Kuran-ı Kerim evde nerede durmalı? Kuran'ın bulunduğu odada yatmak günah mı?

Yatak odasında Kuran bulundurmanın dinen sakıncası olup olmadığını ve evde Kuran-ı Kerim'i nerede saklamak gerektiğini sizler için araştırdık.

Özellikle de dini hassasiyeti olan kimselerin gündelik hayatlarında dikkat etmeye çalıştıkları şeylerden biriside evde Kuran-ı Kerim'i nerede muhafaza edecekleridir. 7/24 Kuran-ı Kerim okunan bir evde; normalde raflarda ya da kitaplıkta duran Kuran-ı Kerim bazen farkında olunmada yatak odasında da bulunabilmektedir. Böyle durumlarda Kuran-ı Kerim'in yatılan odada bulunmasının ya da ona doğru ayak uzatılmasının saygısızlık olabileceği düşüncesinden dolayı vesveseye düşülebilmektedir. Peki Kuran-ı Kerim evin neresinde durmalı?

Kuran şefaat eder mi? Şefaat etme hakkı kimlerdedir, kimlere şefaat edilmez?İLİŞKİLİ HABERKuran şefaat eder mi? Şefaat etme hakkı kimlerdedir, kimlere şefaat edilmez?

KURAN-I KERİM'İN BELDEN AŞAĞI DURMASI SIKINTILI MI?

Ayet veyahut hadis bulunan kağıtların ya da diğer dini kitapları saygısızlık amacıyla yapılmaması şartında çanta ya da poşetin içinde belden aşağı şekilde durmasında sorun görülmemektedir. İmkan olduğu takdirde Kuran-ı Kerimi yukarıda tutmak yine de en güzelidir. Çünkü bu davranış, kalplerdeki takva duygusuyla gelişmiş bir inceliktir. Allah (c.c), dinine saygı gösterenlerle ilgili şu ayet-i kerimeleri zikretmektedir:

 "Allah'ın şearine tazim ve hürmet kalplerin takvasındandır." (Hac, 22/32)

Kuran-ı Kerim okurken nelere dikkat edilmeli? Kuranı okuma adabıİLİŞKİLİ HABERKuran-ı Kerim okurken nelere dikkat edilmeli? Kuranı okuma adabı

Bu konuyla ilgili akıldan çıkarılmaması gereken esas mevzu ise saygının Kuran-ı Kerim'i sadece el üstünde tutma ile olacağı değil onun emirlerine uymak ve nehiylerinden sakınmakla gerçekleşeceği bilinmelidir.

YATAK ODASINDA KURAN-I KERİM BULUNDURMAK..

Yatak odası olsun ya da olmasın kişinin uyuduğu yerde Kuran-ı Kerim bulundurması caizdir. Çıplak iken ya da ayakları ona bakacak şekilde bulundurmak caiz görülmemektedir.

Hatim duası Arapça okunuşu ve fazileti! Kuran hatmi nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Hatim duası Arapça okunuşu ve fazileti! Kuran hatmi nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 2

Zafer 2 yıl önce

Kuranın nerede olduğundan ziyade kuran bizim neremizde buna bakmak lazım kalbimizdemi ruhumuzdami yoksa bizim benligimizin dışında mı önemli olan bu ve tabii ki kurana saygı asla vazgeçilmez bir şeydir... Ama onu yatak odamızda bulundurmakta bir beis yok çünkü sahabe yattıkları odada kuranı kerim bulundurur onu okur ve amel ederlerdi... Tüm kendine Müslüman diyenlerde inşallah kuranı okuyup anlayıp yaşarlar ve şirkten tağuttan böylece uzak dururlar... Tevhid kuran dır şirk ise aksi ne kadar kanun düzen ve yaşam şekli varsa odur...

Toplam 7 beğeni

Zonguldaklı 2 yıl önce

Kuran okunacak yerde olmalıdır. Kuran okumak ve anlamak içindir. Yoksa günümüzdeki gibi en süslü kutulara, kütüphanenin başköşesine hapsedip, veya sadece ne dediğini anlamadan tilavet etmek Kur'an'a saygı falan değildir. Böyle olacaksa evinizde hiç olmasa da fark etmez. Kur'an okunup, anlaşılmayınca yaşanmaz ve günümüzdeki gibi garip bir durum ortaya çıkar.

Toplam 4 beğeni