İnternet bağımlılığı nedir? İnternette vakit geçirmek günah mıdır?

Teknoloji gün geçtikçe gelişiyor. İnternet bu teknolojinin bir parçasıdır ancak hayatımızı en çok etkileyen etkenlerden biri haline geldi. İnternet, insanlığın faydasına olan her icat gibi doğru kullanılmazsa o kişiyi içinden çıkılmaz durumlara sokabilir. Peki internet bağımlılığı nedir? İnternette vakit geçirmek günah mıdır? Herkes tarafından merak edilen bu konuya Prof. Dr. Mustafa Karataş açıklık getirdi.

Günümüzdeki en büyük problemlerden biri haline gelen ve önüne geçilemeyen bağımlılıklardan biri de internet bağımlılığı oldu. Faydalı olarak hayatımıza giren internet, içeriğinde artan platformlardaki tehlikeler nedeniyle günaha bile sürükleyebilir. İnternet bağımlılığı internetin aşırı kullanımı demektir. Bu aşırı kullanım bireylerin sorumluluklarını aksatmasına neden oluyorsa, internette vakit geçirirken zaman mevhumundan uzaklaşılıyorsa durum vahim hale gelmiş demektir. Hiçbir konuda aşırıya kaçmak uygun görülmemiştir. Nitekim Peygamber Efendimiz (SAV) vakit konusunda şöyle buyurmuştur: "Beş şey gelmeden önce beş şeyi ganimet bil"

  • 1. İhtiyarlığından önce gençliğini,
  • 2. Hastalanmadan önce sıhhatini, 
  • 3. Fakirliğinden önce zenginliğini,
  • 4. Meşgul zamanlarından önce boş vakitlerini ve
  • 5. Ölümünden önce hayâtını!” ( Buhârî; Tirmizî) buyurmuşlardır.

Öte yandan konuyla ilgili Prof. Dr. Mustafa Karataş da özel açıklamalarda bulundu. Karataş, İslami değerler açısından önemli olan internet bağımlılığı konusunda çarpıcı açıklamalara yer verdi.

İNTERNET BAĞIMLILIĞI NEDİR?

İnternet bağımlılığı bir kimsenin internet kullanımını artık kontrol edememesi durumu olarak tanımlanabilir. Bu durum kişinin sosyal yaşantısını, iş hayatını ve aile içerisindeki davranışlarını da olumsuz etkiler. İnternet bağımlılığı son zamanlarda, hayatımızda genel niteliğinde gördüğümüz bağımlılıklar dışında en çok karşılaşılan bir rahatsızlıktır.

İnternet bağımlılığı

İnternet bağımlılığı

 İNTERNET BAĞIMLILIĞININ İSLAMİ SONUÇLARI

İmtihan olmak için geldiğimiz bu dünyaya, sorumluluklarını yerine getirmemek elbet İslami sonuçlar doğurur. Bu konuda Prof. Dr. Mustafa Karataş buluşların kullanımı ıslah edilirse çok büyük faydalara yol açacağını belirtti.

internet bağımlılığı tehlike saçar

internet bağımlılığı tehlike saçar

KURTULMAK İÇİN NE YAPILMALI?

Teknoloji bağımlılığı psikolojik bir rahatsızlık olduğundan dolayı profesyonel tedavi görmek çok önemlidir. Ayrıca bu durumda olan kişilerin ailesinden ve arkadaşlarından alabilecekleri yardımla manevi açıdan daha rahat toparlanabilir.

Sınavı kötü geçen çocuğa nasıl davranılmalı? Sınav sonrası çocuğa nasıl davranılması gerekir

İLİŞKİLİ HABER

Sınavı kötü geçen çocuğa nasıl davranılmalı? Sınav sonrası çocuğa nasıl davranılması gerekir

BİR YORUM YAPIN 0