Pirinç yutarak zayıflama yöntemi! Pirinç yutmak zararlı mı?

Kadınların zayıflamak ve fit görünmek uğruna denedikleri en ilginç yöntemlerden olan çiğ pirinç yutma ile iştahınızı azaltarak kilo verme sürecini hızlandırabilirsiniz. Karbonhidrat bakımından zengin olan bu besini tek başına tüketerek hedeflediğiniz kiloyu tutturabilirsiniz. Peki zayıflamak için pirinç nasıl tüketilmeli, pirinç yutarak nasıl zayıflanır? Pirinç yutmak kilo vermeyi kolaylaştırır mı? Pirincin faydaları

Kilo verdiren sağlıklı beslenme diyet listelerinin yanı sıra birtakım besinleri yutarak kilo verme yöntemleri, diyette zayıflama uğruna tercih edilen seçeneklerden biridir. Tıpkı sarımsak yutma gibi pirinç yutarak da zayıflamaya çalışan kadınların deneyip gördüğü ve çoğu zaman olumlu sonuçlar elde ettiği bu yöntem, çabuk acıkan iştahlı kadınların çaresi niteliğindedir. Pirinç yutma yöntemi sayesinde normalde iştahı açık olup sürekli yemek yemek isteyenlerde iştah kesici vazifesi sağlayarak kilo almayı önlediği öne sürülüyor. Vücuttaki toksinlerin arınmasını sağlayan pirinç, içerisinde bol miktarda nişasta bulundurduğu için diyette olsa dahi çok dikkatli tüketilmesi gereken bir besindir. Genellikle akşam yemeklerinde ana öğün olarak tercih edilen pirinç pilavı, normal şartlar altında tüketildiğinde bol kalorili bir yemek türü olduğundan kısa zamanda vücudumuza kilo olarak geri döner. Ancak üzülmeyin! Doktor kontrolü ile pirinç yutarak zayıflama tekniğini kullanabilirsiniz. 

  • İçerisinde gluten bulundurmadığı için kişi üzerinde alerjik etki oluşturmaz. Toplum içerisinde pek çok kimse gluten hassasiyetinden dolayı bazı yiyecekleri yiyemez. Bu anlamda pirinç iyi bir destektir.
  • Kabuğu çıkmış olan beyaz pirincin lif oranı epey derecede azaldığından ishal sorununa iyi geldiği bilinmektedir.
  • Sporcuların güne enerjik başlamaları ve karbonhidrat ihtiyaçlarını karşılamada etkisi büyüktür.
  • Güçlü antioksidan kaynağı bakımından kalp ve hastalıklarına karşı iyi gelmektedir.
  • Yüksek kan basıncı veya hipertansiyon rahatsızlığı ile karşı karşıya kalanlar için ideal bir gıdadır.
  • İleri yaşta görülen Alzheimer hastalığına karşı koruyucu etkisi vardır.
  • Bağırsak sağlığına iyi gelerek sindirim dostu besinlerdendir.

Yağ yakan pirinç sütü nasıl hazırlanır? Pirinç sütü ile zayıflama yöntemiİLİŞKİLİ HABERYağ yakan pirinç sütü nasıl hazırlanır? Pirinç sütü ile zayıflama yöntemi

PİRİNÇ YUTMAK GERÇEKTEN KİLO VERDİRİYOR MU?

pirinç yutmak zayıflatır mı?

pirinç yutmak zayıflatır mı?

Zayıflama diyetlerinde olduğu gibi  direkt olarak kilo verdirmeyen ancak çiğ olarak yutulduğunda iştah kapatma etkisi olan pirinç, sabahın erken vakitlerinde tüketildiği zaman gün boyu iştah kesmeye yardımcı olacaktır. Özellikle de adet dönemindeki kadınların nefsiyle en çok mücadele ettiği tatlı krizlerinin bir anda son bulmasına yarayan pirinç yutma tekniği ile sürekli yemek yeme isteğinizi önleyecek ve böylelikle fazla kilo alımının önüne çok kolay bir şekilde geçmiş olacaksınız.

Hızlı ve etkili yöntemlerle zayıflamanıza yardımcı olacak çiğ pirinç yutma ile fark edilir bir incelme sağlayabilirsiniz.

Sarımsak yutmak zayıflatır mı? Metabolizma hızlandıran yöntem! Sarımsağın faydalarıİLİŞKİLİ HABERSarımsak yutmak zayıflatır mı? Metabolizma hızlandıran yöntem! Sarımsağın faydaları

KİLO VERMEK İÇİN GÜNDE NE KADAR PİRİNÇ YUTULMALI? 

İştah kapatan pirinç yöntemini uygulayacaksanız, pirinç tüketimine her gün birer birer arttırarak başlamalısınız. İlk gün 1 pirinç yutarken sonuncu günde 30 pirinç yutmalısınız. Daha sonrasında ise arttırdığınız gibi birer birer azaltma uygulamalısınız. Son aşamada pirinç kürü 60 gün devam etmiş olacak. Pirinci 1 bardak ılık su ile yutup daha sonra yeniden 1 bardak daha ılık su içmeniz gerekiyor. 

Pirinç yutmak kilo verdirir mi

Pirinç yutmak kilo verdirir mi

PİRİNÇ YUTMAK KAÇ KİLO ZAYIFLATIYOR?

Her konuda olduğu gibi herkesin bedeni ya da sağlığı bir olmadığı gibi tüketilen yiyeceklerin artısı ya da eksisi bir olmuyor. Kilo verdiren pirinç yutma yönteminde yukarıda bahsedilen kurallara uyulduğu zaman sonuç her ne kadar farklı çıkabilecek olsa da genelde yaklaşık olarak 2 ay kadar bir sürede 8-14 arası zayıflayabilirsiniz. Eğer olumlu bir sonuç elde edip yeniden ve daha çok zayıflamak istiyorsanız kürü uygulamak için en az 3 ay geçmesini beklemelisiniz.

HANGİSİ SAHA SAĞLIKLI BEYAZ PİRİNÇ Mİ ESMER PİRİNÇ Mİ?

Esmer pirince göre içerisinde daha fazla demir maddesi bulunan esmer pirinç, vücut içerisinde oksijen dolaşımını kolaylaştırmasının yanı sıra karbonhidratın yağ olarak birikme ihtimali daha azdır. Beyaz pirince göre daha fazla lif barındıran esmer pirinç, diyet yapan kimseler için daha uygundur.

Sadece diyet için olmayıp aynı zamanda bağırsak sağlığını koruma ve kolon gibi kanser rahatsızlıklarına yakalanma gibi risklere iyi gelen esmer pirinç daha tercih edilebilir bir seçenektir. Beyaz pirinç ile esmer pirincin besin değerleri ise şöyle...

Esmer pirinç ile Beyaz pirinç besin değeri

Esmer pirinç ile Beyaz pirinç besin değeri

TOK TUTAN PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ İÇİN TARİFİ TIKLAYIN

KİLO VERDİREN 5 GÜNLÜK PİRİNÇ DİYETİ! PİRİNÇ DİYETİ İLE KİLO VERME

beyaz pirinç ile esmer pirinç

beyaz pirinç ile esmer pirinç

1. GÜN

  • Sabah: 1 bardak maden suyu, 1 tane elma, elma pektini
  • Öğle: Dana eti (1 yemek kaşığı yağ ile sotelenip içine kırmızı biber, 40 gr pirinç ile pişmeli), Salata (yeşillik, salatalık, havuç ve domates eklenmeli elma sirkesi ve 1 tatlı kaşığı yağ ile yapılmalı), 1 tane elma
  • Ara öğün: 1 kase elma ve yoğurt karışımı, 1 bardak yeşil çay
  • Akşam: 40 gr haşlanmış pirinç, 40 gr kaşar peyniri, 1 tane elma (Hepsi harmanlanıp 1 yemek kaşığı soya ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile yapılmalı)

2. GÜN

  • Sabah: 1 bardak maden suyu, 1 tane elma, elma pektini
  • Öğle: 40 gr haşlanmış pirinç, 1 tane rende elma, 30 gr tavuk eti, 40 gr bezelye, salata
  • Ara öğün: 1 bardak yeşil çay, 1 kase elma ve yoğurt kürü
  • Akşam: 1 tane elma, 1 tane domates, 50 gr haşlanmış pirinç.

3. GÜN

  • Sabah: 1 bardak maden suyu, 1 tane elma, elma pektini
  • Öğle: 150 gr ızgara balık, (50 gram pirinç, 1 adet elma, 1 kaşık krema kürü), salata
  • Ara öğün: 1 bardak yeşil çay, 1 kase elma ve yoğurt karışımı
  • Akşam: 1 tane rende elma, 1 kaşık soya sosu, 2 yemek kaşığı yağsız lor peyniri, yarım bardak süt, 50 gr pirinç (hepsi karıştırılmış olacak)

Pirinç yutarak zayıflama tekniği

Pirinç yutarak zayıflama tekniği

4. GÜN

  • Sabah: 1 bardak maden suyu, 1 tane elma, elma pektini
  • Öğle: 1 tane elma, 50 gr haşlanmış pirinç, 30 gr dana eti sotelenmeli ve içine 1 kaşık krema eklenip pişirilmeli
  • Ara öğün: 1 bardak yeşil çay, 1 kase elma ve yoğurt karışımı
  • Akşam: 50 gr haşlanmış pirinç, 1 tane rende elma, 1 dilim az yağlı beyaz peynir, (soya sosu ve 1 çay kaşığı sıvı yağ ile beraber pişmiş olacak)

5. GÜN

  • Sabah: 1 bardak maden suyu, 1 adet elma, elma pektini
  • Öğle: 1 adet elma, 50 gram haşlama pirinç, 150 gram mantar, 80 gram beyaz et
  • Ara öğün: 1 bardak yeşil çay, 1 kase elma ve yoğurt karışımı
  • Akşam: 1 adet rendelenmiş elma, yarım avokado (İki meyvede doğranmalı ve üzerine limon suyu ve zeytinyağı 1 çay kaşığı kadar eklenip tüketilmeli), 50 gram haşlanmış pirinç.
Karbonhidratın vücuda faydaları nelerdir? Karbonhidrat bakımından zengin olan besinler

İLİŞKİLİ HABER

Karbonhidratın vücuda faydaları nelerdir? Karbonhidrat bakımından zengin olan besinler

BİR YORUM YAPIN 56

SEVGİ 2 yıl önce

Bende yuttum ama midemi mahfetti

Elif 3 yıl önce

2 kez denedim.Gerçekten işe yarıyor. İştahı cok kesiyor ve tatlı krizini yok ediyor. Ama bol su icmek gerekiyor. Su an 3. kez yapiyorum (Yılda 1 olarak) Bu sefer az su ictigim icin sanirim başım ve midem agridi. Daha oncekilerde nisan -mayis aylarinda yapmistim.Gunler uzundu ve daha cok su iciyordum. O yuzden su an birakicam.

Merve 3 yıl önce

Gerçekten aklım ermedi kilo veriliyor mu yani. Kaç kilo verdiniz spor ve diyetle desteklediniz mi

Pinar 3 yıl önce

Ben size sunu diyim sabahlari cayi sekersiz icceksin cikolata jios dondurma keke vs yemicksin hro yesillik yiyeceksin semiz.otunu cig yada yemegini marul roka kabak mantoso vs ekmek yok yads migde eksimesin die az yiceksin ve bol su al sana zayiflama

Toplam 2 beğeni

Umran 3 yıl önce

Ise yaramadı kusura bakmayın 77 kiloydum 81 oldm sayesinde

Toplam 4 beğeni

Gaye 3 yıl önce

Yorumlari okudum ve aklim ermedi. Aksam bol tereyağli şehrieli mis gibi pilav seker yukseltip mide ağritmior.(belki de sayi olarak bir tabaga sigar 200 tane princ tanesi daha fazla degilse), ama 30tane princ bi kasiga sigar ve seker yukseltip mide agritir.

Toplam 3 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun