Kansere karşı okunacak en etkili dualar nelerdir? Kanserli kişiye en etkili dua

İleri derecede kanser rahatsızlığına yakalanıp sağlığına kavuşmak isteyen kimselerin gördüğü tıbbi tedavi yöntemlerinin yanı sıra Allah'tan ümit ederek şifa bulması için okuyabileceği en etkili duaları derledik. Peki kansere karşı okunacak en etkili dualar nelerdir? Tüm detaylarıyla haberimizde bulabilirsiniz.

Peygamber Efendimiz (SAV) bir hadisi şerifinde, "Allah, şifasını vermediği hiçbir hastalığı yaratmamıştır. Onu bilen bildi, bilmeyen de bilmedi'' şeklinde buyurmuştur (Buhari, Kader, 4). Buradan yola çıkarsak, kainattaki tüm hastalıkların aslında o varlığı iyileştirmeye yönelik olduğunu görebiliriz. Asıl mesele, Allah (c.c)'un kaderimizde yazdığı hayırlı ve şerli olaylara karşı nasıl baktığımızdır. Yaşadığımız süre boyunca Allah (c.c.) bizleri, çok sevdiklerimizle de bedensel sağlık problemleriyle de sınayabilir. Bunun için her şeyden önce tevekkül sahibi olmalı ve o problemimizden dolayı asla isyan etmemeliyiz. Öte yandan günümüzde birçok hastalığın ortaya çıktığı gibi yıllardır başa çıkılamayan kanser rahatsızlığı için tıbbi tedaviler sonucu sağlığına kavuşamayan insanlar var. Bundan muzdarip olan insanlar için kansere karşı okunacak en etkili duaları derledik. İşte kansere karşı okunacak en etkili dualar.

Kansere karşı okunacak en etkili dualar

Kansere karşı okunacak en etkili dualar

Hastalık anında hangi dualar okunmalıdır? Salgın hastalıkta okunacak dualarİLİŞKİLİ HABERHastalık anında hangi dualar okunmalıdır? Salgın hastalıkta okunacak dualar

KANSERE KARŞI OKUNACAK EN ETKİLİ DUALAR!

Tıbbi alanda tedavisinin tam olarak bulunmadığı kanser hastaları, sıhhate kavuşmak için gerekli müdahaleleri görürken bir taraftan şifa niyetine bazı sureleri okuyabilir. Kendisinin bunu yapabilme mecali yoksa bile yanında bulunan biri de dua niyetine okuyabilir. Peygamber Efendimiz (SAV)'in hastalık anında okuduğu şifa duaları kanserli hastalar için okunabilir. Peki hastalık anında okunan şifa duası hangisidir?

"Es'elüllâhel-azîme, Rabbel-arşil-azîmi en yeşfiyeke."

"Arş’ın Rabbi Yüce Allah’tan sana şifa vermesini isterim, derse, Yüce Allah ona mutlaka o hastalıktan şifa verir." (Ebû Davud, Cenâiz, 12)

Aile içerisindeki fertlerden birinin rahatsızlanması durumunda Peygamber Efendimiz (SAV), mübarek elini hasta kimsenin alnına koyup şu duayı okurmuş:

"Allahümme Rabbenâ. Ezhibi'l-be'se, işfi, ente'ş-Şâfi. Lâ şifâen illâ şifâüke, şifâen lâ yuğâdiru sekamen."

"Allah'ım, sen bütün insanların Rabbisin. Bu hastanın ızdırabını gider. Şifa ver. Şifayı veren sensin. Senden başka şifa yaratan yoktur. Ancak senin şifan vardır. Bu kuluna da hastalıktan eser bırakmayacak şekilde şifalar ihsan eyle."

Hastalık anında okunacak dualar

Hastalık anında okunacak dualar

KANSER HASTALARI İÇİN ÇEKİLEBİLECEK ESMALAR

Kanser hastaları için en etkili dualar olsa da bunu tesbih gibi çekebileceği esma zikirleri de vardır. Allah (c.c)'un en güzel isimlerinden şifa niyetine çekilebilecek esmaları şu şekilde ayırabiliriz:  ''Ya Şafi, Ya Latif, Ya Ganiy, Ya Rahim.''

Yine aynı şekilde kanser hastaları için okunabilecek dualar arasında Mümin suresinin de önemli olduğu bilinmektedir. Kanser hastası kişiler eğer çok ciddi bir durumda değillerse yani kendileri okuyabilecek durumda ise her gün kendileri bu sureyi okuyabilir. Şifa ayeti olarak bilinen Tevbe Suresindeki 14. ayet "Onlarla savaşın ki Allah sizin ellerinizle onlara azap etsin, onları rezil etsin, onlara karşı size yardım etsin. İnanan halkın göğüslerine şifa versin" okunabilir.

قَاتِلُوهُمْ يُعَذِّبْهُمُ اللّهُ بِأَيْدِيكُمْ وَيُخْزِهِمْ وَيَنصُرْكُمْ عَلَيْهِمْ وَيَشْفِ صُدُورَ قَوْمٍ مُّؤْمِنِينَ

Katiluhum yuazzibhumullahu bi eydikum ve yuhzihim ve yansurkum aleyhim ve yeşfi sudure kavmin mu'minin.

BİR YORUM YAPIN 0