Ağda veya lazer epilasyon orucu bozar mı?

Ramazan ayında farz olan oruç ibadetini yerine getirirken son derece dikkatli olunmalıdır. Zira bilerek veya bilmeyerek oruç bozulabilir. Bunun için kişisel bakım yaparken de orucu bozan durumları göz önünde bulundurmak gerekir. Peki özellikle kadınların vücut temizliği için tercih ettikleri ağda veya lazer epilasyon orucu bozar mı? Tüm detaylarıyla haberimizde bulabilirsiniz.

Mübarek Ramazan ayında sevapların kat kat verildiği zamanda insanlar ibadetlerini çoğaltırken İslami açıdan yanlış olan davranışlarını azaltmalıdır. Şeytanların zincire vurulduğu bu ayı, kendimiz için fırsat ayı olarak tanımlayabiliriz. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) bir hadisinde, "Ramazan ayı girince Cennet kapıları açılır, Cehennemin kapıları kapanır ve meredei şeyâtîn zincire vurulur." buyurmuştur. (Buhari)

İslamiyet için temizliğin ve kişisel bakımın önemi büyüktür. Müslümanlar için fırsat ayı olarak görülen Ramazanda oruç ibadeti yerine getirilirken de temizliğin ön planda olması gerekir. Ancak bunu yaparken orucu bozacak ya da sakatlayacak durumlara önem verilmelidir.

ağda orucu bozar mı

ağda orucu bozar mı

Oruçluyken duş almak orucu bozar mı? Yıkanmak orucu bozar mı?İLİŞKİLİ HABEROruçluyken duş almak orucu bozar mı? Yıkanmak orucu bozar mı?

Ramazan ayının gelmesiyle beraber Müslümanlar orucu bozan durumları araştırmaya başladı. Özellikle kişisel bakımına önem gösteren Müslümanlar, vücut temizliği için ağda veya lazer epilasyon kullanılması orucu bozar mı sorularını merak ediyor. Peki ağda yaptırmak orucu bozar mı? Lazer epilasyon orucu bozar mı? İşte yanıtı...

AĞDA VEYA EPİLASYON ORUCU BOZAR MI?

Lazer Epilasyon

Lazer Epilasyon

Diyanet işlerinin yaptığı açıklamada ağda yaptırmak ya da kıllardan kurtulmanın başka bir seçeneği olan lazer epilasyon yaptırmak oruç bozmaz. Ancak bu durumlarda erkek veya kadınların hemcinsi olsa bile avret yerlerini göstermeleri yanlış olur. Erkeklerin avret yerleri göbek delikleriyle diz kapakları arasındadır. Kadınların ise hemcinsleri arasında avret yerleri göbek delikleriyle diz kapakları arasındadır. Zorunluluk olmadan bu bölgeleri göstermek caiz değildir. Hem bu bölgelere bakmak hem de aynı cins olsa bile mazeret olmadan bu bölgeleri göstermek uygun görülmemiştir. Orucumuz ancak yiyerek veya içerek bozulur. Bu durumlarda oruç bozulmaz.

Hurmanın cilde ve saçlara faydaları nelerdir? Hurma maskesi evde nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Hurmanın cilde ve saçlara faydaları nelerdir? Hurma maskesi evde nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0