Allah'ın (cc) güzel isimlerinde El-Hafiz (cc) ne demek?

Allah'ın (cc) bütün isimlerini içeren Esma-ül Hüsna'da yer alan El-Hafiz (cc) ismi şerifi ile bizi yoktan var eden Rabb'imizin bir özelliğini daha anlıyoruz. El-Hafiz (cc) esması sayesinde bu dünyada korumaya dair ne varsa hepsi Allah'ın El-Hafiz (cc) esmasının tecellisidir. Allah'ın (cc) güzel isimlerinde El-Hafiz (cc) ne demek? El-Hafiz (cc) isminin faziletleri nelerdir?

Dünya'da Allah'ımızı (cc) tanımak için Kur'an-ı Kerim'e başvururuz. Alimler Kur'an-ı Kerim'i inceleyerek Esma-ül Hüsna'yı görmüşlerdir. Allah'ın (cc) bütün yarattıklarını en güzel şekilde korumasını anlatan esma El-Hafiz'dir (cc). El-Hafiz ismi Şerif'inin anlamı, dünyadaki tecellisini, Kuran-ı Kerim'de nerelerde geçtiğini ve neler için zikrinin tercih edilebileceğini haberimizde bulabilirsiniz.

EL-HAFİZ (CC) NE DEMEK?

El-Hafiz (cc) anlamı

El-Hafiz (cc) anlamı

El- Hafiz (cc) esması sayesinde bu dünyadaki her varlığın korunduğunu anlarız. Kullarını ve bütün yarattıklarını koruyup kollayan anlamındadır. Korumak, gözetmek, yardım etmek anlamlarını taşıyan hıfz kelimesinden türemiştir.

El-Kebir (c.c) ne demektir? El-Kebir isminin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Kebir...İLİŞKİLİ HABEREl-Kebir (c.c) ne demektir? El-Kebir isminin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Kebir...

EL-HAFİZ (CC) DÜNYADAKİ TECELLİSİ?

  1. Bütün afetlerden yarattıkları Allah'ın (cc) sayesinde, O'nun inayetiyle korunur. 

    “…Senin Rabbin, her şeyin üzerinde gözetici, koruyucudur.” (Sebe Suresi, 21. Ayet)


     
  2. Şeytan ve şeytanlaşmış insandan kullarını koruyandır.

     
  3. Anne ve babaların evlatlarını, arkadaşların, eşlerin birbirlerini tehlikelerden korumu içgüdüsü bu ismi şeriften tecelli eder.

    (Yâkub a.s) şöyle) dedi: “Ancak daha önce onun kardeşi için sizden emin olduğum gibi onun hakkında size güvenir miyim? Fakat Allah koruyucuların en hayırlısıdır ve O rahmet edenlerin en çok rahmet edenidir.” (​Yusuf suresi 64. ayet)

     
  4. Bütün kainatta yaratılmış olan gezegenlerin yarattığı atmosfer sayesinde birbirlerine zarar vermeden, nizâmü'l-âlem içinde hareket etmesiyle tecelli eder.


     
  5. Hayvanlara çocuklarını koruma içgüdüsünü veren Allah (cc), hem de kendilerini korumak için bir takım kalkan vermiştir.



    Örnek olarak bir kaplumbağanın sert kabuğunu verebiliriz. Adeta evi olarak kullandığı kabuğu sayesinde dışardaki tehlikelerden korunur.
     
  6. Bitkileri dışarıdaki tehlikelerden kendilerini korumaları için hem sert kabuklar hem de dikenler vermiştir.


     
  7. Bütün insan ve cinlerin hayatları boyunca yaptıklarını kayıt altında alıp muhafaza eder.

    Ve onlar, O’ndan (Allah’tan) başka dostlar edindiler. Allah, onların üzerine Hafîz’dir (yaptıklarını hayat filmlerinde muhafaza eder). Ve sen, onlara vekil değilsin. (​Şura suresi 6. ayet)
Stresle başa çıkmak artık çok kolay! Sakinleştirici 8 besin önerisi

İLİŞKİLİ HABER

Stresle başa çıkmak artık çok kolay! Sakinleştirici 8 besin önerisi

BİR YORUM YAPIN 0