Arife günü duası nedir? Arefe günü yapılması en faziletli ibadetler...

Duaların geri çevrilmediği Arife gününde yapılması faziletli ibadetleri ve duaları sizler için derledik. Arife günü için Peygamber Efendimiz (SAV) hangi duayı tavsiye etmiştir? Arife günü 1000 ihlas suresi okunmalı mı? Teşrik tekbiri getirmenin fazileti ve arife günü sevap olan ibadetler nelerdir? Tüm detaylarıyla haberimizde bulabilirsiniz.

'Arife' terimi, aslen Hac mevsiminin olduğu ay yani Kurban Bayramı'nın bir gün öncesi olan Zilhiccenin 9. günüdür. Günahların affı ve Allah (c.c)'a yakın olabilmek için bol bol ibadet edilmesi gereken bu kıymetli günde hacılar başta olmak üzere Arafat'ta 'Lebbeyk' diyerek yalvarırcasına dualar edilir. Fakiri, zengini, dili, ırkı fark etmeksizin Allah rızası için tek bir yürekte toplanan Mümin kimselerin tıpkı mahşer gününde olacak olan kalabalık toplulukla beraber dualar ve telbiyeler edilir. Peygamber Efendimiz (SAV)'in ümmetine tavsiye niteliğinde bulunduğu bir uyarıda  "Duanın faziletlisi, arife günü yapılanıdır." (Beyheki) buyurarak, arife günü dua etmenin çok feyizli ve kıymetli olduğuna vurgu yapmıştır. Allah (c.c)'un duaların kabul olacağını müjdelediği 4 kıymetli gece vardır. Bunlar: Fıtr (Ramazan) Bayramı gecesi, Kurban Bayramı gecesi, Terviye gecesi, Arife gecesidir.

Öte yandan Arife günü, duaların en makbul olduğu gün olmasının yanı sıra günahlardan sakınıldığı takdirde tövbelerin de kabul olunabileceği bir rivayette şöyle geçmektedir: Arife günü Resulullahın (sav) yanında bulunan bir genç, kadınları düşünüyor ve onlara bakıyordu. Efendimiz (sav) eliyle birkaç defa gencin yüzünü kadınlardan çevirdi. Genç yine onları düşünmeye başladı. Efendimiz (SAV): ''Kardeşimin oğlu, bugün öyle bir gündür ki, bugünde herkesin kulağına, gözüne ve diline sahip olursa günahları bağışlanır'' buyurdu. (Müsned)

Müslümanlar arife gününü nasıl geçirmeli

Müslümanlar arife gününü nasıl geçirmeli

Bayramda yapılması sünnet davranışlar! Bayram namazı ne zaman ve nasıl kılınır? İLİŞKİLİ HABERBayramda yapılması sünnet davranışlar! Bayram namazı ne zaman ve nasıl kılınır?

ARİFE GÜNÜ HANGİ İBADETLER YAPILMALI?

Her Müslümanın Arife gününde muhakkak teşrik tekbiri getirmesi gerekir. Sabah namazından bayramın son gününün ikindi vaktine kadar, farz namazları kıldıktan sonra selam verip (ara vermeden ve konuşmadan oturur vaziyetteyken) 1 defa Allahu ekber Allahu ekber La ilahe illallahhu vallahu ekber. Allahu ekber velillahil hamd diyerek teşrik tekbiri getirmelidir.

Teşrik tekbiri

Teşrik tekbiri

Ramazan Bayramında tatlı nereden alınır? İstanbulİLİŞKİLİ HABERRamazan Bayramında tatlı nereden alınır? İstanbul'un en iyi tatlıcıları

 

Manası: Allah her şeyden yücedir, Allah her şeyden yücedir. Allah'tan başka ilah yoktur. O Allah her şeyden yücedir. Allah her şeyden yücedir. Hamd Allah'a mahsustur.

  • Kabir ziyaretleri yaparak, ölülerin ruhları için dua ve sureler okunmalıdır,
     
  • Kuran-ı Kerim okunmalı, bol bol zikir çekilmelidir,
  • Arife gününe hürmet gösterip her türlü günahtan uzak durmalı, kalbi temizlemeye çalışılmalıdır,
     
  • Gün içerisinde bol bol dua edilmeli ve istiğfarlar çekilmelidir,
     
  • 1000 adet ihlas-ı şerifin okunmasının faziletli olduğu bilinmektedir.

arife günü 100 ihlas

arife günü 100 ihlas

Manası: Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.

  • 1- De ki; O Allah bir tektir.
     
  • 2- Allah eksiksiz, sameddir (Bütün varlıklar O'na muhtaç, fakat O, hiç bir şeye muhtaç değildir).
     
  • 3- Doğurmadı ve doğurulmadı
     
  • 4- O 'na bir denk de olmadı.

Peygamber Efendimiz (SAV)'in arefe günü okunmasını tavsiye ettiği dua olarak ''Allahümmec'al fi kalbi Nuran ve fi besari nuran'' tekrarlanılabilir.

Duanın manası: Allah'ım Kalbimi ve gözümü nurlandır. Allah'ım göğsüme genişlik ver ve işimi kolaylaştır.

BİR YORUM YAPIN 4

Celal Ses 9 ay önce

Allah razı olsun Bizleri aydınlattınız Bzlere Hatırladttınız

mehmet ali 11 ay önce

Doğru yazılışı bu şekilde.Eksik yazılmış.. “Allahümme'c'al fi kalbi nûran ve fi basari nûran. Allahümme'şrah li sadri ve yessir li emri." “Allah'ım, kalbimi, gözümü, gönlümü nûrlu kıl. Allah'ım, kalbime genişlik, işlerime kolaylık ver." "Amin''

Toplam 2 beğeni

Ahmet 1 yıl önce

Arefe sadece kurbanın bir önceki gunudri ramazanda arefe yoktur bu ibadetler kurbandaki güne aittir

Toplam 2 beğeni

Cansel 2 yıl önce

Oruç tutuyorum Allah kabul etsin

Toplam 2 beğeni