Sosyal medya zayıflatan kurabiye tarifi ile çalkalanıyor! Lor peynirli diyet kurabiye tarifi

Tiktok'ta yeni bir akım hali gelen zayıflatan kurabiye tarifi ile karşınızdayız. İçeriğinde lor peyniri olması ve diyete uygun olmasıyla gözde haline gelen kurabiye tarifi binlerce kişi tarafından tıklandı. Peki lor peynirli diyet kurabiye nasıl yapılır? Lor peynirli kurabiye gerçekten zayıflatıyor mu? Ne kadar doğru? Gelin hep birlikte bakalım

Sosyal medyada günlerdir konuşulan diyet kurabiye tarifi milyonlarca kişi tarafından tıklanarak adeta gündeme yerleşti. İlk olarak şef ve New York Times çok satan yazarı Jake Cohen tarafından paylaşılan lor peynirle yapılan diyet kurabiye içerdiği malzemelerle ve zayıflama yardımcı olmasıyla öne çıkıyor. Her ne kadar diyetisyenler ikna olmasa da tüketenler kurabiyenin uzun süre tok tuttuğunu savunuyor. Peki sosyal medyayı kasıp kavuran lor peynirli diyet kurabiye zayıflatıyor mu? Zayıflatan kurabiye nasıl yapılıyor. İşte detaylar:

1 haftada 10 cm incelten kahve tarifi!Zayıflatan Kakaolu sütlü ve tarçınlı kahve nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABER1 haftada 10 cm incelten kahve tarifi!Zayıflatan Kakaolu sütlü ve tarçınlı kahve nasıl yapılır?

ZAYIFLATAN LOR PEYNİRLİ KURABİYE TARİFİ!

200 gram çökelek veya lor peyniri,

10 gram şurup,

45 gram yulaf unu,

35 gram fıstık ezmesi,

Tarçın ve damla çikolata parçaları

Kurabiyeler 378 kalori ve 35 gram protein içeriyor.

YAPILIŞI:

Bir blenderın içine lor ya da çökeleği koyun. Üzerine akçaağaç şurubunu ve vanilyayı ekleyin. Daha sonra pürüzsüz olana kadar çekin. Ardından bir kaseye dökün üzerine yulaf ununu ekleyin ve iyice karışana kadar karıştırın, sonra çikolata parçacıklarına ve tarçın ekleyip güzelce yoğurun. Son olarak tepsiye parçalar koparıp dizin ve önceden ısıtılmış fırında pişene kadar pişirin. 

Zayıflatan kurabiye tarifi

Zayıflatan kurabiye tarifi

ZAYIFLATAN KURABİYE NE ZAMAN TÜKETİLMELİ?

244,3 bin takipçisi olan fitness fenomeni @shredathletics'in TikTok'u, bu 'kurabiye hamurunu her gün yiyebileceğinizi ve yine de vücut yağlarınızı kaybedebileceğinizi' iddia ediyor. 

PEKİ GERÇEKTEN ZAYIFLATIYOR MU?

21 milyondan fazla tıklanan kurabiye etkisi ile ilgili diyetisyenler kurabiye hamurunun kilo vermeye iyi geldiğini iddia etmenin yanıltıcı olduğunu ifade ediyor. Beslenme Uzmanı Rob Hobson; 'Vücut yağını kaybetmeye yardımcı olduğu yönündeki iddialar genellikle asılsızdır ve dürüst olmak gerekirse, bu gerçekten de toplam günlük enerji alımınızı oluşturmak için bunun yanında başka ne yediğinize bağlıdır' açıklamasında bulundu.

Lor peynirli diyet kurabiye tarifi

Lor peynirli diyet kurabiye tarifi

Hobson; "Protein alımınızı artırmak ve karbonhidrat alımınızı azaltmak tokluğa yardımcı olabilir ve bu da kiloyu korumaya yardımcı olabilir, ancak aslında 378 kalorilik bu tarif bir atıştırmalıktan çok küçük bir öğüne benziyor," dedi.

Hobson, o kadar heyecan verici olmasa da daha sağlıklı bir seçenek için lor peyniri bir porsiyon kepekli pide ekmeği veya dilimlenmiş sebzelerle yemeyi öneriyor.

Aston Üniversitesi'nden diyetisyen Dr Duane Mellor, kurabiye hamuruna eklenen tatlandırıcıların ve şurup ve çikolata parçaları gibi bileşenlerin çok fazla yağ ve şeker içerdiğini ve bu durumun tarifi genel olarak daha az sağlıklı hale getirdiğini açıkladı.

Dilimlenmiş soğandaki büyük tehlikeye dikkat! Soğan böyleyse ağzınıza bile sürmeyin

İLİŞKİLİ HABER

Dilimlenmiş soğandaki büyük tehlikeye dikkat! Soğan böyleyse ağzınıza bile sürmeyin
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0