Haksızlığa karşı hangi dua okunur? Haksızlığa karşı okunacak dua

Haksızlığa uğrayan bir kimse, haksızlık edene beddua etmek yerine Allah'a dua etmelidir. Kimseye beddua etmeyen Peygamber Efendimiz (SAV), kendisine zulmedenlerin doğacak çocuklarını düşünürdü. Peki adalet sahibi olan Allah'a haksızlığa uğrayan kimseler hangi dua edilmelidir? İşte haksızlığa karşı okunacak dua:

Haksızlığa uğrayan bir kimse kendini üzmek ve haksızlık edene beddua etmek yerine Allah'a dua edebilir. Her şeyi gören ve işiten Allah (c.c), kulunun halinden haberdardır. O'nun adaleti her şeye galiptir. Allah-u Teala, Cebrail (A.S) vasıtası ile Hazreti Peygamber'e (S.A.V) şöyle buyurmuştur. ''Kim sana zulüm ve haksızlık yaparsa, kimden bir para alacağın olmasına rağmen alamıyorsan o zaman duanı eksik etme.'' Buradan da anlaşılacağı gibi dua her dileğin anahtarıdır. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V) kimseye beddua etmezdi. Mekke dönemlerinde İslam'ı tebliğ etmek için Medine'ye giden Peygamber Efendimiz (SAV) birçok kişi tarafından çok kötü davranışa maruz kalmıştır. Bunun yanı sıra oradan döndüğünde ise taş yağmuruna tutulmuş ve ayakları kan içinde kalmıştır. Allahu Teala o sırada kendisine haksızlık eden kişilere yapacağı bedduayı kabul edeceğini ve kendisi isterse onları helak edeceğini bildirmiştir. Ancak Hz. Muhammed (S.A.V) ''Onların sulbünden sana ibadet edecek çocuklar doğar Ya Rabb'' diyerek haksızlığa uğramasına rağmen beddua etmemiştir.

haksızlığa karşı okunacak dua

haksızlığa karşı okunacak dua

HAKSIZLIĞA KARŞI OKUNACAK DUA:

İbn-i Sunni haksızlığa uğrayan kimse için şu duayı tavsiye etmiştir:

Ve zennûni iz zehebe mugâdıben fe zanne en len nakdire aleyhi fe nâdâ fiz zulumâti en lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minez zâlimîn(zâlimîne).

Anlamı: 'Sonunda karanlıklar içinde, 'Senden başka hiçbir tanrı yoktur. Seni tenzih ederim. Gerçekten ben kötü işler yapmışım!

Peygamber Efendimiz (SAV) de sıkıntı hissedildiği zamanlarda okunması gereken bir duayı söylemiş. O dua da şöyledir:

La ilahe illallahül’azim-ül-halim la ilahe illallahü Rabbül-Arş-il’azim la ilahe illallahü Rabbüs-semavati ve Rabbül-Erdı Rabbül’Arş-il-kerim.

Anlamı: Allah'ım beni tüm sıkıntılarımdan kurtar. Şüphesiz sen her şeye gücü yetensin. Beni de en hayırlara vesile olacak şekilde arındır.

  • Haksız yere zulüm görmüş birisi cuma günü yatsı namazından sonra kıbleye karşı oturarak çokça 'Ya Latif' esmasını okuyup ardından Salavatı Fatih'i de çok kez okursa haksızlık yapan kişinin hatasını anlaması ve kalbinin yumuşaması,
     
  • Haksızlığa uğrayan kişi, kendisine zulmedenden korunmak için gün içinde 'Ya Müntekim Celle Celalüh' esmasını okumaya devam etmelidir. Allah-u Teala haksızlığa uğrayan kişinin hakkını haksızlık eden kişiden alır. Haksızlık ile karşı karşıya kalındığında, bu esma ile hakkının alınması için haksızlık edeni Allah'a havale eden kişinin kısa zamanda haksızlıktan kurtulması umulur.

Zulme uğrayan, haksızlığa maruz kalan ve hakaret gören çokça salavat okuyarak dua etmelidir.

Hastalık için en etkili mucize dualar! Hastanın şifa bulması için hangi dua okunur? İLİŞKİLİ HABERHastalık için en etkili mucize dualar! Hastanın şifa bulması için hangi dua okunur?

  • Ya Guddüs esması da haksızlık ve zulmetmeyi alışkanlık haline getirmiş kimseleri kötü huylarından kurtarır ve ahlakını güzelleştirir.
     
  • Her şeye gücü yeten anlamına gelen Ya Müheymin esmasını da sık sık okuyan kişi haksızlık eden kişiye galip gelir ve hakkını kazanır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

Zorluklara karşı edilebilecek dua var mıdır? Necmettin Nursaçan Hoca anlatıyor

Moda dünyası saat tasarımında çığır açtı! İnce ama etkili

İLİŞKİLİ HABER

Moda dünyası saat tasarımında çığır açtı! İnce ama etkili

BİR YORUM YAPIN 2

Handan 1 yıl önce

Allah razı olsun

Toplam 2 beğeni

Esila 1 yıl önce

Çok teşekkür ederim bu duaları okuduktan sonra rahtladım.

Toplam 2 beğeni