Bu işi yapan tek Türk kadın! Kraliyet ailelerine özel tasarım yapıyor

37 yaşında olan Sevgi Eren, yaptığı işle dünyada tek Türk kadın olarak gösteriliyor. Mesleki yaşamına yeni bir soluk getiren Eren, Kraliyet ailelerine özel tasarım yapıyor. İşte Sevgi Eren’in ilham veren başarı hikâyesi…

Kadın girişimcilerin başarılı hikayelerini gün geçtikçe artarken bunlardan biride mesleki açıdan kendine farklı bir yol çizen Selvi Eren oluyor. Türkiye'de pırlanta eğitimi alan ve bir süre çalıştıktan sonra 10 yıl önce Dubai’ye yerleşen genç girişimci, kraliyet aileleri başta olmak üzere pırlanta tutkunu pek çok kişiye özel tasarımlar yapıyor. İşte Sevgi Eren'in kadın girişimci olma yolculuğunda dikkat çeken mesleki yolculuğu. 

"PIRLANTA DEĞİL SANAT YAPIYORUM"

Pırlantaya bakışının çok farklı olduğunu söyleyen Sevgi Eren, "Pırlantaya karşı hep bir ilgim vardı. 11 yıl önce Türkiye’de bu konu hakkında eğitim almaya karar verdim. O zamanlar bu eğitimler çok yaygın değildi. Daha sonra pırlanta özelinde kendimi daha da geliştirmek için Dubai’ye yerleştim. Dubai'de eğitimlerime devam ederken sektörün de içerisinde yer aldım. Şimdi ise sadece pırlanta değil sanat satıyorum diyebilirim" dedi.

GOLF TOPUNU PIRLANTALADI

Yakın zamanda golf topunu da pırlantaladığını söyleyen Sevgi Eren, "Golf topu kişinin dedesinden kalmaymış. Biraz uğraştığımız bir iş olmuştu ama ortaya güzel bir çalışma çıktı. Golf topu dışında pırlantadan futbol topu da tasarladım, motosiklet kaskı da yaptım. En çok da parfüm şişesi tasarımı isteniyor. Araplar, Arap yağından oluşan parfümü çok seviyorlar. Ben de bunu pırlanta şişesi içerisine tasarladım. Hem kolye olarak hem de parfüm olarak kullanıyorlar." dedi.

TABLO PIRLANTALADI

Dubai kralının tablosuna ilginin çok fazla olduğunu söyleyen Sevgi Eren, "Bu tablodan ne kadar yaptığımın sayısını hatırlamıyorum. Sıklıkla sipariş geliyor. Dubai halkı krallarına çok düşkün. Aşırı derecede seviyorlar. Sevgilerini göstermek için bu tablolardan alıp evlerinin baş köşelerine asıyorlar. Biraz da pahalı bu tablolar ama ona rağmen alıyorlar. Bir tablonun yapımı boyutuna göre değişiyor ama en az üç ay sürüyor. Bu tabloları partnerimle birlikte mikro pırlantalar ile çalışarak oluşturuyoruz" ifadelerini kullandı.

'BİR SENE SONRASINI BEKLEYENLER VAR'

İlk başlarda tasarımlarının bu kadar talep göreceğini düşünmediğinin altını çizen Eren, “Şimdilerde bir sene sonrası bekleyenler bile var. Tabloların fiyatları da genel olarak 5-6 milyon arasında değişiyor. Diğer ürünler de 200-300 bin liradan başlayıp tasarıma göre milyonları buluyor” dedi.

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0