Amasyalı Nazmiye teyzenin 91 yaşındaki Kur'an-ı Kerim okuma azmi!

Amasya'da 91 yaşında olmasına rağmen son sürat Kuran-ı Kerim öğrenmeye çalışan Nazmiye teyzenin azmi herkese örnek oluyor.

Yaşı neredeyse 100'e dayanacak olan 91 yaşındaki Nazmiye Candemir, 1 senedir düzenli şekilde Hamamözü İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez Kız Kur'an Kursu'na gidiyor. Kuran-ı Kerim öğrenmede ve okumada çok meraklı olduğunu söyleyen Candemir, AA muhabirine, "Fakat bizim o zaman işlerimiz çoktu, böyle imkanlar yoktu, okuyamadık. 50-60 yaşından sonra hevesim vardı, okumaya başladım. Kayınım da biraz okuyordu. 'Sen bize öğretmenlik yap' dedik. Çok kalabalık bir aileydik, işler bitince bir iki sayfa okumaya çalışırdım. Şimdi de buraya geliyorum, hocamızdan öğreniyorum." dedi.

ÇOCUKKEN GÖNDERMEDİLER

Çocukken okula gidemediğini ifade eden Candemir, sözlerine şunları da ilave etti: "Okula göndermediler bizi. Küçükken babam öldü, annem dul kaldı. Şimdiki gibi aylık veren yoktu. Kur'an-ı Kerim'i okumayı çok seviyorum. Elimden hiç bırakmıyorum. Kur'an okumasam hiç rahat edemiyorum. Sürekli okuyorum, Allah kabul etsin, bildiğim kadar okuyorum. Herkese Kur'an okumalarını tavsiye ediyorum. Torunlarıma söylüyorum, Kur'an-ı Kerim'i öğrenin. 'Allah' deyin, 'Bismillah' deyin. Allah'ım beni Kur'an-ı Kerim'den ayırmasın, çok severek okuyorum."

Dünyanın en küçük bebeğiydi! Son hali şaşırttı

İLİŞKİLİ HABER

Dünyanın en küçük bebeğiydi! Son hali şaşırttı
Uraz Kaygılaroğlu'nun oyunculuktan önceki mesleği şaşırttı

İLİŞKİLİ HABER

Uraz Kaygılaroğlu'nun oyunculuktan önceki mesleği şaşırttı

BİR YORUM YAPIN 0