Deve hörgücü topuz nasıl olur? Başörtü altına aşağıdan topuz yapmak günah mı?

Cennetin kokusunu dahi alamayacak olan kişilerin deve hörgücüne benzer topuz yapanlar olarak sıklıkla duymuşuzdur. Peki tesettürde deve hörgücünün ölçüsü nedir? Başörtü altına topuz nasıl yapılmalı? Tesettürde ölçü...

Farz olan tesettür kadın ve erkekler için farklıdır. Kadınların tesettürü elleri ve yüzleri haricinde vücutlarının tümünü namahrem olan erkeklerin yanında örtmeleridir. Bu durum hadis-i şerifte şöyle zikredilmektedir: "Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah'a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin umduğunuza nail olasınız." (Nûr, 24/31). 

Kadınlar pantolonla namaz kılabilir mı? Namazda çorap giymek şart mı? Yarım tunikle namaz...İLİŞKİLİ HABERKadınlar pantolonla namaz kılabilir mı? Namazda çorap giymek şart mı? Yarım tunikle namaz...

TOPUZ YAPAN CENNETE GİREMEZ Mİ? CENNET KOKUSUNU ALAMAYACAK...

Dinimizde tesettürün ölçüsü ise bellidir. Allah (c.c.)'un emri olan tesettürde vücut hatları belli olmayacak ve içi görünmeyecek şekilde kıyafet seçmek gerekir. Müslüman kadınların başlarına taktığı başörtüsü; boyun, gerdan ve göğüs üzerini örtmelidir. Tesettür emri farzı ayn olduğu için yapılmaması durumunda günaha girilir. Tesettüre girdikten sonra dikkat edilmesi gereken kurallara riayet edilmezse yapılan bu hareket insanı cehenneme sürükler.

“Cehennem halkından iki sınıf/grup  insan var ki ben henüz onları görmüş değilim.  Bunlardan bir grubu ellerinde sığır(inek-öküz gibi) kuyruklarına benzer kamçılar/değnekler/coplar vardır ki onlarla insanları döverler. Diğer grup ise elbise giydikleri halde çıplaktılar. Erkeklere meylederler, onları da kendilerine meylettirirler. Başları eğilmiş deve hörgücüne benzer. Bunlar ne cennete girer ne de onun kokusunu alırlar. Oysa cennetin kokusu şu kadar uzak mesafeden alınabilir.” (Müslim)

DEVE HÖRGÜCÜ TOPUZ NASIL OLUR? DEVE HÖRGÜCÜNÜN ÖLÇÜSÜ

Kadınların başlarında yaptıkları topuzun deve hörgücüne benzetilmesi, bağ ve sargılarla topuzu büyütmelerindendir. Saçların açık ya da kapalı iken toplatılıp yüksekten bağlanmasına yorulabilir. Kapalılarda olduğu gibi açıklarda bu duruma dikkat etmelidir.

Tesettür ölçüsünü Necmettin Nursaçan hocamıza sorduk. Kadınların başörtülerinin altına yaptıkları topuzları, deve hörgücü olarak da nitelendirilir, uygun mudur?

Rabbi Yessir duası nedir? Kolaylık için Rabbi Yessir duası Arapça okunuşu ve anlamı

İLİŞKİLİ HABER

Rabbi Yessir duası nedir? Kolaylık için Rabbi Yessir duası Arapça okunuşu ve anlamı

BİR YORUM YAPIN 0