Farz namazların sünnetleri terk edilebilir mi? Sünnet namazları terk etmenin hükmü nedir?

Akıl baliğ bütün Müslümanlar'a farz olan beş vakit namaz Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) önüne ve sonuna ekledikleri sünnet namazlarla daha da süslenmiştir. Sünnet namazların sevabının fazla olması yanında başka faydaları da vardır. Kılınan sünnet namazların vesile oldukları bütün Müslümanlar tarafından bilinmelidir. Peki farz namazların önünde ve sonunda kıldıkları namazların ne gibi müjdeleri vardır?

İslam'ın şartlarından biri olan namaz ibadeti çok önemlidir. Kabre girince ilk sorulacak olan sorunun namazdan gelecek olması konunun ehemmiyetini çokça artırmaktadır. İlahiyatçı yazar Prof. Dr. Mustafa Karataş, engin bilgileriyle Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Muhabbet Kapısı programında sünnet namazlar hakkında gelen soruyu cevapladı. Haberimizde Prof. Dr. Mustafa Karataş'ın farz olan beş vakit namazlardan önce ve sonrasında kılınan namazların önemi hakkında neler söylediklerini bulabilirsiniz. Sünnet namaz nedir, namazlardaki sünnet namazları kılmanın hükmü nedir?

namazların sünneti ne demek

namazların sünneti ne demek

NAMAZLARIN SÜNNETİ NE DEMEK? 

Hz. Muhammed (SAV) farz namazların yanında kılınan sünnet namazları bütün Müslümanlara kılın demiştir. Öyle ki, kılınacak sünnet namazlarının çok büyük müjdeleri olduğunu belirtmiştir. “Bir kimse öğle namazının farzından önce dört, farzından sonra da dört rek`at sünneti devamlı olarak kılarsa, Allah Teâlâ onu cehenneme haram kılar.” (Ebû Dâvûd, Tirmizî) 

Hz. Aişe (ra) annemizde aktardıkları bir hadiste "Hz. Peygamber, sabah namazının iki rekatı gibi başka hiç bir nâfile namaza devam etmemiştir." (Buhâri, Müslim, Ebû Dâvûd) buyurmuşlardır.

Prof. Dr. Karataş'ın bu konuda söyledikleri:

NAMAZLARIN SÜNNETİ NE ZAMAN TERK EDİLEBİLİR?

Namazların önünde ve sonunda kılınan sünnet namazlar oldukça önemlidir. Bunları bilerek ve isteyerek terk etmek Allah korusun dinden uzaklaşmaya neden olabilir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) bu konuda "İkindi namazından önce dört rekat namaz kılan kimseye Allah rahmet etsin." (Tirmizî) buyurmuşlardır.

Prof. Dr. Karataş'ın bu konuda söyledikleri:

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0