Yarışma ve çekilişten hediye kazanmak haram mı? Instagram çekilişi haram mı?

Instagram çekilişlerinde ödül verilecek olan kişilere kazandırılan hediye ya da para çekilişlerin caiz olup olmadığını araştırdık. Instagram çekişlerine katılmak haram mı, çekiliş hediyeleri günah mı? İşte cevabı...

Özellikle de sosyal medya platformunda oldukça popüler olan çekiliş sayfaları, pek çok kimsenin katılım gösterdiği ayrıca da dinimizce caiz olup olmadığı en sık araştırılan konulardan biridir. Belirli şartları sağlamak koşuluyla gerçekleştirilen çekilişlerde kazanan kişiye vaat edilen hediye ya da para çeklerinin helal olup olmadığı merak konusudur. Çoğu zaman beğeni ve takip etme şartlarının koşulduğu Instagram çekilişlerine katılmanın veya devamında elde edeceği ödüle sahip olmanın İslamiyet açısından bakışını sizler için araştırmaya çalıştık.

INSTAGRAM ÇEKİLİŞİ HARAM MI? ÇEKİLİŞTEN HEDİYE KAZANMAK...

Instagram çekilişi haram mı?

Instagram çekilişi haram mı?

Bazı Instagram sayfalarının çekiliş için şart koştuğu maddelerin yerine getirilmesi halinde, ismi çıkan şanslı kişiye bazı ödül ve çekler verilmektedir. Bu çek ya da hediyelerin, çekilişe katılım sağlayan kimselerin parası ya da hediyesi olmadığı gibi 3. kişilerin de katkısı olmadığı sürece bu durum kumara girmez.

Ancak dikkat edilmesi gereken önemli bir husus vardır ki o da şöyledir:

İçerisinde bulunmuş olduğunuz etkinliğin mekruh ya da haram olmama şartı bulunmaktadır. Bu durumdan emin olunamamışsa katılım sağlamanız caiz olmamaktadır.

ÇEKİLİŞ KUPONU HEDİYELERİ KUMARA GİRER Mİ? DİYANETİN AÇIKLAMASI...

çekiliş hediyeleri günah mı?

çekiliş hediyeleri günah mı?

Bir kişinin kazanması, diğerinin ise kaybettiği tüm şans oyunları kumar kapsamına girmektedir. Yalnızca kazananın gelir elde ettiği, kaybedenin de sıkıntıya girmediği aktiviteler kumara girmez. Mağaza ve marketlerde müşterilere özel verilen çekiliş kuponuna hediye çıkması ile, müşterilerin çıkan hediyeleri almalarında bir sıkıntı yoktur.(Kâsânî, Bedâî’, VI, 206). Müşteri alışveriş için girdiği o markette ya da mağazada hediye kazanması halinde diğerlerinden bir şey eksilmez.

Sadece çekilişe girmek için ek olarak ücret ödendiği zaman oraya yatırılan şans yolu ile kazanç elde edilir bu da kumara girer.

Dekorasyonda kozalak nasıl kullanılır? Kozalaktan neler yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Dekorasyonda kozalak nasıl kullanılır? Kozalaktan neler yapılır?

BİR YORUM YAPIN 1

Rümeysa 2 yıl önce

Emeğinize sağlık, kafam karışmıştı ve sayenizde sorularımın cevabini aldım.

Toplam 7 beğeni