Aziz Mahmut Hüdayi Hazretleri'nin sevenlerine duası!

İlim, tasavvuf ve edebiyat sahalarında parlak bir hüviyete sahip olan Hüdâyî Hazretleri, mâneviyat rehberleri arasında müstesnâ bir mevkii hâizdir. Hüdayi Hazretleri hem pâdişahların hem de bütün tebaanın sevdiği bir Hak dostu olarak gönüllerde yerini almıştır. Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak sizler için Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri Türbesi'ni ziyaret etti.

Hüdâyî Hazretleri Osmanlı'nın yükselişten yavaş yavaş duraklama dönemini takip eden bir devirde yaşamıştır. Hem sultanların âdil, gayretli ve mâneviyat bakımından güçlü ve zinde olmaları için büyük himmetler sarf etmiş, hem de birtakım kargaşadan bunalan devlet ricâlinin ve halkın gönül yaralarını âdeta hâzık bir hekim gibi sarmasını bilmiştir. Bundan dolayı hemen herkes, onun sohbet, irşad ve hizmet sofrasında huzur bulmuştur. Dergâhı, gönüllerin huzur ve saâdete kavuştuğu bir mekân olmuştur.

Aziz Mahmut Hüdayi kimdir? Aziz Mahmut Hüdayi Türbesi nerede, özellikleri neler?İLİŞKİLİ HABERAziz Mahmut Hüdayi kimdir? Aziz Mahmut Hüdayi Türbesi nerede, özellikleri neler?

Hüdâyî Hazretleri

Hüdâyî Hazretleri

AZİZ MAHMUT HÜDAYİ HAZRETLERİ'NİN DUASI...

Allah rızâsı istikâmetinde ihlâs, samîmiyet ve gayret üzere hareket eden Hüdâyî Hazretleri, sahip olduğu zâhirî ve bâtınî liyâkat sebebiyle de hem pâdişahların hem de bütün tebaanın sevdiği bir Hak dostu olarak tebârüz etmiştir. Bunun yanı sıra Hüdayi Hazretleri sevenlerine de dua etmeyi ihmal etmemiştir. Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak sizler için Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri Türbesi'ni ziyaret etti. İşte Aziz Mahmut Hüdayi Hazretleri'nin sevenlerine ettiği dua...

Aziz Mahmut Hüdayi Hazretleri türbesi

Aziz Mahmut Hüdayi Hazretleri türbesi

 İtikaf nedir ve itikafa nasıl girilir? İtikafa girmenin faziletleri nelerdir?İLİŞKİLİ HABER İtikaf nedir ve itikafa nasıl girilir? İtikafa girmenin faziletleri nelerdir?

Aziz Mahmut Hüdayi Hazretleri'nin Üsküdar'da bulunan türbesi Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ziyaretçi akınına uğramaya başladı.

Teheccüd namazı kaç rekat ve nasıl kılınır? Teheccüt namazı kılınışı

İLİŞKİLİ HABER

Teheccüd namazı kaç rekat ve nasıl kılınır? Teheccüt namazı kılınışı

BİR YORUM YAPIN 0