Göz damlası orucu bozar mı?

Orucu bozan ya da bozmayan durumlarla ilgili cevabının en çok aratıldığı göz damlası ve merhemler için Diyanet İşleri Başkanlığından açıklama geldi. Peki göz daması orucu bozar mı? Damla kullanmak orucu sakatlar mı? İşte Diyanet'in açıklaması:

Özellikle de Ramazan ayının gelmesine yakın zamanlarda orucu bozan ve bozmayan durumlarla ilgili sorular yeniden gündem olmaya başlıyor. 30 gün boyunca oruç tutmakla yükümlü olan her Müslümanın oruç ibadetini yerine getirirken dikkat etmesi gereken bazı durumlar vardır. Orucu bozan ya da sakatlayan durumlar araştırılmaya başlamışken, göz kuruluğu yaşayan ve gözlerinden rahatsız olan kimselerin akıllarında soru işaretleri oluştu. Peki göz damlası orucu bozar mı? Göz kuruluğu, arpacık gibi birtakım göz problemleri olan kimselerin tedavi amaçlı kullanmaları gereken damlaların orucu sakatlayıp sakatlamadığı konusunda Diyanet İşleri Başkanlığından açıklama gelmişti.

DAMLA ORUÇ BOZAR MI? GÖZE İLAÇ DAMLATMAK ORUCA ENGEL Mİ?

Damla oruç bozar mı? Göze ilaç damlatmak...

Damla oruç bozar mı? Göze ilaç damlatmak...

Dilaltı hapı orucu bozar mı? Diyanetin yanıtı...İLİŞKİLİ HABERDilaltı hapı orucu bozar mı? Diyanetin yanıtı...

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu konu hakkındaki açıklaması şu şekildedir:

Rahatsız olunan göze damlatılan ilaç, miktar olarak çok az ise (1 mililitrenin 1/20'si olan 50 mikrolitre) bunun bir kısmı gözün kırpılması halinde dışarıya atılmakta, bir tarafı gözde, göz ile burun boşluğunu birleştiren kanallarda ve mukozasında gözenekler aracılığıyla emilerek vücuda alınır.

Göz damlası orucu bozar mı

Göz damlası orucu bozar mı

Bu işlem de yeme içme gereksinimleri için kullanılmayacağı için göz damlasının orucu bozmadığı bilinmektedir. (DİYK 22. 09. 2005 tarihli karar; bkz. Kâsânî, Bedâî’, II, 98).

BİR YORUM YAPIN 3

Safa 1 hafta önce

Her sene aynı sorulara formül : Oruzu bozan durumlar: 1- Yemek 2-İçmek 3-Korı koca ilişkisi Bu kesin formülde damla var mı ?!

Nurgul 11 ay önce

Esim beş aydir yogun bakimda allahim sifa versin insallah bize dua edin nolur

Deniz (kız) 11 ay önce

Çk yardımcı oldu teşekkür ederim