El-Mecid (cc) ne demek? Neden El-Mecid (cc) esmasının tesbihi neden tercih edilir?

Allah'ın (cc) güzel isimlerini bulunduran Esma-ül Hüsna'da yer alan El-Mecid esması anlam ve fazilet açısından çok değerlidir. Kulluk ettiğimiz yüce Zat (cc) El-Mecid ismi-şerifiyle Kendi gücü ve kuvveti hakkında insan ve cinlere bilgi vermiştir. Bizi yaratıp ve bütün ihtiyaçlarımızı karşılayan Allah'ın (cc) şanı çok büyüktür.

Allah'ın güzel isimlerinin bulunduğu Esma-ül Hüsna'da yer alan El-Mecid (cc) ismi şerifiyle karşınızdayız. Allah'ı bu dünyada elimizden geldiğince tanımalıyız çünkü bu sayede kulluk ettiğimiz Zat'ın gücü ve kudreti hakkında bilgi sahibi oluruz. El- Mecid esması Allah'ın kuvvetini anlatıyor. Gücün kaynağını bu esma ile buluyoruz. El-Mecid (cc) ne demek, Kuran-ı Kerim'de nasıl kullanılır ve El- Mecid (cc) esması neler için zikredilir? Haberimizde verdiğimiz soruların cevaplarını bulabilirsiniz.   

EL-MECİD (CC) NE DEMEK?

El-Mecid (cc) ne demek?

El-Mecid (cc) ne demek?

Asil, şerefli ve seçkin olmak kelimelerinin anlamı taşıyan mecd kelimesinden türeyen El-Mecid (cc) esmasının anlamı her türlü övgüye sadece Allah'ın (cc) layık olduğunu gösterir. El-Mecid esması Bütün güzel işlerin Allah'ın nasip ettiğini anlatır. Yarattıkları bütün varlıklara ikramı bol olan Rabb (cc) çok büyük lütuf sahibidir ve bütün eksikliklerden münezzehtir. Şanı sonsuz olan Allah (cc) aynı zaman övülmeye en layık olandır.

EL-MECİD (CC) FAZİLETLERİ NELERDİR?

KURAN-I KERİM'DE NEREDE EL-MECİD (CC)
ESMASI GEÇER?

Şu muhakkak ki rabbimizin şanı çok yücedir; O, ne bir eş edinmiştir ne de çocuk.” (Cin Suresi / 3. Ayet)

“Şüphesiz ki Rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra arşa istivâ eden; geceyi, durmadan kendisini kovalayan gündüze bürüyüp örten; güneşi, ayı ve yıldızları emrine boyun eğmiş durumda yaratan Allah’tır. Bilesiniz ki, halk da emir de yalnız O’na aiitir. Âlemlerin Rabbi olan Allah yüceler yücesidir.” (Araf Suresi / 54. Ayet)

“Arş’ın sahibidir; Mecid (yüce)dir.” (Buruc Suresi / 15. Ayet)

“Şüphesiz ki O, övülmeye lâyık olandır, Mecid’dir.” (Hud Suresi / 73. Ayet)

BİR YORUM YAPIN 0