Birsen Yıldız'dan girişimcilik örneği! İstanbul'u terk edip iş kurdu

Yaklaşık 20 yıldır İstanbul'da çalışan Birsen Yıldız, İstanbul'da şehir hayatının olumsuzlukları ve stresi nedeniyle şehir dışında yeni bir hayat düzeni kurdu. Memleketi Samsun'a yerleşen Birsen Yıldız, eşinin de desteği ile 25 dönümlük bir arazide önce evini inşa ettirdi ardından İlçe Tarım Müdürlüğünden eğitimler aldı. Birsen Yıldız, o süreçte yaşananları ilk kez anlattı.

İstanbul'da yaklaşık 20 yıldır tekstil sektöründe çalışan Birsen Yıldız, Samsun'a yerleşerek çocukları, kedi ve köpekleriyle stressiz bir yaşam sürmenin mutluluğunu yaşadı. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen desteklerin bu süreçte kendisini cesaretlendirdiğini belirten Birsen Yıldız, iki yıldır çilek ve aronya yetiştiriciliği yaparak geçimini sağladığından bahsetti. 

 Birsen Yıldız Samsun

Birsen Yıldız Samsun

"HİÇBİR ŞEY BİLMİYORDUM!"

Kavak ilçesine bağlı Ahırlı Mahallesi'nde 25 dönümlük arazinin bir kısmını ev için kullandıklarını dile getiren Birsen Yıldız, arazinin 20 dönümlük bölümünde ise aronya ve çilek yetiştirdiklerinden bahsetti. Verdiği röportaj sırasında  çilekten kısa süre içerisinde kazanç elde ettiğini dile getiren Birsen Yıldız, sözlerine "Bunların yanı sıra bahçecilik de yapıyorum. Domates, biber... Bunları hiç deneyimlememiştim. Nasıl dikilir, nasıl büyür, çapası yapılır mı? Otu alınır mı? Hiçbir şey bilmiyordum. Sarımsak yaptım. Onların tohumlarını sattım. Şimdi sarımsak alanımı biraz daha büyüttüm. Aslında deneyimleyerek öğreniyorum. İnternetten araştırıyorum. Bu işe başladığımda hiçbir bilgim yoktu. Şimdi öğrendim. Araştırıyorum. Kim ne yapıyor onlara bakıyorum." şeklinde devam etti. 

 Birsen Yıldız Samsun

Birsen Yıldız Samsun

"BİR ÇIKIŞ YOLU ARADIM"

İstanbul'da çalıştığı süre boyunca koşulların çok ağır olduğunu ifade eden Birsen Yıldız; "İstanbul'da şartlar çok ağır. Bir çıkış yolu aradım. Eşimle konuştuk karar verdik. Ben iş yerimi devrettim, eşim işinden ayrıldı." dedi.

 Birsen Yıldız Samsun

Birsen Yıldız Samsun

İSTANBUL'UN STRESİNİ ANLATTI!

İstanbul'da bambaşka bir hayata sahip olduğunu söyleyen Birsen Yıldız, şSamsun'da kurduğu düzen ile yaşadığı mutluluğu anlattı. Birsen Yıldız; "İstanbul'da bir yöneticiyken şimdi çiftçi oldum. Hayatımda ne değişti? Bir kere sağlığımı kaybetmek üzereydim, o düzeldi. Bütün gece, belki aylarca uyku uyuyamıyordum. Sürekli kafam çalışıyordu. İşleri kovalıyordum. 'Şu ne olacak, bu ne olacak? Müşteriler geldi, gitti'... Şimdi öyle değil, kafamı yastığa koyduğum anda uyuyorum. Benim en önemsediğim bu. Kıyafetimi hiç önemsemiyorum. Çorabım, pantolonum yırtık. Makyajım, saçım başım hiçbir şeyi önemsemiyorum. Daha mutluyum. Zaman kavramım yok. İstanbul'da iki dakika geç kalsanız trafiğe kalırsınız. Burada isteğim zaman çıkıyorum geliyorum. Sabah güneşin doğuşunu izliyorum, gece yıldızları izliyorum." şeklinde konuştu.

 Birsen Yıldız Samsun

Birsen Yıldız Samsun

"BİR HEVESMİŞ GİBİ DÜŞÜNDÜLER"

Hasat zamanı bölgedeki kadınları istihdam sağlayarak onlara örnek olmaya çalıştığını söyleyen Birsen Yıldız, İstanbul'daki arkadaşlarının hakkında söylediklerinden bahsetti. Birsen Yıldız; "Onlar aslında bir hevesmiş, geçecekmiş gibi düşündüler ama bilmiyorlar ki nasıl aşkla geldiğimi." dedi. 

 Birsen Yıldız Samsun

Birsen Yıldız Samsun

"DENEMEKTEN KORKMAYIN"

Röportajı sırasında çevresinde kentten kırsala gelerek tarım yapmak isteyen çok kişi olduğunu fakat cesaret edemediklerini dile getiren Birsen Yıldız, eşlerin söz konusu durumda  öneminden bahsetti. Birsen Yıldız; "Buna birlikte karar verebilmek çok önemli. Geldiklerinde mutlaka bir şeyler yapacaklarına inansınlar. Atalarımızdan mıdır, ben geldiğimde hiçbir şey bilmezken şimdi birçok şeyi biliyorum diyebilirim. Cesaret etsinler, denemekten korkmasınlar. Ben başardım." ifadelerini kullandı.

Perre Antik Kent'teki arkeolojik kazılarda artık kadınlar da görev alıyor!

İLİŞKİLİ HABER

Perre Antik Kent'teki arkeolojik kazılarda artık kadınlar da görev alıyor!
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0