Kabe'nin bilinmeyen sırları! Kabe'nin içinde ne var?

İslamiyet gelmeden önce içinde putların olduğu daha sonralarda ise putlardan temizlenip arınan Kabe'de şimdilerde yapılan ibadetin inceliği; puta tapanlar gibi tapınmak değil Allah'ın emrine uymak ve emredilene yönelmektir. En çok merak edilen konulardan biri olan Kabe'nin içinde bakın neler var...

İslamiyet'in kalbinin attığı yer olan Kabe-i Muazzama, Allah (c.c)'un evi olup bizimde Mescid-i Aksa'dan sonraki ikinci kıblemizdir. Bir diğer adıyla 'Beytullah' olarak karşımıza çıkan kabe; “dört köşeli” ya da “küp şeklinde nesne” anlamını taşır. Rivayetlere göre; ilk peygamber olan Hz. Adem (a.s) ile Hz. Havva'nın cennetten kovulup Arafat'ta buluşmuşlardı. Bu esnada cennete iken, çevresinde dönerek ibadet ettiği sütunun yeniden kendisine verilmesini talep etmiştir. Bu isteği üzerine Allah (c.c) duasını kabul etmiş ve nurdan taşın çevresinde tavaf etmeye devam etmiştir.

Kabe-i MuazzamaİLİŞKİLİ HABERKabe-i Muazzama'nın örtüsünün özellikleri neler? İlk defa kim tarafından örtüldü?

Hz. Şit döneminde kaybolan nur taşının yerine şimdilerde Hacer-ül Esved denen bir taş kalmış. Hz. Şit, 4 köşeli bina yaptırmış, bu taşı da o köşeye koymuştur.

Köşeleri ortalama 4 ana yöne bakan Kâbe’nin Doğu köşesine “Haver-i Esved” ya da “Şarkî”, kuzey köşesine “Irakî”, batı köşesine Şâmî” ve güney köşesine ise “Yemânî” denir.

 

KABE'NİN İÇİNDE MEZAR VAR MI? KABENİN ÖZELLİKLERİ:

Kabe duvarının taşlarının rengi siyahtır. 25 cm yükseklikte ve 30 cm kadar çıkıntılı mermer kaide üzerindedir..

Tavana çıkmak için merdiven ve 3 ağaç sütun vardır.

İç duvarlar ve yerler mermer kaplamadır.

Tavanda altın ve gümüş kandiller asılıdır.

Yerden yaklaşık 2 metre yükseklikte altın kapısı bulunur.

Kabe'nin içinde kimsenin mezarı yoktur. (Efendimiz SAV'in kabri Medine'dedir.)

KABE'NİN İÇİNDE NE VAR? KABE TEMİZLİĞİ:

Allah (c.c)'un mübarek evi olan Kabe-i Muazzama'nın içerisinde fenerlerin asılı olduğu 3 sütunla desteklendiği bilinmektedir. Duvarlarında Kuran-ı Kerim ayetlerinin yazıldığı Kabe senede 2 defa (Şaban ve Zilkade) aylarında temizlenmektedir.

Taif gül suyu ile ud yağının içerisinde olduğu karışım ve mübarek zemzem suyu ile devlet adamları tarafından Kabe'nin duvarları silinmektedir.

Kabe'nin çatısına çıkabilmek için altın kapının arkasında merdiven bulunmaktadır. İçerisinde herhangi bir penceresi bulunmayan Kâbe’de 3 sütunun aralarında asılı kandiller vardır.

İmanın ve İslam'ın şartları nedir ve kaça ayrılır? Madde madde şartlarının açıklamaları

İLİŞKİLİ HABER

İmanın ve İslam'ın şartları nedir ve kaça ayrılır? Madde madde şartlarının açıklamaları

BİR YORUM YAPIN 0