Göbek bağını gömmek hurafe mi? Düşen göbek bağı ne yapılmalı?

Yeni doğan dönemindeki bir bebeğin düşen göbek bağı kordonunun gömülmesi ya da saklanıp saklanmaması gerektiği ile ilgili bazı görüşler mevcuttur. Peki dinen düşen göbek bağı ne yapılmalı? Okula ya da camiye gömmek...

Genellikle bebeğin doğumundan sonraki 2 hafta içinde kendiliğinden düşen göbek bağı, bazı anne ve babalar için gereğinden fazla önem taşıyabilmektedir. Hatta öyle ki düşen göbek bağına bazı anlamlar yüklenerek göbek bağının kader ile ilişkisinin olabileceğine yorulabilmektedir. Jölemsi, yapışkan ve sulu özelliğini gün geçtikçe yitiren göbek bağı düşeceği zaman bazı belirtilerle kolaylıkla kendini gösterebilmektedir. Bebekte kalan 2-3 cm uzunluğundaki kordonun yavaşça kurumasından bir süre sonra düşen göbek bağının enfeksiyon kapmaması ayrıca önemli bir konudur.

Bebeklerde göbek kordonu ne zaman kesilir? Göbek bağını geç kesmenin faydalarıİLİŞKİLİ HABERBebeklerde göbek kordonu ne zaman kesilir? Göbek bağını geç kesmenin faydaları

DÜŞEN GÖBEK BAĞI NE YAPILMALI? CAMİYE YA DA OKULA GÖMMEK...

Göbek bağı düştükten sonra ne yapılması gerektiği ile ilgili bazı görüşler vardır. Bunlardan birisi göbek bağının önemli yerlere gömülmesi, evde saklanması ya da çöpe atılması gibi durumlardır.

Göbek bağının önemli yerlere gömülmesinin sebebi ise; göbek bağının gömüldüğü yerin ilerleyen dönemlerde sahibiyle bağlantılı olabileceğidir. (Camiye gömülmesi halinde oraya hoca olarak atanması ya da üniversiteye gömüldüğünde o okulu kazanacağına dair düşüncelerden kaynaklanmaktadır) Peki dinen böyle bir şey var mı?

Yenidoğan göbek bağı bakımı! Göbek bağı düşünce bakımı nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERYenidoğan göbek bağı bakımı! Göbek bağı düşünce bakımı nasıl yapılır?

Diyanetin resmi sayfasında yayınlanan açıklamaya göre;

"Göbek bağının cami, okul gibi mekânlara gömülmesine dair inanışın dinî bir dayanağı bulunmamaktadır. Ancak insanın bir parçası olduğu için saygı gereği göbek bağının uygun bir yere gömülmesi tavsiye edilir."

GÖBEK BAĞI ÇÖPE ATILIR MI?

Göbek bağına manalar yükleyerek gömmenin dinimizde aslı yoktur. Ayak altı olmayan bir yere gömülmesi önerilen göbek bağında gömülen yerin hiçbir önemi yoktur. Eğer göbek bağını gömmek için uygun bir yer yoksa herhangi bir beze sarılıp poşete koyarak çöpe koyulabilir.

NECMETTİN NURSAÇAN'DAN GÖBEK BAĞINI GÖMME AÇIKLAMASI

BİR YORUM YAPIN 2

Basri 5 ay önce

Eski Türk inancı olan Tengricilikte ve onun ritüelleri olan Türk kültüründe kültüründe yeni bir ağaç dikilir ve onun dibine gömülür. Her yaşayan için bir ağaç dikilmesi inancı dinimiz dediğinizden farklılığımızdır, doğrudur, arapların kültüründe böyle şeyler yoktur.

Kürşad 1 yıl önce

Senin dinin sana Kültürümüzde yeri var, göbek bağının gömüldüğü yer ile bebeğin geleceğinin ilişkili olduğuna inanılır.

Toplam 1 beğeni