Diyanet'ten çocuklara “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” Yarışma şartları ve ödüller

Çocukların Ramazan-ı Şerif'i daha verimli geçirebilmeleri ve Kuran-ı Kerimi okumalarının gelişimine yardımcı olmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın başlattığı “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” büyük ilgi gördü. Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması şartları ve ödülleri neler?

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı kapsamında çocuklar arasında internette Evimizin Neşesi Kur’an Sesisloganıyla Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasıbaşlattı. Evlerinde iken telefona kayıt alıp atacakları videolarla içerisinde bulunmuş olduğumuz mübarek Ramazan-ı Şerif'in de daha verimli geçirmelerine vesile olunacak.

Çocuklar için Kuran-ı Kerimi güzel okuma yarışması

Çocuklar için Kuran-ı Kerimi güzel okuma yarışması

Kur’an-ı Kerim'i güzel bir şekilde okumalarını geliştirmek için yapılan bu yarışmada Diyanet İşleri Başkanı ve TDV Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, kendi Instagram hesabından çocukları yarışmaya davet etti.

Erbaş Instagram hesabında, ''Kovid-19 tedbirleri kapsamında evlerimizde olduğumuz bu zamanları daha anlamlı kılmak adına "Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması" düzenliyoruz. Kıymetli evlatlarımızı bu yarışmaya katılmaya davet ediyorum.'' notunu düştü.

TIKLA OKU: KURAN-I KERİM'İ GÜZEL OKUMA TEKNİKLERİ

SON BAŞVURU 31 MAYISTA! YARIŞMA ŞARTLARI;

“10-13 yaş arası kız çocuklar”, “10-13 yaş arası erkek çocuklar” ve “14-18 yaş arası erkek çocuklar”ın katılabileceği yarışmaya, aileler çocukları adına www.tdvmedya.com web sitesi üzerinden 31 Mayıs  2020 tarihine kadar başvuru yapabilecekler. 

Yarışmaya, yurt içi ve yurt dışından şartları tutan Türkler katılabilecek.

Yarışmacının Kur’an-ı Kerim tilaveti, yatay olarak en fazla 5 dakika kayıt altına alınacak ve sisteme yüklenecek.  Sonuçları Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyeleri’nden oluşan jüri değerlendirerek puan verecek.

Yarışma sonunda 1.'ye 15 bin, 2.'ye 10 bin ve 3.'ye 5 bin TL para ödülü, dereceye giremeyen 9 finaliste ise birer cumhuriyet altını verilecek. Ayrıca yarı finale kalan 60 yarışmacıya kitap seti hediye edilecek.

Haluk Levent duyurdu, Ülker teyze evine kavuştu

İLİŞKİLİ HABER

Haluk Levent duyurdu, Ülker teyze evine kavuştu

BİR YORUM YAPIN 1

Ahmet 10 ay önce

Ben hafizligi yapiyorzm ve sok katilmak istiyiyorum