Bakara Suresi 155. ayet ne, verilmek istenen mesaj ne? Bakara Suresi 155.ayet anlamı ve tefsiri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) 16. Konferansı Açılış Oturumunda, açılış konuşmasına Bakara Suresi 155'inci ayetini okuyarak başladı. Peki Bakara Suresi 155. ayet ne, verilmek istenen mesaj ne? Bakara Suresi 155.ayet anlamı ve tefsiri nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İslam İşbirliği toplantısında konuştu. Konuşma esnasında Bakara suresinden alıntı yapan Erdoğan; "Rabbimiz Kuran'ı Kerim'de 'Muhakkak ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle deneriz. Sabredenleri müjdele.' Bu şekilde buyurmaktadır." şeklinde konuştu.

Yaşanan zor günlerin sonunda sabrederek nice ecirlere ulaşacağımızı söyleyen ayet Erdoğan’ın konuşmasında referans gösterildikten sonra çok kez internette aratılmıştır. İmtihan dünyasındayız ve zorlukları aşmak için elimizden geleni yaptıktan sonra sabır etmemizi söyleyen ayet bugün yaşadığımız Korona Hastalığından, kurun hareketliliğinden dolayı yaşadığımız zorlukların bizler için imtihan sebebi olduğunu söyler. 

kuranı kerim

kuranı kerim

Ümmetçe yaşanılan zorluklar hepsinin aşma yolunun var gücümüzle çalışmaktır. Bu yaşanan zorluklar Allah’ın (cc) katında Müslümanları belki kurtarır ama bu sadece toprağın altına girince her bir birey tarafından kendince öğrenilecek.

BAKARA SURESİ 155. AYET

وَلَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِّنَ الْخَوفْ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِّنَ الأَمَوَالِ وَالأنفُسِ وَالثَّمَرَاتِ وَبَشِّرِ الصَّابِرِينَ

Türkçe okunuşu:

Ve le neblüvenneküm bi şey'im minel havfi vel cuı ve naksım minel emvali vel enfüsi ves semerat* ve beşşiris sabirın

Türkçe meali:

Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle sınayacağız. Sabredenleri müjdele!

Kuran-ı Kerim'in en uzun suresi Bakara Suresinin faziletleri! Bakara suresi ne için okunur?

İLİŞKİLİ HABER

Kuran-ı Kerim'in en uzun suresi Bakara Suresinin faziletleri! Bakara suresi ne için okunur?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0