2022 Ramazan ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı 2022

Her sene Müslümanların sabırsızlıkla beklediği on bir gün daha erken karşıladığımız Ramazan'ı Şerif yaklaştı. Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı on bir ayın sultanı olarak nitelendirilen Ramazan ayı, 2022'de ne zaman başlıyor? Tüm Müslümanlar tarafından merak edilen Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı hakkında tüm merak edilenleri ayrıntılarıyla haberimizde bulabilirsiniz.

On bir ayın sultanı olarak nitelendirilen Ramazan ayı "bin aydan daha hayırlı" bir ay olarak kabul görmüştür. Allah Bakara Suresi'nin 185. ayetinde, "Ramazan ayı insanlara yol gösterici doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur'an'ın indirildiği aydır Öyle ise sizden Ramazan ayını idrak edenler onda oruç tutsun (tutamayacağı günler sayısınca) başka günlerde kaza etsin Allah sizin için kolaylık ister zorluk istemez Bütün bunlar sayıyı tamamlamanız doğru yolu göstermesine karşılık Allah'ı etmeniz şükretmeniz içindir" buyurmuştur.

شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذ۪ٓي اُنْزِلَ ف۪يهِ الْقُرْاٰنُ هُدًى لِلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِنَ الْهُدٰى وَالْفُرْقَانِۚ فَمَنْ شَهِدَ مِنْكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُۜ وَمَنْ كَانَ مَر۪يضًا اَوْ عَلٰى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ اَيَّامٍ اُخَرَۜ يُر۪يدُ اللّٰهُ بِكُمُ الْيُسْرَ وَلَا يُر۪يدُ بِكُمُ الْعُسْرَۘ وَلِتُكْمِلُوا الْعِدَّةَ وَلِتُكَبِّرُوا اللّٰهَ عَلٰى مَا هَدٰيكُمْ وَلَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ

"Şehru ramadânellezî unzile fîhil kur’ânu huden lin nâsi ve beyyinâtin minel hudâ vel furkân(furkâni), fe men şehide minkumuş şehra fel yesumh(yesumhu), ve men kâne marîdan ev alâ seferin fe iddetun min eyyâmin uhar(uhara) yurîdullâhu bikumul yusra ve lâ yurîdu bikumul usra, ve li tukmilûl iddete ve li tukebbirûllâhe alâ mâ hedâkum ve leallekum teşkurûn(teşkurûne)"

Kadir gecesini de barındıran Ramazan ayı İslam'da "Sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gece" olarak geçer. Allah Kadr Suresi'nde, "Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen ne bileceksin. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir" buyurmuştur.

Ramazan ayında yapılacak ibadetler! Ramazanda okunacak en faziletli dua ve tesbih zikirleriİLİŞKİLİ HABERRamazan ayında yapılacak ibadetler! Ramazanda okunacak en faziletli dua ve tesbih zikirleri

RAMAZAN AYINDA MÜSLÜMANLAR NE YAPAR?

ramazan ayında müslümanlar ne yapar?

ramazan ayında müslümanlar ne yapar?

Tüm İslam âleminin hasretle beklediği Ramazan ayında Müslümanlar, oruç tutarak imanlarını güçlendirir. Nefsani duygulardan arındıran orucun bilimsel verilere göre beden sağlığına da faydalı olduğu bilinirken, sadece orucun tutulmadığı Ramazan ayında Müslümanlar günahlarından arınmak için;

  • Gözlerini haramdan korumaya çalışır,
     
  • Dünyalıklardan uzak durur,
     
  • Allah'a sık sık tevbe istiğfar eder,
     
  • İyiliklerini çoğaltır, kötülükten uzak durur,
     
  • Günahlarının affı için Allah'a ümidini diri tutar,
     
  • İyi ameller edinmek için çabalar.

On bir ayın sultanı Ramazan'ı Şerif'te Müslümanlar, aralarında düzenledikleri mukabelelerle hatimler indirir. Yoksulların doyduğu, kavgaların bittiği, küslerin barıştığı bu ay, nefsani duyguların barınmadığı bir aydır.

2022 ramazan ayı ne zaman?

2022 ramazan ayı ne zaman?

2022 RAMAZAN AYI NE ZAMAN? RAZAMAN AYINDAKİ MÜBAREK GECE

2022 yılında Ramazan ayı 2 Nisan günü başlayacak olup 1 Mayıs günü sona erecektir. On bir ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayında Allah'ın ayetinde geçtiği gibi "…tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gece" Kadir Gecesi 27 Nisan Çarşamba günüdür.

2022 ramazan bayramı ne zaman

2022 ramazan bayramı ne zaman

2022 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı Arifesi: 1 Mayıs 2022 Pazar

Ramazan Bayramı 1. gün: 2 Mayıs 2022 Pazartesi

Ramazan Bayramı 2. gün: 3 Mayıs 2022 Salı

Ramazan Bayramı 3. gün-:4 Mayıs 2022 Çarşamba

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0