Cehennemden koruyan zikir: Allahumme ecirna minennar fazileti! Allahumme ecirna minennar nedir?

Günlük çekilebilecek faziletli tesbih zikirlerinden birisi olan 'Allahumme ecirni ve ecirna minennar' zikrinin faziletini sahih hadis-i şerif kaynağıyla beraber sizler için araştırdık. Cehennem ateşine kalkan olan faziletli tesbihat zikri:

Sabah-Akşam cehennem ateşinden korunmak için tavsiye edilen 'Allahumme Ecirna minennar' tesbihatı, gündelik yaşantı içerisinde ismini sıklıkla duyduğumuz en faziletli zikirlerden biridir. Kısa bir zikir olduğundan dolayı çok kolay bir şekilde akılda kalan bu tesbihat ile cehennemin azabına karşı Allah'a sığınabilirsiniz. Müslim İbn Haris et- Temimi (r.a) bir defasında Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV)'in kendisine gizlice şöyle dediğini rivayet etmiştir: ''Akşam namazından ayrıldığın zaman (dünya kelamı etmeden) 7 kez 'Ey Allah! Beni ateşten koru' de. Şüphesiz ki sen bunu dersen ve o gecende ölürsen sana cehennemden civar (kurtuluş) yazılır. Sabah namazını kıldığın zaman yine böylece söyle (bu duayı 7 kere oku) Muhakkak ki sen o gününde ölürsen sana cehennemden kurtuluş yazılır.'' (Ebu Davud, Edeb: 110)

ALLAHUMME ECİRNİ MİNENNAR ZİKRİNİN FAZİLETİ

HADİS-İ ŞERİF: "Sabah namazını kıldığında hiç kimseyle konuşmadan önce yedi defa 'Allahümme ecirnî minennar = Allah'ım, beni cehennem ateşinden koru.' de. Eğer o gün ölürsen, Allah senin için cehennem ateşinden koruyucu bir berat yazar. Akşam namazını kıldığında hiç kimseyle konuşmadan önce yedi defa

'Allah'ım, beni cehennem ateşinden koru.' de. Eğer o gece ölürsen Allah senin için Cehennem ateşinden koruyucu bir berat yazar." (Müsned, IV/234)

BİR YORUM YAPIN 0