Mercimek çorbası zayıflatır mı? Mercimek çorbası diyeti! Mercimek çorbası tarifi

Sıradan mercimek çorbalarını unutup ödem atan ve yağ yakan özellikleriyle farklı bir tarif uygulayıp 3 günde zayıflayabilirsiniz. Yapılması çok kolay olan ve aç bırakmayan bu diyet ile istediğiniz kiloya ulaşacaksınız. Mercimek kilo yapar mı, evde mercimek yemeği nasıl yapılır? 3 günde 3 kilo zayıflatan mercimek çorbası diyeti...

Günümüzde hızla kilo vermek isteyen kadınların denemeye çalıştıkları şok diyetler, sağlıksız yollarla zayıflamada etkili iken, hem sağlıklı hem de hızlı kilo vermenin de yolu vardır elbet. Her bünyenin vücut direnci ve yapısı aynı olmamakla beraber genel itibariyle ortalama 3 gün kadar kısa bir süre ile 3 kilo birden verebilirsiniz. Vücudun sıvı ihtiyacını karşılamada önemli bir rolü olan çorba besini, mideyi kaplar ve uzun süreli tokluk hissettirir. Yapacağınız mercimek çorbasının bilinen mercimek çorbalarından tek farkı yağ yakıcı ve ödem atıcı muhteşem gıdalarla hazırlanmasıdır. 

Çorba içerek zayıflama yöntemi! Çorba diyeti nedir, nasıl yapılır? Zayıflatan çorba diyetleriİLİŞKİLİ HABERÇorba içerek zayıflama yöntemi! Çorba diyeti nedir, nasıl yapılır? Zayıflatan çorba diyetleri

KİLO VERDİREN MERCİMEK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER: Yarım su bardağı kırmızı mercimek, Yarım su bardağı haşlanmış barbunya, 3 yemek kaşığı pilavlık bulgur, 2 yemek kaşığı tane keten tohumu, 1 adet patates, 3 adet sivri biber, 2 adet orta boy kuru soğan, 3 diş orta boy sarımsak,1 tatlı kaşığı taze zencefil, 1 yemek kaşığı domates salçası, 3 yemek kaşığı ıspanak veya karalahana, 2 litre su.

Sosu için; 1 yemek kaşığı kimyon, 1 yemek kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı pulbiber, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı zeytinyağı.

YAPILIŞI: Patates, sarımsak ve soğanların kabuklarını soyup güzelce yıkayın. Ardından iri iri dilimleyip çorba tenceresine atın. Barbunya, Bulgur ve mercimekleri yıkayıp süzünce tencereye ilave edin. Biber, zencefil ve ıspanakları doğrayıp üzerine ilave edin. Son aşamasında ise su ve salçayı ayrı bir kapta karıştırıp tencereye ekleyin.

Orta ateşte soğanların yumuşaması için ortalama 40 dakika kaynatın. Pişirdiğiniz çorbayı blenderda pürüzsüz hale getirin. Sosu hazırlamak için küçük sos tavası işinizi görecektir.Bir tık kaynattıktan sonra karışımı çorbaya dökün. Tuzsuz bir şekilde tüketin, baharat serpebilirsiniz.

MERCİMEĞİN FAYDALARI NELER? DİYETTE MERCİMEK TÜKETİMİ

Mercimek çorbası tarifi

Mercimek çorbası tarifi

Kalsiyum, demir, fosfat ve mineral bakımından çok güçlü bir etkiye sahip olan mercimek özellikle de vejetaryenlerin sen sevdiği besinlerdendir. Kendileri et yiyemedikleri için içerisindeki vitamin ve mineralden yararlanmak için mercimeğe ihtiyaç duyabilirler. Diyette ya da normal yaşantı sırasında tüketilen mercimeğin diyete yardımcı etkili lifleri bulunmaktadır. 100 gram kadar bir mercimekte 340 kcal değeri olan yeşil mercimek, kırmızı mercimeğe göre daha çok severek tüketilir.

Çocukluk evresinde tüketildiğinde kas yapısının gelişimini desteklerken güçlü iskelet yapısına da zemin hazırlar. Aynı zamanda şeker hastalarının diyabet etkilerini indirmede de etkisi vardır.

ZAYIFLATAN DİYET MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

Mercimek çorbası nasıl yapılır?

Mercimek çorbası nasıl yapılır?

MALZEMELER: 1, 5 çay bardağı kırmızı mercimek, 1 litre su, 1 orta boy soğan, 1-2 yemek kaşığı domates veya biber salçası (isteğe bağlı), 2-3 dış sarımsak, 1 adet limon, 1 çay kaşığı kimyon, kekik, isot, nane, acı kırmızı pul biberi ve karabiber, 1 tatlı kaşığı yağ (baharatları kavurmak için)

YAPILIŞI: Soğanı dörde ayırıp sarımsakları irice parçalayın. Ardından mercimekleri tencereye koyup 1 litre su ekleyin. Bir taşım kaynatınca 15 dk pişirin ardından blenderdan geçirin. Minik bir tavaya 1 tatlı kaşığı yağ ve baharatlar koyup kavurun. Sonra bu karışımı çorbaya döküp 4-5 dk kaynatın. Sonuna 1 limonun suyunu sıkıp karıştırın.

3 GÜNDE KİLO VERDİREN MERCİMEK DİYETİ LİSTESİ!

Mercimek çorbası nasıl yapılır?

Mercimek çorbası nasıl yapılır?

1. GÜN

UYANINCA: 1 su bardağı limonlu su

KAHVALTI: 1 kase tarhana çorbası; bol limon sıkın. Dereotlu maydanoz salatası (bol limonlu) 20 tane çiğ fındık

ARA ÖĞÜN: 1 su bardağı ayran veya kefir

ÖĞLE: 1 kase domates çorbası 1 kase yoğurt; üzerine dereotu kıyın. Havuçlu (bol limonlu) maydanoz salatası

ARA ÖĞÜN: 1 avuç içi kadar çiğ kabak çekirdeği içi

AKŞAM: 1 kase mercimek çorbası Pancarlı domates salatası  (bol limonlu)

ARA ÖĞÜN: 1 tane elmayı dilimleyin, üzerine keten tohumu ekleyerek yiyin.

2.GÜN

UYANINCA: 1 su bardağı limonlu su

KAHVALTI: 1 kase ezogelin çorbası Kurutulmuş domatesli pancar salatası  (bol limonlu) 1 avuç içi kadar çiğ fındık

ARA ÖĞÜN: 1 avuç içi kadar badem

ÖĞLE: 1 kase naneli yayla çorbası 1 tane kivi Havuçlu maydanoz salatası:

ARA ÖĞÜN: 1 kase yoğurt, içine keten tohumu

AKŞAM: 1 kase tavuk suyuna pirinç çorbası Semizotlu pancar salatası  (bol limonlu)

ARA ÖĞÜN: 10 tane çilek

3. GÜN

UYANINCA: 1 su bardağı limonlu su

KAHVALTI:  1 kase yoğurda 2 yemek kaşığı yulaf ekleyin. Üzerine 5 adet taze kayısıyı doğrayın. 10 tane yarım ceviz içi

ARA ÖĞÜN: 15 tane kiraz

ÖĞLE: 1 kase karışık sebze çorbası 1 kase cacık, içine 1 yemek kaşığı keten tohumu ekleyin.  Havuç ve maydanoz salatası  (bol limonlu)

ARA ÖĞÜN: 1 avuç içi kadar Antep fıstığı içi

AKŞAM: 1 kase pancar çorbası Roka domates salatası  (bol limonlu)

ARA ÖĞÜN: 15 tane yeşil erik

Hamilelikte sağlıklı beslenme! Hamilelikte çift kişilik beslenme doğru mu?

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelikte sağlıklı beslenme! Hamilelikte çift kişilik beslenme doğru mu?
Tifüsün hastalığı neden olur? Tifüsün hastalığı belirtileri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Tifüsün hastalığı neden olur? Tifüsün hastalığı belirtileri nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 6

.... 4 yıl önce

Lütfen doktora danışmadan gördüğünüz tarifleri denemeyin.. Vücudunuza uygun olmayabilir, sağlığınıza zarar verebilir. Dedikleri gibi çok yemekle ve sadece bir tür yemekle verilen kilolar vücudunuzu bozmaktan başka bir işe yaramaz. Sonra tekrar o kiloları geri alırsınız. Önüne gelenin de saçma sapan diyetler paylaşmasını gerçekten aklım almıyor. (Genel)

Toplam 1 beğeni

zafergülten 5 yıl önce

zayıflamak için en iyi perhiz gıdası ---yağsız yoğurda sade yulaf unu katıp yemeklerden önce açlığı bastırmak için devamlı yemektir,böylelikle hem daha az yemek yersiniz,hem bağırsaklarınız çalışır.

Toplam 2 beğeni

HalitBinVelit 5 yıl önce

Az yemek Zayıflatır.. Kilo almamak için Midenin 3/1,ini Dolduracaksınız..Sağlıklı kalacaksınız?.

Toplam 2 beğeni

yurttaş 5 yıl önce

Alooooo! Şunu öğrenini: Hiç bir yiyecek zayıflatmaz. Az yemekle zayıflanır. Hem yiyip hem zayıflamak diye bir şey yok-tur! Kafanıza sokun! yemeden duramayacaksanız ona da sygım var. Ama zayıflamaktan söz edip daha fazla küçücülmeyin.

Toplam 12 beğeni

HalitBinVelit 5 yıl önce

Aynen..

Toplam 2 Beğeni

Akıllı 5 yıl önce

Sakın yapmayın diğer üçgunde altı kilo birden geri alirsiniz

Toplam 9 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun