Evlilik için okunan Taha suresi ve faziletleri! Taha Suresi kısmet için okunur mu?

Evlilik çağına gelmişi birinin yuva kurup evlenmek istemesi gayet normal bir durumdur. Hal böyle olunca bireyler sevip anlaşabileceği hayırlı kimseleri bulduktan sonra ailelerin de işin içine girmesiyle yepyeni bir sürece girerler. Peki evlilik işleri bu kadar kolay yürümeyen kimseler ne yapmalı? Hayırlı kısmet ve evlilikler için Taha Suresinin sırları...

Kuran-ı Kerim sıralamasına bakıldığında 20, nüzul sırasına bakıldığında da 45. sure olan Taha Suresi, nice hikmet ve sırları içerisinde bulunduran surelerden birisidir. Öyle ki Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV)'in Taha Suresinin ecrine yönelik “Tâhâ ve Yâsîn sûrelerini işiten melekler şöyle derler: «Bunların kendilerine gönderildiği ümmete ne mutlu, bunları taşıyan gönüllere ne mutlu, bunları okuyan dillere ne mutlu!»” (Dârimî, Fezâilü’l-Kur’an 20) hadis-i şerifi bulunmaktadır. Rivayetlere göre bu surenin Hz. Ömer (a.s)'ın Müslüman olmasına vesile olduğu bilinmektedir.

  • Hz. Ömer’in İslâmiyet’i kabulüne dair rivayette; Hz. Ömer’in, kız kardeşi ve onun eşinin evine gittiğinde işittiği ve çok etkilendiği Tâhâ sûresinin âyetleri olduğu geçmektedir.

Hayırlı eş ve evlilik duası! Yeni evlenecek olanlar için okunacak duaİLİŞKİLİ HABERHayırlı eş ve evlilik duası! Yeni evlenecek olanlar için okunacak dua

HAYIRLI EVLİLİK İÇİN TAHA SURESİ OKUNUR MU?

taha suresinin faziletleri

taha suresinin faziletleri

Sahih kaynaklara bakıldığında direkt olarak hayırlı evlilik için Taha Suresi okunmalıdır diye bir ibareye rastlanmamıştır. Ancak, bilgi doğru da olabilir. Çünkü sünnette açıkça geçmese de alimlerin tecrübe etmeleri neticelerinde böyle bir kanaate varmaları mümkündür.

Ayrıca, kısmet için Vakıa suresinin okunması da önerilmektedir.

Evleneceğimiz kişi ve zaman belli mi? Evlilik kader mi, dua kaderi değiştirir mi?İLİŞKİLİ HABEREvleneceğimiz kişi ve zaman belli mi? Evlilik kader mi, dua kaderi değiştirir mi?

HAYIRLI KISMET İÇİN TAHA SURESİNİN NASIL OKUNMASI ÖNERİLİR?

evlilik için taha suresi

evlilik için taha suresi

Güzel bir gusül abdesti alındıktan sonra Allah rızası için 6 rekat namaz kılınır. (Yatsıdan sonra kılınması önerilir.) Allah'a hamd eip Efendimize salatu selam getirdikten sonra 7 kez “Allahümme ente halaktenî ve ente tehdînî ve ente tut’imunî ve ente tesgînî ve ente tümîtünî ve ente tuhyînî.” okunur. Ardından Taha süresinin ilk 12 ayeti 21 defa okunur, yeniden salavat okunur ve istenen şey söylenir.

7 gün boyunca her vakit namazın bitiminde 7 kez “Allahümme ente halaktenî ve ente tehdînî ve ente tut’imunî ve ente tesgînî ve ente tümîtünî ve ente tuhyînî.” okunur. Taha suresinin 12 ayeti 21 defa okunur ve salavat çekilerek istek tekrarlanır.

TAHA SURESİNİ OKUMANIN FAZİLETİ

Evlilik için okunan Taha suresi kısmeti kapalı olan kız evladına kısmet çıkar, hayırlısından salih bir eşin nasip olmasına yardımcı olur. Devamlı olarak Taha suresini okuyan kişiye Allah (c.c), o Mümin’e ensar ve muhacirin sevabı kadar fazileti olduğu bilinir.

BİR YORUM YAPIN 1

Sadık Karaca 1 yıl önce

Erkek okuyunca olmaz mı