Müslümanlar yılbaşı gecesini nasıl geçirmeli? Müslüman yılbaşında nelere dikkat etmeli?

Yılbaşı gecesine saatler kalan Müslümanlar bu gece içerisinde ne yapılmasının doğru olduğunu merak etmeye başladı. Müslüman aleminin yılbaşı günü içerisinde hangi ibadetleri yerine getirmesinin doğru olduğu merak içerisinde araştırılmaya başlandı. Peki Müslümanlar yılbaşı gecesini nasıl geçirmeli? Müslümanlar yılbaşında nelere dikkat etmeli?

31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağlayan gecede kutlamaların büyük bir coşku ile devam ettiği yılbaşı gecesinde biz Müslümanlar olarak onlara hiçbir şekilde benzemememiz gerekmektedir. Fasıkları ve kafirleri taklit ederek ahiretimizi tehlikeye atmak yerine yılbaşı gecesini de her zamanki gibi sıradan bir günmüş gibi önem vermeden geçirmek lazımdır. Hz. İsa'nın doğumunda günümüze kadar ulaşan yılbaşı kutlamaları bazı Müslüman ülkelere yayılmış durumda. Ancak Peygamber Efendimiz (SAV)'in "Başka kavme benzemeyin." öğüdüyle hareket etmek gerekir. Öte yandan alkolik kimseler için bayram niteliğinde bir gün olan yılbaşı gecesinde Allah'ın rızasına uygun olmayan nice günahlar işlenmektedir.

Yılbaşı çekilişi haram mı? Milli Piyango bileti neden haram? DiyanetİLİŞKİLİ HABERYılbaşı çekilişi haram mı? Milli Piyango bileti neden haram? Diyanet'ten açıklama

MÜSLÜMANLAR YILBAŞI GECESİNİ NASIL GEÇİRMELİDİR?

Müslümanlar yılbaşını nasıl geçirmeli?

Müslümanlar yılbaşını nasıl geçirmeli?

Bilinçsiz dahi olsa kendimizi bu gibi tehlikelerden korumak için televizyondaki eğlence programlarını bile seyretmeden, dünyalık işlerle meşgul olmadan salih amel işlenerek geçirilen bir gece elbette Allah (c.c.)'un da izniyle daha faziletlidir.

Müslümanlar yılbaşında ne yapmalı

Müslümanlar yılbaşında ne yapmalı

Örneğin; Müslüman bir kimsenin yılbaşı gecesinde yapabileceklerine örnek olarak şunu söyleyebiliriz: Coşku, sevinç ve kutlamaların hat safhada olduğu 00:00 saatinde bin bir türlü günahlar işlenirken onlara benzememek hatta o an o vakitte Allah (c.c)'a daha yakın olabilmek için namazınızda o vakti secde anına denk getirin. Allah (c.c)'a gerekli tesbihatları yaptıktan sonra Allah'a yakarırcasına geçmiş günahlarınıza tövbe edebilirsiniz. Özel bir muradınız varsa onları Allah'tan isteyip o salih amellerde bulunabilirsiniz.

Çocuklara yılbaşının caiz olmadığı nasıl anlatılmalı? Yılbaşı neden kutlanmaz?İLİŞKİLİ HABERÇocuklara yılbaşının caiz olmadığı nasıl anlatılmalı? Yılbaşı neden kutlanmaz?

İslamiyetin dışındaki Hrıstiyan ya da Yahudi gibi farklı inançlara sahip olan kimselerde ibadette bile olsa benzememeyi uygun gören Peygamber Efendimiz (SAV), oruç ibadeti ile ilgili hadis-i şerifinde şöyle buyurmaktadır:

"Aşure orucunu tutun; ancak bir gün ön­ce veya bir gün sonra da tutmak sûretiyle yahudîlere mu­hâlefet edin!" (Ahmed, I, 241; Bezzâr, no. 1052; Heysemî, III, 188)

ÇOCUKLARA YENİ YIL NASIL ANLATILMALI?

Yılbaşı olayının tarihini ve hangi kavmin geleneği olduğunu anlatmakla başlayabilirsiniz. Beraberinde Peygamber Efendimiz (SAV)'in "Başka kavimlere benzemeyin." öğüdüyle devam edip İslamiyet'in güzelliklerini anlatabilirsiniz.

Dolunayda Selimiye Camii mest etti!

İLİŞKİLİ HABER

Dolunayda Selimiye Camii mest etti!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0