Kuran-ı Kerim'in en uzun suresi Bakara Suresinin faziletleri! Bakara suresi ne için okunur?

Kuran-ı Kerim'deki en uzun sure olan Bakara Suresinde özellikle de son iki ayetin bizlere yeteceğini müjdeleyen Peygamber Efendimiz (SAV), bu sure ile şeytanı evden kaçırmanın mümkün olduğunu bizlere söylemektedir. Evde Bakara Suresini okumanın faziletlerini ve Bakara Suresinin önemine işaret eden hadisleri sizlere derledik. Bakara suresinin fazileti ve sırları neler? Bakara Suresinin okunuşu...

Toplamda 286 ayetten oluşarak Kuran-ı Kerim'in en uzun suresi olarak yerini alan Bakara Suresi, Medine döneminde nazil olmuş ve ismini 67-73. ayetlerdeki “bakara (sığır)” kelimesinden almaktadır. En uzun sure olan Bakara Suresinin konusuna baktığımızda, İslam Hukukunun ana temalarını ele aldığı hükümlerin olduğunu görürüz. Okunduğu takdirde eve şeytanın giremeyeceğini bizlere müjdeleyen Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV), hadis-i şerifinde "Evlerinizi (içinde Kur’an okumayarak) kabirlere çevirmeyiniz. Şeytan, içinde Bakara suresi okunan evden ürker ve uzaklaşır" (Müslim, “Müsâfirîn”, 212). buyurmaktadır. Evlerde bolluk ve bereket için okunabilecek en etkili surelerden biri olan Bakara Suresinin faziletleri ile ilgili pek çok sahih hadis-i şerif vardır. Öyle ki Efendimiz (SAV) Bakara Suresinin kişi üzerinde şefaatçi olabileceğini şu hadiste gözler önüne sermektedir: ''Kur’an’ı okuyunuz; çünkü o, kıyamet gününde kendisini okuyanlara şefaat edecektir. İki nur yumağını, yani Bakara ve Âl-i İmrân sûrelerini okuyunuz; çünkü onlar, kıyamet gününde iki büyük bulut veya gölgelik ya da kuş sürüsü gibi gelerek kendilerini okuyanları savunacak ve koruyacaklardır. Bakara sûresini okuyunuz; çünkü ona sahip olmak bereket, terketmek ise hasret ve pişmanlık sebebidir; ona sihirbazların güçleri yetmez” (Müslim, "Müsâfirîn", 252). 

TIKLA OKU: BAKARA SURESİNDE GEÇEN AMENERRASULÜNÜN SIRLARI

KURAN-I KERİM'DE BAKARA SURESİ KAÇINCI CÜZ VE SAYFADA?

Şeytanı evden uzaklaştıran sure hangisi? Bakara suresi faziletleri

Şeytanı evden uzaklaştıran sure hangisi? Bakara suresi faziletleri

Kuran-ı Kerim ilk 3 cüzünde yer alarak en uzun sure olarak geçen Bakara Suresi 2. sayfadan başlayıp 50. sayfada bitip Ali İmran Suresine geçilmektedir.

BAKARA SURESİNİN FAZİLETLERİ NELER? BAKARA SURESİ İLE İLGİLİ HADİS

Meleklerin Bakara Suresinin okunduğu yere gelmesi ile ilgili şöyle bir olay geçmektedir:

Sahâbeden Üseyd b. Hudayr gece vakti hurma yığınının yanında Bakara Suresini okurken atı birkaç defa ürküp heyecanlanmıştı. Üseyd b. Hudayr atın, çocuğunu çiğnemesinden korktuğu için kalktığında göğe baktığında ışıklarla donatılmış bir tavan gördü. Üseyd, Efendimiz (SAV)'e gelerek durumu nakledince, Peygamberimiz (SAV), ondan Bakara sûresini okumaya devam etmesini istedi. Ancak çocuğuna bir şey olmasın diye okumaya ara verdi.

TIKLA OKU: KABİR AZABINDAN KORUYUCU MÜLK SURESİNİN HİKMETLERİ

Bakara suresi kaçıncı cüz ve sayfada?

Bakara suresi kaçıncı cüz ve sayfada?

Sabahleyin durumu Efendimiz (SAV)'e durumu söyleyince de Alemlerin Efendisi Peygamberimiz (SAV), şöyle buyurdular: “Onlar seni dinlemeye gelmiş meleklerdi. Eğer okumaya devam etseydin sabah olunca onları herkes görecekti, kendilerini halktan gizlemeyeceklerdi” (Müslim, “Müsâfirîn”, 242).

Numan bin Beşir (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

“Nebi (SAV: ‘Allah gökleri ve yeri yaratmadan iki bin yıl önce bir kitab yazdı ve o kitaptan iki ayet indirerek, Bakara Suresini kapadı. Bu iki ayet, bir evde üç gün okunmazsa, şeytan o eve yaklaşır!’ buyurdu.”

Evlerde bolluk ve bereket için Bakara suresinin okumanın fazileti ile ilgili sahih hadis-i şerif kayanğında, ''Bakara sûresini okuyunuz; çünkü ona sahip olmak bereket, terketmek ise hasret ve pişmanlık sebebidir; ona sihirbazların güçleri yetmez” (Müslim, “Müsâfirîn”, 252). "Bakara sûresinin sonundaki iki âyeti her kim gece vakti okursa bu iki âyet –o gece– ona yeter" (Buhârî, “Fezâil”, 10).

TIKLA OKU: KURANIN KALBİ YASİN ÖLÜYE OKUNUR MU?

BAKARA SURESİNİN SON İKİ AYETİ: AMENERRASÜNÜN OKUNUŞU VE ANLAMI

Amenerrasulü suresi

Amenerrasulü suresi

BAKARA SURESİ SON İKİ AYETİNİN ANLAMI:

Allah’ın elçisi ve müminler, rabbinden ona indirilene iman ettiler. Her biri Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine inandılar. "O’nun elçileri arasında ayırım yapmayız" ve "İşittik, itaat ettik, bağışlamanı dileriz rabbimiz, gidiş sanadır" dediler.
Allah hiçbir kimseyi, gücünün yetmediği bir şeyle yükümlü kılmaz; lehinde olanı da kendi kazandığıdır, aleyhinde olanı da kendi kazandığıdır. Rabbimiz! Unutur veya yanılırsak bizi cezalandırma! Bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır yük yükleme! Üstesinden gelemeyeceğimiz şeyleri üzerimize yükleme! Bizi bağışla, ayıplarımızı ört ve bize rahmetinle muamele buyur! Sen bizim sahibimiz ve yardımcımızsın; artık inkârcı topluluğa karşı bize yardım et!

 

ŞEYTANI EVDEN UZAKLAŞTIRAN BAKARA SURESİ EVDE NASIL OKUNUR?

Bakara Suresini evde okumak isteyen birisinin sureyi illa ki sesli bir şekilde okuması gerekmez. Her ne niyet üzerine okunuyorsa kalpten niyet ederek sessizce dahi okunsa amaca hizmet eder. Bakara Suresinin bir kez ve tek kişiden okunması daha faziletli olduğu bilinse de sure birkaç aşamada da okunabilir. Evdeki her bir ferdin bölümleri ayrı ayrı okuması ile de olur.

Ancak sureyi radyo ya da pc gibi aletlerden dinlemek geçerli değildir. Mutlaka evde bulunan kişiler tarafından okunması gerekir.

Bakara Suresi 155. ayet ne, verilmek istenen mesaj ne? Bakara Suresi 155.ayet anlamı ve tefsiri

İLİŞKİLİ HABER

Bakara Suresi 155. ayet ne, verilmek istenen mesaj ne? Bakara Suresi 155.ayet anlamı ve tefsiri

BİR YORUM YAPIN 4

Yolcu 1 yıl önce

Selamün aleyküm, Aslında ben size bu "radyoda veya evde pc'den dinlemek geçerli değildir" kısmına katılmıyorum. İlk bende büyü olduğunu pc'den geçen bakara süresi okunurken anladım. Ayrıyetten, okuyabilecek durumda olmadığımda, açıp dinlerdim ve yine anlaşılıyor bazı şeyler. Demekki, insanın kendisi okuduğu gibi yapmasada, radyo'da olsa, cd'de olsa, etki yaparmış. Bu yazıyla, insanları Bakara süresi dinlemekten mahrum etmeyin. Şifayı Allah dilediği gibi verir. Selametle...

Toplam 27 beğeni

Mehtap 1 yıl önce

Okumak sünnet, dinlemek farzdır. Kuranı sesli bir şekilde evinde aç bütün odaların kapısı açık kalsın her yere yayılsın. Evdeki negatif enerji, nazar, büyü vs. Ne varsa hepsi o evi terk eder.

Toplam 16 beğeni

Remzi 3 yıl önce

Radyodan ve veya başka bir cihazdan okunması fayda sağlamaz sözü bâtıl kere bâtıldır

Toplam 48 beğeni

Banu 1 yıl önce

Tebrik ederim. Okumakta dinlemekte şifaya vesiledir Allah'ın izniyle. Niyetinizi edin ve sonucu Allah'a emanet edin

Toplam 0 Beğeni