Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'tan mektep projesi!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Mekke’de Diyanet TV'ye konuk oldu. Erbaş, bir sonraki dönem için hedeflenen 'hacda mektep' projesinden bahsetti. Erbaş'ın en büyük projemiz dediği müjdesi hacı adaylarını şimdiden heyecanlandırdı. İşte tüm detaylar...

Geçtiğimiz günlerde Mekke'de Diyanet TV'de yayınlanan 'Hac Yolunda Mekke' programının canlı yayınına konuk olarak önemli açıklamalarda bulundu. Abdullah Aytekin'in sunuculuğunda yürütülen programda Erbaş, 2 yıllık pandeminin vermiş olduğu ayrılık sürecinde insanların Mekke'ye olan özleminden bahsederek, "O heyecanı, hem kendimizde hissediyoruz hem hacılarda görüyoruz. Bu heyecan bir ayrılığın bitmiş olması ve vuslata ulaşılmış olması haccın güzelliğine güzellik katıyor" dedi.

Hac ibadeti

Hac ibadeti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş müjdeyi verdi! 2023İLİŞKİLİ HABERDiyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş müjdeyi verdi! 2023'te kaç kişi hacca gidecek?

"EN BÜYÜK PROJEMİZ HACCI MEKTEP HALİNE GETİRMEK"

Erbaş, Hz. Adem'den Peygamber Efendimize (SAV) kadar bir çok Peygamberin Mekke'de yaşadığını ve aynı zamanda başlarından geçen hadiselerin ders niteliğinde olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

Ali Erbaş: En büyük projemiz haccı mektep haline getirmek

Ali Erbaş: En büyük projemiz haccı mektep haline getirmek

"Peygamberlerin bu bölgelerde yaşarken karşılaştıkları olaylar nedir? Hazreti İbrahim nasıl yaşamış? Hazreti İbrahim şeytan taşlama yolunda şeytanla niçin karşılaşmış? Oğlu İsmail’i kurban etme hususu konusu nereden çıkmış? Arafat, Müzdelife, Mina… Bütün bu mekanlarda geçen olayları hacılarımızla paylaşmak, her birinden bir ders çıkarmak ve haccı mektep haline getirmek Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bizim en büyük arzumuzdur, en büyük projemizdir."

Peygamber Efendimizin (SAV) Veda Hutbesi'nin, insan hakları evrensel beyannamesinin ilk örneği olduğuna dikkat çeken Erbaş, konuşmasında "Veda Hutbesi'nde üç türlü hitap vardır; 'Ey İnsanlar!', 'Ey Mü'minler', 'Ey Ashabım'. Peygamber Efendimiz, hutbesinde sadece ashabına değil, sadece müminlere değil bütün insanlığa seslendiği için dünyanın neresinde olursa olsun, hangi inanca mensup olursa olsun bütün insanları ilgilendiren konuları gündeme taşıdı" ifadelerine de yer verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

Namaz kılan babasının kucağından inmedi!

Temmuz ayında vizyona girecek filmler nelerdir? 2022 Temmuz  ayı filmleri

İLİŞKİLİ HABER

Temmuz ayında vizyona girecek filmler nelerdir? 2022 Temmuz ayı filmleri

BİR YORUM YAPIN 3

Bir adem 1 yıl önce

Çok yerinde olur. Ve de gerekli bir yaklaşım.

Osmanlı 1 yıl önce

Sayın erbaş en büyük hedefiniz çok acil bir şekilde diyanetin içinde yahudilere çalışan fetöcü pkk cı ateist bilmem daha hangi ideoloji ye sahip bir sürü elemanları tespit edip kurumdan acilen uzaklaştırmak olmalıdır.... Bilmem derdimi anlatabildim mi.....

Hali ibrahim 1 yıl önce

Ne heyacanı bırak yeni projeyi siz eskiyi bile beceremediniz ben muracaat ettiğimde 54 yaşındaydım şimdi 65 yaş üzeri diye hacca almadılar ağzınızı açıpta o saygısız araplara bir laf bile söyleyemediniz önce bu haksızlıkarı büyüklere saygıyı ana babaya hürmeti gösterin sonra proje üretin saygılar