Oruç borcu olan ne yapmalı? Oruç borcu nasıl ödenir?

On Bir Ayın Sultanı Ramazan ayının gelmesiyle beraber Müslümanlar oruç ibadetlerini hassasiyetle yerine getiriyor. Peki bazı sebeplerden dolayı oruç tutamayan Müslümanlar ne yapmalı? Oruç borcu olan ne yapmalı? Oruç borcu nasıl ödenir? Kanal 7 ekranlarında Muhsin Bay'ın sunumuyla İzleyiciyle buluşan Cuma Sohbetleri programında eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan yanıtladı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Oruç, Ramazan ayında Müslümanlar için yerine getirilmesi farz kılınmış; kişinin sabah ezanından sonra akşam ezanına kadar yemeden içmeden kesilmesinin yanı sıra nefsani duygulardan kendini uzak tutması; kırıcı olmaması, kötü ve yalan söz söylememesidir. Herkesin sabırsızlıkla beklediği On Bir Ayın Sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Müslümanlar, oruçlarını tutmaya başladı. Ancak bazı sağlık problemlerinden dolayı oruç ibadetlerini yerine getiremedikleri için üzüntü içinde olan kimseler de var. Bu durumda olanların akıllarında, oruç borcu nasıl ödenir soruları oluşmaya başladı. Ramazanın ayına kavuşmamızla beraber akıllarda oluşan bu soru işaretlerine Kanal 7 ekranlarında Muhsin Bay'ın sunumuyla izleyiciyle buluşan Cuma Sohbetleri programında eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan yanıt verdi.

Kefaret orucu nedir? Kefaret orucu nasıl tutulur?İLİŞKİLİ HABERKefaret orucu nedir? Kefaret orucu nasıl tutulur?

oruç borcu olan ne yapmalı

oruç borcu olan ne yapmalı

ORUÇ BORCU OLANLAR NE YAPMALI? ORUÇ BORCU NASIL ÖDENİR?

Sağlık problemlerinden dolayı oruç tutamayan Müslümanların borçlarını nasıl ve ne şekilde ödeyecekleri konusunda Nursaçan şu ifadeleri kullandı:

oruç borcu nasıl ödenir

oruç borcu nasıl ödenir

Ramazan orucunun sevabı! Ramazan ayında tutulan orucun faziletleri nelerdir?İLİŞKİLİ HABERRamazan orucunun sevabı! Ramazan ayında tutulan orucun faziletleri nelerdir?

"Mü'minin ayağına diken batsa derecesinin yükselmesine sebep olur. Sevgili Peygamberimiz (SAV) böyle buyuruyor. Hz. Eyüp Peygamber (AS) 17 sene hastalık çekmiş. Servet gitmiş, evladı gitmiş, bağ bahçe gitmiş... Ama sonra "Ya Rab, her tarafımı hastalık sardı sen en büyük merhamet sahibisin" diye Rabbimize sığınmış. 17 yıllık hastalık çektikten sonra Rabbimiz şifa ihsan etmiş" şeklinde yaptığı açıklamalarla oruç tutamayacak olan hasta kimselerin borçlarını ödemeleri için fidyelerini fakirlere vermesi gerektiğini ifade etti.

BİR YORUM YAPIN 0