Kabirde sorulacak sorular nelerdir? Kabirde sorgu sual nasıl olacak?

Bir insan öldükten sonra kabre konulmasının ardından Münker ve Nekir meleklerinin yanına gelmesiyle sorgu sual başlar. Peki kabirde sorulacak sorular nelerdir? Kabirde sorgu sual nasıl olacak? Tüm merak edilen bu soruların cevabını Muhsin Bay'ın sunumuyla Kanal 7 ekranlarına gelen Cuma Sohbetleri programında eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan yanıtlıyor.

Ehl-i sünnete göre Münker ve Nekir adında iki melek ölen kişiyi kabrinde sorguya çeker. Bu konuda Ebu Hüreyre rivayetine göre Peygamber Efendimiz (SAV) bir hadisinde, "Ölü defnedildiğinde, ona gök gözlü simsiyah iki melek gelir. Bunlardan birine Münker diğerine de Nekir denir" buyurmuştur. Kabirde sorgu sual konusunda Kur'an-ı Kerimde bu iki meleğin isminin geçmemesi akıllarda soru işaretleri oluştursa da birçok hadislerde yer alması, kabirde sorgu sual konusunu manevi mütevatir derecesine yükseltiyor. Kabirde sorulacak sorular nelerdir? Kabirde sorgu sual nasıl olacak? Tüm bu merak edilen sorulara Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Muhsin Bay'ın sunumuyla Cuma Sohbetleri'nde eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan yanıtlıyor.

kabirde sorulacak sorular nelerdir?

kabirde sorulacak sorular nelerdir?

KABİRDE SORULACAK SORULAR NELERDİR? KABİRDE SORGU SUAL NASIL OLACAK?

İbn Mâce, Sünen'inde şöyle demektedir: 

"Allah, iman edenleri sabit bir söz ile metanetli kılar." âyeti, kabir azabı (sorgusu) hakkında indi. Ölüye kabirde; "Senin Rabbin kim?" diye sorulur. O da; "Rabbim Allah'tır, Peygamberim Muhammed (SAV)'dir" diye cevap verir. İşte mü'min ölünün böyle cevabı; "Allah iman edenleri sâbit söz ile dünya hayatında ve ahirette metanetli kılar." meâlindeki âyetin ifadesidir. (İbn Mace, Zühd, 32; Ayrıca bk. Buhari, Tefsîr, Sûre, 14).

kabirde sorgu sual nasıl olacak

kabirde sorgu sual nasıl olacak

Cuma Sohbetleri programında kabirde sorgu sual konusunda eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, "Rabbin kimdir?, Peygamberin kimdir? Dinin nedir? Suallerini soruyor. şayet mü'min ise 'Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü' diye cevap veriyor. Melekler de diyorlar ki biz senin böyle diyeceğini bilirdik. Görevimiz gereği biz geldik. Burası senin için cennet bahçelerinden bir bahçe" ifadeleriyle mü'min olmayanın da bu sorulara cevap veremeyeceğini de bildiriyor.

Mart ayında vizyona girecek filmler nelerdir? 2022 Mart filmleri

İLİŞKİLİ HABER

Mart ayında vizyona girecek filmler nelerdir? 2022 Mart filmleri

BİR YORUM YAPIN 0