Ahir zaman ne demek? Ahir zamanın sonu ne zaman gelecek?

İslam'a göre, Peygamber'imiz (SAV) tebliğ görevine başladığında ahir zaman da başlamıştır ve kıyametin kopmasıyla da bu zaman sona erecektir. İnsan ve cinlerin nefislerini oldukça zorlayan bu zamanda cenneti kazanmak çok zorlaşacaktır. Bu zamanda kendilerine ve nefislerine hakim olanlar ahirette birçok müjdeyle karşılaşacaklardır. Peki Ahir zaman nedir? Ahir zamanın zorlukları nelerdir?

Ahir zaman, son yıllarda üst üste gelen olayların akabinde bazı ilahiyatçıların da yorumlarında yer almaya başladı. Ahir zaman ne demek sorusuna yanıt arayan pek çok vatandaş, internet üzerinden sorgulamalarını gerçekleştiriyor. Ahir zaman, dünyanın son dönemine denir. Kıyametin kopmasına çok yakın olan bu zaman dilimine aynı zamanda fitne dönemi de denir. Öyle ki ahir zamanda çok büyük günahlar basit hal alacak ve birçok kimse tarafından önemsenmeyerek işlenecektir. Ahir zamanda yaşam kalitesi artmışken neden asıl hayatımızı yani ahiretimizi tehlikeye atarız? Ahir zaman nedir? Günahların su gibi aktığı ahir dönemde Müslümanlar nasıl kendilerini korur? sorularının cevaplarını ayet ve hadis ışığında cevapladık. Haberimizde bulabilirsiniz.

AHİR ZAMAN NEDİR?

Ahir Zaman

Ahir Zaman

Ahir zaman için Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) İslam dinini tebliğiyle başlayan ve kıyametin kopmasıyla son bulacak olan zaman dilimine denir. Aynı zamanda dünya hayatının son dönemi de diyebiliriz. Ahir zaman yedinci yüzyılın başlarında, yani ilk vahyin inmesiyle 610 yılında başlamıştır. (Müslim) Cebrail aracılığıyla inen 'OKU' ayeti ahir zamanın başlangıcıdır. Hira dağında bir Pazartesi gecesi olan olay ile ilk vahyin nüzulüyle başlar ve Efendimizi (SAV) son peygamber yapan bir olaydır. (Buhari) Artık kıyamete kadar başka hiçbir peygamber gelmeyecektir.

AHİR ZAMANIN ZORLUKLARI

 Ahir zamana Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) hadislerinde çok yer verilmiştir. Şimdiye kadar asırlar süren ve sonunun ne zaman geleceği bilinmeyen bu sürede günahlar insanların hayatında kolaylaşmıştır. Örnek:

  • Zinanın ve kumarın önü açıldı. İnsanlar fecaat denilebilecek bu olayları çok normal karşılamaya başladı.
     
  • Alkol ve domuz ürünlerini tüketmek çok olağan oldu.
     
  • İslam'ın kuralları hafife alınarak imandan çıkmak kolaylaştı.

Kıyamet alametleri nelerdir? Küçük ve büyük kıyamet alametleriİLİŞKİLİ HABERKıyamet alametleri nelerdir? Küçük ve büyük kıyamet alametleri


İSLAM'DA SABİT KALMAK İÇİN ÖNERİLER

  • Kuran'ı Kerim'i sadece raflarda tutmamalı, içini okumalı ve anlamalıyız.

    Ahir zamanın zorlukları
    Ahir zamanın zorlukları

     
  • Allah'ın (cc) yolladığı kurallara riayet ederek samimi ve yürekli mümin olmalıyız.

    Ahir zamanda Allah emirlerine uygun yaşamak
    Ahir zamanda Allah emirlerine uygun yaşamak

Verdiğimiz iki öneriyi hayatımızın her alanında uygularsak biiznillah son nefesimizi Müslüman olarak veririz. 

BİR YORUM YAPIN 0