Subhanallahi ve bihamdihi zikrinin fazileti! Kısa günlük zikir: Subhanallahi ve bihamdihi

Cennette hurma ağacı dikmek için yapılması faziletli zikirlerden biri olan Subhanallahi ve bihamdihi zikrini gün içerisinde sizde kolaylıkla çekebilirsiniz. Subhanallahi ve bihamdihi zikrinin fazileti ve sırları haberimizin detayında! Subhanallahi ve bihamdihi zikrinin okunuşu ve anlamı:

Hasta kalplerin ilacı olup yaralı kalplerin iyileşmesine yarayan en tesirli tedavilerden birisi de zikirdir. İbadetlerin en faziletlileri arasında olan zikir, Allah (c.c)'a yakınlaşmanın en güzel vesilesidir. Az yapsak bile getirisi kat kat fazla olan zikirlerden "Sübhanallahi ve bihamdihi sübhanallahi'l azim", gündelik yaşantımızda her gün az da olsa çekebileceğimiz en sevap tesbihatlardandır. Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV)'in biz ümmetine tavsiye ettiği dua ve zikirleri, gündelik hayatımızda alışkanlık haline getirmek ve manasını düşünerek hamd etmek gerekir. Ebu Hureyre (r.a)'un rivayetine göre: Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV) hadis-i şerifte şöyle buyurdu: "İki söz vardır ki onlar dile hafiftir­ler, terazide ağırdırlar; Rahman olan Allah'a sevimlidirler, bunlar: 'Sübhânellâhi ve bihamidihî, Sübhânellâhil'azîmi./ Allah'a hamd ederek O'nu noksanlıklardan tenzih ederim, Yüce Al­lah'ı tenzih ederim.'." (Buhari, Kitâbu'd-Daavât, 65) 

Peygamberimizin tavsiye ettiği en faziletli günlük zikirlerİLİŞKİLİ HABERPeygamberimizin tavsiye ettiği en faziletli günlük zikirler

Subhanallahi ve bihamdihi zikrinin fazileti

Subhanallahi ve bihamdihi zikrinin fazileti

SUBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ ZİKRİ TÜRKÇE OKUNUŞU:

"Sübhanallahi ve bihamdihi sübhanallahi'l azim"

SUBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ ZİKRİ ANLAMI:

"Allah'a hamd ederek O'nu noksanlıklardan tenzih ederim, Yüce Al­lah'ı tenzih ederim"

SUBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ FAZİLETİ SIRLARI

Subhanallahi ve bihamdihi zikrinin sırları

Subhanallahi ve bihamdihi zikrinin sırları

Zikirler arasında kısa ama en faziletli tesbihatlardan biri olduğu bilinen Subhanallahi ve bihamdihi için Efendimiz (SAV) şöyle buyurdu:

“Kim, sabah akşam yüz defa ‘subhânallâhi ve bi-hamdihi’ derse, onun söylediklerinin bir mislini veya daha fazlasını söyleyen kimse dışında hiçbir şahıs, kıyamet gününde onun söylediğinden daha faziletli bir zikirle gelemez.” (Müslim)

Efendimiz (SAV)'e, hangi söz daha faziletli­dir? diye sorulunca cevap olarak şöyle buyurdu: "Allah Tealâ'nın melekleri için yahud kulları için seçtiği şu sözdür: Sübhânellâhi ve bihamdihî" (Allah'a hamd ederek onu noksanlıklardan tenzih ederim). (Müslim, Mesacid, 17)

Günahları çok fazla olan bir kişinin mağfiret olunmasına vesile olabilecek olan zikirlerden olan bu tesbihat için Ebû Hüreyre (r.a.)’un rivâyetine göre, Efendimiz (SAV) şöyle buyurdu:

Subhanallahi ve bihamdihi zikri

Subhanallahi ve bihamdihi zikri

“Kim, Allah’ı hamdiyle tesbih ederim” derse denizin köpükleri kadar bile günahı olsa bağışlanır." (Buhârî, Deavat: 27; Müslim, Zikr: 17)

HADİS-İ ŞERİF: "Kim Sübhânellâhi ve bihamdihî (Allah'a hamd eder olduğum halde O'nıı noksanlıklardan tenzih ede­rim) derse; onun için Cennette bir hurma ağacı dikilir.’’ (Sünen-i Tirmizî, Kitabu'd-Daavat, 60)

Subhanallahi ve bihamdihi

Subhanallahi ve bihamdihi

Öldürülmesi günah olmayan hayvanlar! Zarar veren hayvanı öldürmek günah mı?

İLİŞKİLİ HABER

Öldürülmesi günah olmayan hayvanlar! Zarar veren hayvanı öldürmek günah mı?

BİR YORUM YAPIN 0