Zilhicce ayında yapılması en faziletli ibadetler! Zilhicce'nin ilk on günü ibadetleri

Zilhicce ayında yapılması faziletli olan ibadetleri sizlere derledik.

Kurban Bayramına son on günü kalayı ifade eden Zilhicce günleri, her Müslümanın kesinlikle istifade etmesi gereken fırsat günleridir. Allah (c.c)'un bu on gündeki geceye yemin etmesi, her ne kadar farkında olamasak da bizler için muazzam bir hazinedir aslında. Dini kaynaklara baktığımızda bazılarında bu on gecenin Ramazan'ın son on günü ya da Muharrem'in onuncu gününe (Aşure Gününe) kadarki on gün olduğu ibaresi geçse de genel kabul, bu mübarek on günün Zilhicce ayının ilk on günü olduğudur.  Kamerî ayların 12'ncisi olan Zilhicce ayında "leyâli-i aşere", kavramı yani on mübarek gece Kurban Bayramı'nın ilk günü ile bitmektedir.

Sahih kaynaklarda yer verilen bilgilere göre, Ebû Hüreyre (r.a)'un rivayetine göre Peygamber Efendimiz (SAV) şöyle buyuruyor:

“Allah’a ibadet edilecek günler içinde Zilhicce’nin ilk on gününden daha sevimli günler yoktur. O günlerde tutulan her günün orucu bir senelik oruca, her gecesinde kılınan namazlar da Kadir Gecesine denktir.” (İbni Mâce, Sıyam: 39)

ZİLHİCCE AYI İBADETLERİ! PEYGAMBERİMİZİN MÜJDELEDİĞİ SEVAPLAR...

ORUÇ TUTMANIN KIYMETİ:

"Allah'a ibadet edilecek günler içinde Zilhicce'nin ilk on gününden daha sevimli günler yoktur. O günlerde tutulan her günün orucu bir senelik oruca, her gecesinde kılınan namazlar da Kadir Gecesine denktir." (Tirmizi: Savm, 52; İbn Mace: Sıyam, 39)

Hadis-i şeriften anlaşılacağı üzere bu on günün herhangi birinde tutulan bir günlük orucun bedeli 360 güne tekabül edebilmektedir.

Bu mübarek gecelerin Kadir Gecesi ile bağdaştırılması ise, çok daha başka bir güzelliktir. Çünkü, Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır ve 83 yıllık ibadete eşittir.

TESBİH ÇEKMENİN FAZİLETİ:

"Allah indinde Zilhiccenin ilk on gününde yapılan amellerden daha kıymetlisi yoktur. Bugünlerde tesbihi, tahmidi, tehlili ve tekbiri çok söyleyin!" (Müsned, 1/257)

Tesbih= sübhanallah; tahmid= elhamdülillah; tehlil= lâilâheillâllah; tekbir= Allahu ekber demektir.

BİR YORUM YAPIN 0