Berat gecesi Yasin okumanın faziletleri! Berat Kandilinde neden Yasin okunur?

Şaban Ayı içerisindeki en kıymetli ve önemli günlerden biri olan Berat Kandilinde yapılan ibadetlerin fazileti ve mağfiretinin çok yüksek olduğu bir gece olması nedeniyle kesinlikle istifade edilmesi gereken bir gündür. Peki Berat kandilinde Yasin okumanın sevabı nedir? İşte Berat gecesinde Yasin okumanın faziletleri...

Mübarek üç aylardan ikincisi olarak kabul edilen Şaban ayı, Peygamber Efendimiz (SAV)'e mahsus kılındığından dolayı ayrıca kıymetli ve değerli bir aydır. Bu aylarda her zamankinden daha fazla oruç tutmaya gayret gösteren Peygamber Efendimiz (SAV), özellikle de Berat gecesine yakın olan günlerde nafile oruç tutmuştur. Bu günleri oruçlu geçirmesinin nedenini soranlara ise, ''Ameller, bu ayda alemlerin Rabb'ı yüce Allah'a arz edilir. Bende amellerimin oruçlu iken Allah'a arz edilmesini isterim'' buyurmuştur. Buradan da anlaşılacağı gibi farz olmayan ancak yapılabilecek en güzel nafile ibadetlerden birisi de oruç tutmaktır.

Berat kandilinin önemi nedir, en faziletli berat gecesi ibadetleri! Berat namazı kılınışıİLİŞKİLİ HABERBerat kandilinin önemi nedir, en faziletli berat gecesi ibadetleri! Berat namazı kılınışı

berat kandili

berat kandili

Kur'an-ı Kerim'in kalbi olarak nitelendirilen Yasin-i şerif, genellikle günlük hayatımızda vefat eden kimselerin arkasından okuduğumuz bir sure olarak görülse de tek başına tüm Müslüman alemi için çok önemli ve değerli bir yere sahip en güzel ve faziletli surelerden biridir. Toplamda 83 ayetten oluşan Yasin Suresi ile ilgili bir hadis-i şerifte şöyle buyrulmaktadır: "Yâsin, Kur'ân'ın kalbidir. Allah'ı ve ahiret gününü arzu ederek Yâsin okuyan kimsenin geçmiş günahı affedilir. Onu ölülerinize okuyunuz." (Ebû Davud Cenâiz 20; İbn Mace, Cenâiz 4; İbn Hanbel, Müsned V, 26, 27). Peki Berat kandilinde neden özellikle Yasin okunur?

Berat Kandili 100 rekatlık namaz nasıl niyet edilir? Nasıl kılınır?İLİŞKİLİ HABERBerat Kandili 100 rekatlık namaz nasıl niyet edilir? Nasıl kılınır?

BERAT KANDİLİNDE YASİN OKUMANIN FAZİLETLERİ!

Berat kandilinde yasin okumanın fazileti

Berat kandilinde yasin okumanın fazileti

Allah (c.c)'un rızasını kazanmak için bizler için fırsat niteliğinde olan mübarek kandil gecelerinde Yasin-i şerif okumak elbette normal zamanlara göre daha faziletlidir denilebilir. Bizler için nice önemli olayların gerçekleştiği amellerimizin Allah'ın katında arz olunduğu mübarek kandil gecesinde niyet ederek Yasin-i şerif okunabilir.

  • - Berat gecesi 4 Yasin-i Şerif okumanın fazileti çoktur. Bunlardan birincisi sağlıklı, ibadetli ve uzun bir ömür için; ikincisi hayırlı ve helal bol rızık için; üçüncüsü kaza ve beladan korunmak için; dördüncüsü de beratların sağ taraftan alınması için niyet edilmelidir.

Bu niyetler; sağlıklı bir ömür, kaza belasız ömür, hayırlı helal rızık kazanmak gibi istekler üzerine okunabilir. Niyet edilen her Yasin'den sonra okunması tavsiye edilen berat duası ise şu şekildedir:

yasinden sonra okunan dua

yasinden sonra okunan dua

BİR YORUM YAPIN 0