiyeceklere göre küçük bir porsiyon belirleyin. 

Tatlı için 1 saat ara verin

Ana yemek olarak ızgara, fırınlanmış veya haşlanmış yiyecekleri tercih edin. Yağlı yemeklerin sosunu ve suyunu yememeye özen gösterin. Tatlı olarak da hamur işi ve şerbetliler yerine yağ oranı daha düşük olan sütlü tatlıları tercih edin. 

Ancak tatlı yemek için yemekten sonra mümkünse 1-2 saat ara verin. Hatta bu araya bir kısa yürüyüş sıkıştırmaya çalışın.

En güzel diyet tencere diyetidir

Her zaman için en sağlıklı en güzel diyet evde pişirilen yemeklerle yapılandır. Evde yemek yaparken kızartma veya kavurma gibi yöntemlerin yerine fırında pişirme, ızgara, haşlama ya da buğulamayı tercih edin.

Hayvansal yağlar yerine doymamış yağ asitlerinden bitkisel olan yağları tercih edin. Bunun yanı sıra badem, fındık, ceviz gibi farklı yağları kullanarak yemeklerinizi lezzetlendirebilirsiniz.

BİR YORUM YAPIN 0