Kilo almanıza neden olan 6 hata

Yaptığınız diyetler, her gün enerjinizi harcadığınız spor ve egzersizler işe yaramıyor mu? Belkide sebebi kilo almanıza neden olan hataları yapıyor olmanızdır...

Uzmanlar, kadınların kilo vermeye çalışırken daha fazla kilo aldıklarını söylüyor. Çünkü bilinçsizce yapılan bir çok hata, verilen kiloların daha fazlasının alınmasına neden oluyor.

İşte kilo almanıza sebep olan hatalar:

1-Kahvaltıda portakal suyu içmek

Meyve suyu içmek ile meyve yemek aynı şey değildir. Meyve suyundaki kolesterol ve şeker oranı daha yüksek olduğu için kan şekerinizi yükseltir ve gün içinde daha fazla acıkmanıza neden olur.

2-Akşam yemeğini fazla yemek

Özellikle akşam saatlerinde alınan kaloriler, vücutta daha çok depolanır. Bu yüzden akşam saatlerinde çok yememeye dikkat etmelisiniz.

3-Yeterince protein tüketmemek

Protein içeren besinler en doyurucu özelliğe sahip olanlardır. Bu yüzden protein tüketmek uzun süre tok kalmanızı sağlar. Sabahları yumurta ve süt ürünleriyle beslenerek gün boyu tok hissedebilirsiniz.

4-Belirli yiyecekleri hayatınızdan tamamen çıkarmak

Diyet listelerinin çoğu bir besini ya da besin grubunu yasaklar. Fakat dört temel besin grubunu (Süt, et ve baklagiller, sebze ve meyve, ekmek ve tahıl) içermeyen bir diyet menüsü ile kilo vermek sağlıklı değildir. Her besin grubundan yeterli ve dengeli beslendiğiniz zaman istediğiniz kiloya kavuşmanız ve formunuzu korumanız daha mümkündür.

5-Yeterince su tüketmemek

Geceleri uzun saatler su tüketmediğimiz için uzmanlar uyandıktan hemen sonra su içmemizi öneriyor. Kahvaltıdan önce içtiğimiz su, tokluk hissi veriyor ve gün içinde sağlıklı tercihler yapmamızı sağlıyor.

6-Kalori miktarını çok fazla azaltmak

Gün içinde aldığınız kalori miktarını aniden ve ciddi miktarda azaltmak kilo vermenize değil, almanıza sebep olacaktır. Gün içerisinde tükettiğiniz yüksek kalorili besinleri yavaşça azaltarak ve egzersiz yaparak daha sağlıklı kilo verebilirsiniz.

Her kadının dolabında olması gereken kıyafetler

İLİŞKİLİ HABER

Her kadının dolabında olması gereken kıyafetler
Ömrü uzatan 6 öneri

İLİŞKİLİ HABER

Ömrü uzatan 6 öneri
Yarım makyaj trendi nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Yarım makyaj trendi nedir?
Gwen Stefani'yi Nedret Taciroğlu giydirecek

İLİŞKİLİ HABER

Gwen Stefani'yi Nedret Taciroğlu giydirecek
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0