Mevlid-i Nebi nedir ve kutlu doğum haftası ne zaman? Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri

Alemlerin Efendisi Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV)'i anmak maksadıyla gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi haftası ile ilgili bilinmesi gerekenler haberimizin detaylarında. Mevlid-i Nebi haftası ne demek, kutlu doğum haftası ne zaman? Kutlu doğum haftası için en güzel mesajlar...

Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV)'in gerçek doğum günü hesaplandığında; Hicri takvime göre yılın üçüncü ayı olan Rebiülevvel'in 12. gününün sabahı belirlenmektedir. 2023 yılında 27 Eylül Çarşamba ve 3 Ekim Salı tarihleri arasında kutlanacak kutlu doğum haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacak.  Peygamber Efendimiz (SAV)'i en güzel haliyle anmak, verdiği öğütlere uymak ve daha geniş kitlelere yayabilmek amacıyla gündemde olan hayırlı hizmetlerin gerçekleştirildiği günlerdir. 1989'da Türkiye Diyanet Vakfının başlattığı, Diyanet İşleri Başkanlığının da desteklemesiyle ülkemizde resmiyet kazandı. Kutlu doğum haftasında;

  • Peygamber Efendimiz (SAV)'in hadis-i şeriflerini okuyup hayatımıza geçirmek için hayatımızda düzenlemeler yapmalıyız.
     
  • Gerek sevap kazanmak gerek de şefaatine nail olabilmek için bol bol salat-ü selam getirebiliriz.
     
  • Kuran-ı Kerim okuyup ilk önce Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV)'e ve daha sonra da gelmiş geçmiş tüm peygamberlere hediye gönderilebilir.
     
  • Efendimiz (SAV)'in hayatını ne şekilde yaşadığını ve nasıl kişiliğe sahip olduğunu iyice okuyup, onu örnek olarak yaşantımızı bunlara göre düzenleyebiliriz.
     
  • Peygamber Efendimiz (SAV)'i anlatan sohbetler yapabilir veya sohbetler dinleyebiliriz.

 Peygamberimize salavat nasıl getirilir? Sevgiliye en güzel salavatı şerifler...İLİŞKİLİ HABER Peygamberimize salavat nasıl getirilir? Sevgiliye en güzel salavatı şerifler...

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI NE ZAMAN?

Kutlu doğum haftası

Kutlu doğum haftası

Her sene kutlamalar Rebiülevvel ayının 12. günüyle başlayan Mevlid-i Nebi haftası ilk olarak 1989 yılında ve Hicri takvime göre, Mevlit Kandilinin peşi sıra düzenlenmiştir.

Peygamber Efendimiz (SAV)İLİŞKİLİ HABERPeygamber Efendimiz (SAV)'in hayata ışık tutan unutulmuş sünnetleri

SEVDİKLERİNİZE GÖNDERECEĞİNİZ MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI MESAJLARI

- Yalvarışımı kabul eyle. Şefaat mumunu yak ya Resûlullah! Yak ki, aciz kalemimi aradan kaldırarak o muma atılayım. Ömür ırmağımı senin saadet havuzuna akıtayım. Mevlid-i Nebi haftanız mübarek olsun.

- İki cihan sultanının, doğduğu ay geldi yine, ilm u mearif kânının, doğduğu ay geldi yine, gelsin şefâat isteyen, bulsun safa anı seven, ol sahib-i hulk-i hasen, doğduğu ay geldi yine. Mevlid-i Nebi haftanız mübarek olsun.

-Allah’ım bize peygamber efendimizin ahlakıyla yaşamak nasip et ki, peygamber efendimizin sevgisine layık olalım amin. Mevlid-i Nebi haftanız mübarek olsun.

-En sevgiliye, sin ey nur, içimize sin, sensin bize o’ndan esin, hiç şüphe yok teksin kesin, en sevgilisi herkesin… Mevlid-i Nebi haftanız mübarek olsun.

Allahümme Salli ve Allahümme Barik duası okunuşu ve fazileti! Salli Barik duaları anlamıİLİŞKİLİ HABERAllahümme Salli ve Allahümme Barik duası okunuşu ve fazileti! Salli Barik duaları anlamı

-Yaratılmışların en hayırlısı, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed SAV için duygularımızı dile getirdiğimiz şu mübarek günde salat ve selam o’na olsun… Mevlid-i Nebi haftanız mübarek olsun.

-Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)'in bizlere sunduğu merhamet ve şefkat vurgusunun tüm yaralara merhem olması, temennisi ile tüm İslam aleminin Mevlid-i Nebi Haftasını tebrik eder selam ve saygılar sunarım.

-Bütün kâinatı Hz. Muhammet için yaratan Allah’ım, bizleri de O’nun yüzü suyu hürmetine affet. Mevlid-i Nebi haftanız mübarek olsun...

Sonbaharda yapılacak en güzel aktiviteler nelerdir? Sonbaharda evde yapılacak aktiviteler...

İLİŞKİLİ HABER

Sonbaharda yapılacak en güzel aktiviteler nelerdir? Sonbaharda evde yapılacak aktiviteler...

BİR YORUM YAPIN 0