El-Vasi (c.c) ne demektir? El-Vasi isminin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Vasi...

En güzel isimlerin Allah'ın olduğu Esmaül Hüsna'dan El-Vasi ismi "Bir şeyi içine alacak şekilde geniş olan; güç yetiren" demektir. İlmi, rahmeti ve kudreti anlatan El-Vasi isminin faziletlerini ele aldık. Peki El-Vasi isminin faziletleri nelerdir? İşte Esmaül Hüsna'dan El-Vasi ismi ile ilgili tüm detaylar...

"Güç yetirmek" anlamındaki se'a ya da si'a kökünden türeyen vasi, "Bir şeyi içine alacak şekilde geniş olan; güç yetiren" manasına gelir. Terim olarak "İlmi, rahmeti ve kudreti her şeyi kuşatan" olarak kullanılır. Lugat alimleri 'Vasi' ismine her türlü isteğe karşı ihsan ve lutufkârlığı yeterli olan, ilmi her şeyi kuşatan, rızkı bütün yaratılmışlara yayılan ve rahmeti her şeyi kapsayan" mânası vermişlerdir. Kur'ân-ı Kerîm'de se'a kavramı altısı fiil, üçü isim kalıpları, dokuzu da vâsi‘ şeklinde zât-ı ilâhiyyeye nisbet edilmiştir. Bu kullanışlarda ele alınan kök, "ilim, rahmet, mağfiret, zenginlik ve kudret" mânalarına gelen kelimelerle ilişki içinde bulunmaktadır. Öte yandan "Se'a" kavramı çeşitli hadis rivayetlerinde daha çok rızkı genişletme ve geçimi kolaylaştırma anlamında Allah'a izafe edilmiştir.

El-Vasi isminin anlamı ve faziletleri nelerdir?

El-Vasi isminin anlamı ve faziletleri nelerdir?

El-Mucib (c.c) ne demektir? El-Mucib isminin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Mucib...İLİŞKİLİ HABEREl-Mucib (c.c) ne demektir? El-Mucib isminin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Mucib...

KUR'AN-I KERİM'DE EL-VASİ İSMİ

Bakara Suresi 2/247. ayeti: Nebileri onlara: "Allah size Talut'u komutan olarak tayin etti." dedi. Onlar: "Biz komutanlığa ondan daha layık olduğumuz ve o fazla bir servete de sahip değilken, bize nasıl komutan olabilir?" dediler. O da: "Allah, onu üzerinize seçti, ona geniş bir bilgi ve üstün bir güç verdi." dedi. Zira Allah, gücü dilediğine verir. Allah, Her Şeyi Kuşatan ve Her Şeyi Bilen'dir.

وَقَالَ لَهُمْ نَبِيُّهُمْ إِنَّ اللّهَ قَدْ بَعَثَ لَكُمْ طَالُوتَ مَلِكًا قَالُوَاْ أَنَّى يَكُونُ لَهُ الْمُلْكُ عَلَيْنَا وَنَحْنُ أَحَقُّ بِالْمُلْكِ مِنْهُ وَلَمْ يُؤْتَ سَعَةً مِّنَ الْمَالِ قَالَ إِنَّ اللّهَ اصْطَفَاهُ عَلَيْكُمْ وَزَادَهُ بَسْطَةً فِي الْعِلْمِ وَالْجِسْمِ وَاللّهُ يُؤْتِي مُلْكَهُ مَن يَشَاء وَاللّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ

Ve kale lehum nebiyyuhum innallahe kad bease lekum talutemelika, kalu enna yekunu lehul mulku aleyna ve nahnu ehakku bil mulki minhu ve lem yu'te seaten minel mal, kale innallahestafahu aleykum ve zadehu bestaten fil ilmi vel cism, vallahu yu'ti mulkehu men yeşau, vallahu vasiun alim.

Taha Suresi 20/98. ayeti: Sizin ilahınız yalnızca Allah'tır. O'ndan başka ilah yoktur. Kuşkusuz, O'nun ilmi her şeyi kuşatmıştır.

إِنَّمَا إِلَهُكُمُ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ وَسِعَ كُلَّ شَيْءٍ عِلْمًا

İnnema ilahukumullahullezi la ilahe illa huv, vesia kulle şey'in ilma.

Bakara Suresi 2/261. ayeti: Mallarını Allah yolunda harcayanların durumu, yedi başak bitiren ve her bir başakta yüz dane olan bir tohum tanesi gibidir. Allah dilediğine kat kat verir. Allah, Yardımı Çok Kapsamlı Olan'dır, Her Şeyi Bilen'dir.

مَّثَلُ الَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ فِي سَبِيلِ اللّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِي كُلِّ سُنبُلَةٍ مِّئَةُ حَبَّةٍ وَاللّهُ يُضَاعِفُ لِمَن يَشَاء وَاللّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ

Meselullezine yunfikune emvalehum fi sebilillahi ke meseli habbetin enbetet seb'a senabile fi kulli sunbuletin mietu habbeh, vallahu yudaifu li men yeşau, vallahu vasiun alim.

Bakara Suresi 2/268. ayeti: Şeytan, yoksullukla size fahşayı telkin eder. Allah ise sizi bağışlama ve bol nimet söz veriyor. Allah, Yardımı Çok Kapsamlı Olan'dır, Her Şeyi Bilen'dir.

الشَّيْطَانُ يَعِدُكُمُ الْفَقْرَ وَيَأْمُرُكُم بِالْفَحْشَاء وَاللّهُ يَعِدُكُم مَّغْفِرَةً مِّنْهُ وَفَضْلاً وَاللّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ

Eş şeytanu yeidukumul fakra ve ye'murukumbil fahşai vallahu yeidukum magfireten minhuve fadla, vallahu vasiun alim.

Nisa Suresi 4/97. ayeti: Doğrusu, kendilerine haksızlık eden kimselere, melekler canlarını alırken: "Neden bu durumdaydınız?" derler. Onlar: "Biz yeryüzünde mustaz'af kimselerdik" derler. Melekler: "Allah'ın arzı geniş değil miydi, hicret etseydiniz ya!" derler. İşte bunların yeri Cehennem'dir. Orası ne kötü bir yerdir.

إِنَّ الَّذِينَ تَوَفَّاهُمُ الْمَلآئِكَةُ ظَالِمِي أَنْفُسِهِمْ قَالُواْ فِيمَ كُنتُمْ قَالُواْ كُنَّا مُسْتَضْعَفِينَ فِي الأَرْضِ قَالْوَاْ أَلَمْ تَكُنْ أَرْضُ اللّهِ وَاسِعَةً فَتُهَاجِرُواْ فِيهَا فَأُوْلَئِكَ مَأْوَاهُمْ جَهَنَّمُ وَسَاءتْ مَصِيرًا

İnnellezine teveffahumul melaiketu zalimi enfusihim kalu fime kuntum. Kalu kunna mustad'afine fil ard. Kalu e lem tekun ardullahi vasiaten fe tuhaciru fiha. Fe ulaike me'vahum cehennem ve saet masira.

El-Vasi isminin faziletleri nelerdir?

El-Vasi isminin faziletleri nelerdir?

EL-VASİ İSMİNİN FAZİLETLERİ NELERDİR?

El-Vasi ismini çokça zikredenin;

  • Sağlıklı ve güzel bir yaşaması
     
  • Fesatlık ve tüm huzursuzluklardan kurtularak rahata kavuşması
     
  • Gam, kasavet ve keder ağırlığının üzerinden kalması ve rahata kavuşması
     
  • Rızkının bol olması ve ummadığı nimetlere kavuşması umulur.

 

Emine Erdoğan'dan 'Milli Ağaçlandırma Günü' paylaşımı!

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan'dan 'Milli Ağaçlandırma Günü' paylaşımı!

BİR YORUM YAPIN 0