Esma-ül Hüsna'dan El-Vekil (cc) ne demek? El-Vekil (cc) esmasının faziletleri nelerdir?

Esma-ül Hüsna ile Allah'ı (cc) öğrettiği kadar biliriz. En güzel isimlerden biri olan El-Vekil (cc) sayesinde mümin olarak vekaletimizin en yüce Zatta (cc) olduğunu anlarız. Güvende hissetmek istenildiğinde bizlere şah damarımızdan daha yakın olan Allah'a (cc) başvururuz. O'nu vekil olarak tanıyanları yüzüstü bırakmayacağını insanlara bu ismi şerifi ile söyler. Peki El-Vekil ismi ne demektir faziletleri nelerdir?

Allah’a güven; güvenip dayanmak için Allah yeter. (Ahzâb Suresi / 3. Ayet). Allah'ın (cc) kelamı olan kitap Kuran-ı Kerim'de böyle bir ayet varken insanların kendilerini sonsuz güvene layık olan Zat'a (cc) teslim etmeleri gerekir. Esma-ül Hüsna'da yer alan El-Vekil (cc) ismi şerifiyle sadece Allah'a sonsuz güven duymamız gerektiğinin bilincine varırız. Vekil kelimesi, "işinin görülmesini başkasına havale etmek" anlamındaki vekl (vükûl) kökünden türemiştir. Terim olarak "bütün yaratıkların işlerinin görülmesinde güvenilip dayanılan, bu konuda tam yeterli olan varlık" mânasına gelir. Allah kainatta bütün yarattıklarının rızkına kefildir. Haberimizde El-Vekil (cc) ismi şerifinin anlamını, Kuran-ı Kerim'de nerelerde geçtiğini ve neden tespih çekilirken tercih edilmesi gerektiğini bulabilirsiniz.   

EL-VEKİL (CC) NE DEMEK?

El-Vekil (cc) ne demek?

El-Vekil (cc) ne demek?

Esma-ül HüsnaİLİŞKİLİ HABEREsma-ül Hüsna'dan El-Hakk (cc) ne demektir? El-Hakk faziletleri nelerdir?

İnsanlar hayatlarının her alanında bir güvence ararlar. El-Vekil (cc) esması, Allah'a (c.c) tevekkül edenler için işlerinin en hayırlı neticeye varacağı anlamına gelir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) bir hadisinde “Kul, günah talep etmedikçe veya sıla-i rahmin kopmasını istemedikçe, duası icâbet görmeye (kabul edilmeye) devam eder.” (Müslim) buyuruyor. Verdiğimiz hadisi şerif sayesinde anlıyoruz ki; insanların vekil olarak sadece Allah'ı (cc) görmeleri yeterlidir. Allah'a güven, vekil olarak Allah yeter. (Ahzâb Sûresi / 3. Ayet)

HAYATTAKİ EN BÜYÜK SİGORTAYI BELİRTEN AYETLER

Kuran-ı Kerim

Kuran-ı Kerim

Dünya'da insanlar kendilerini hiçbir zaman yalnız hissetmemelidirler. Allah (cc) insan ve cinleri muhatap alarak yolladığı kitap Kuran-ı Kerim'de 'Onlar, kendilerine insanlar: "Size karşı insanlar topla(n)dılar, artık onlardan korkun" dedikleri halde imanları artanlar ve: "Allah bize yeter, O ne güzel vekildir" diyenlerdir. (Al-i İmran Suresi / 173. ayet)

Allah'a güvenip, dayanmak ahir dünyada ne kadar büyük bir güvence olsa da asıl yudumuz olan ahirette de çok yardımcı olacaktır. Çünkü Allah'ımız (cc) Ama iman edenler ve salih amellerde bulunanlar, onlara ecirlerini eksiksiz ödeyecek ve onlara Kendi fazlından ekleyecektir de. Çekimser davrananlar ve büyüklenenler, onları acıklı bir azapla azaplandıracaktır ve kendileri için Allah'tan başka bir (vekil) koruyucu dost ve yardımcı bulamayacaklardır (Nisa Suresi / 173. ayet)

EL-VEKİL (CC) ESMASININ FAZİLETLERİ

Tesbih çekmek

Tesbih çekmek

  • El-Vekil (cc) esmasının sürekli tekrarı biiznillah isteklerin gerçekleşmesine ve belaların defedilmesine vesile olur.
     
  • Çok güçlü olan El-Vekil (cc) esması ne niyetle okunursa hayırlısıyla Allah'ın (cc) izni ile kabul olur.
     
  • El-Vekil (cc) ismi şerifi yangın, deprem ve şiddetli rüzgar gibi afetlerden korur.

BİR YORUM YAPIN 0