Esmaül Hüsna'da yer alan birbirinden güzel 100 isimden el-Mukit (cc) ne demektir?

Ahir dünyada her insan kendisini yaratan ve sonsuz nimetlerle donatan Allah'ı (cc) tanımak ister. Nasıl bir Zat'a kulluk ettiğini bilmek ister. Allah'ı en güzel şekilde anlatan isimleri vardır. Bunların her biri Esma-ül Hüsna'da yer alır. El-Mukit (cc) esması Allah'ın büyüklüğünü gösterir. Peki el-Mukit (cc) ne demektir? el-Mukit (cc) ismi şerifinin zikri niye tercih edilir?

Allah'ın güzel 99 isimlerinden biri olan El-Mukit (cc) son günlerde en çok araştırılan konular arasına yerleşti. Esma-ül Hüsna'daki 40. isim olan El-Mukit (cc), Allah'ın (cc) kainatı ve içindekileri yarattığını gösterir. Zerreden en büyüğe kadar her canlının rızkını da aynı zamanda yarattı. Herkesin yiyeceği rızkı önceden yazılmıştır. İlk önce sadece insanlar aklımıza gelmişse de bütün hayvanlar ve yaratılan nebatat yani bitkiler bu esmanın kapsamı içine girer. El-Mukit (cc) ismi şerifi ile bizi yaratan Rabb'imizin rızıklandıran yönünü öğreniriz. Haberimizde El-Mukit'in anlamını, dualarda nasıl kullanılacağını, nelere iyi geldiğini bulabilirsiniz.

EL-MUKİT (CC) NE DEMEK?

El-Mukit (cc) ne demek?

El-Mukit (cc) ne demek?

El-Mukit (cc) esması ile bütün yaratılanların rızkının kaynağının Allah (cc) olduğunun farkına varıyoruz. Rızık konusunu iki ana başlığa bölebiliriz. Bizlere hayatımızı idame edebilmemiz verilen nimetler maddi rızıklar altında anılır. Yiyecek, içecek, giyecek, harcayacak vb. bütün rızıklar maddi rızıklardır. İnsanların varlığının gelişimi Allah'ın (cc) insanlara bahşettiği rızıklar sayesinde olur. Manevi rızıklar ise hem bu dünyada huzur verir hem de kıyametten sonraki hayatımızdaki durağımız belirler. İman gücü, hidayet, ibadet aşkı, adalet bilinci sunulan en büyük manevi rızıklardandır.

Er-Rezzak (c.c) ne demek? Er-Rezzak isminin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna Er-Rezzak...İLİŞKİLİ HABEREr-Rezzak (c.c) ne demek? Er-Rezzak isminin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna Er-Rezzak...

NEDEN EL-MUKİT (CC) ZİKRİ YAPILIR?

Maddi rızkımızın bollaşması için, feraha ulaşmak için dua ederken belki en çok tercih edilen esmadır. “Birçok canlı, rızkını kendi elde edemez. Sizin de, onların da rızkını Allah verir.” (Ankebut Suresi / 60. Ayet) Beslenmemiz ve sağlıklı yaşamamız için bizi besleyen sadece Allah'tır. 

Allah'ın (cc) bireylere verdiği her rızık kullanım şekline göre mükafat kazandırır veya günah yazdırır. “Kim güzel bir (işte) aracılık ederse, ona o işin sevabından bir pay vardır. Kim de kötü bir (işte) aracılık ederse, ona da o kötülükten bir pay vardır. Allah’ın her şey üzerine Mukit’tir (her şeyi gözetip karşılığını verir)“ (Nisa suresi / 85. Ayet)

Manevi rızkımızın artması için bu ismi-i şerif ile dua edebiliriz. Allah'ı (cc) bu isim ile zikretmek hidayet yollarında Allah'ın izni ile daha çabuk yol kat ederiz. Etrafımızdaki canlılara yaptığımız yardım bile bir rızık meselesidir. 

BİR YORUM YAPIN 0