Sahurda ezan okunduğu sırada su içilir mi?

Maneviyatın arttığı, bereketin çoğaldığı 11 ayın sultanı Ramazan ayında Müslümanlar kendilerine farz kılınan oruç ibadetiyle ilgili merak edilenleri araştırmaya devam ediyor. Sahurda ezan okunduğu an su içilir mi sorusu Ramazan ayında en çok merak edilenler arasında yer alıyor. Peki sahurda ezan okunduğunda su içilir mi? Yasemin.com muhabiri sizler için sordu İlahiyatçı Yazar Adnan Şensoy yanıtladı.

İslamiyet için büyük bir öneme sahip olan Ramazan ayı 11 ayın sultanı olarak nitelendirilmiştir. Bu ayın içindeki mübarek Kadir gecesi de bin aydan daha hayırlı olan bir gece olarak tanımlanmıştır. Dünyadaki milyonlarca Müslümanın her yıl sabırsızlıkla beklediği Ramazan ayında oruç ibadeti mü'min olanlara farz kılınmıştır. 2023 yılının Mart ayına denk gelen Ramazan ayında Müslümanlar, akıllarındaki soru işaretlerine yanıt bulmak için araştırma yapıyor. İslamiyet, Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getiren bir Müslüman için sahur vaktinin önemine vurgu yapıyor.

sahurda ezan okunurken su içilir mi?

sahurda ezan okunurken su içilir mi?

Ramazanda beslenme önerileri!İLİŞKİLİ HABERRamazanda beslenme önerileri!

SAHURDA EZAN OKUNDU ANDA SU İÇİLİR Mİ?

Enes (r.a) rivayetine göre bu konuda Peygamber Efendimiz (SAV) bir hadisinde şöyle buyurmuştur: 

"Sahur yemeği yiyin, zira sahur yemeğinde bereket vardır. Şüphesiz Allah Ramazan orucunu farz kıldı. Ben de Ramazan gecelerini ihya etmeyi sünnet kıldım."

Kainatın Efendisi (SAV) ümmetine hadisleriyle sahurun önemini anlatıyor.

Peki sahurda ezan okunduğu anda su içilir mi? Yasemin.com muhabiri bu çok merak edilen soruyu İlahiyatçı Yazar Adnan Şensoy'a sordu.

İlahiyatçı Yazar Şensoy konu hakkında şu bilgilere yer veriyor:

"İbadetlerimiz vakitlere bağlıdır. Bir kimse "Benim canım şu anda çok güzel iftar yapmak istiyor" deyip ikindi zamanı iftar yapamaz. Sahur da öyle. "Benim canım şu anda sahur yapmak istiyor, şu andan itibaren artık imsak olsun" dese vakte hükmedemez. Vakitlerin sahibi Allah (c.c.)'dur. İmsak vakti de bellidir. İmsak zaten tutmak anlamına gelir. İftar etmek yani yemek vakti de bellidir. Bir kimse imsak vaktindeyken elinde su var ve içiyor. O anda ezan başladıysa hızlıca içebilir. Ama "Elimde ne de olsa var ağzıma da su değmiş ben bunu yarım saate içeyim" deyip yavaş yavaş yudumlarsa o olmaz."

BİR YORUM YAPIN 0