İmamlık şartları nelerdir? Kimlerin imamlığında namaz kılınır?

İslam açık ve net sınırları olan bir dindir. İmam olmak için de birtakım kurallar vardır ve bunlar da bildirilmiştir. Prof. Mustafa Karataş Kanal 7'de yayınlanan Muhabbet Kapısı programında imamlık vasıflarını izleyenlere aktardı. Karataş, bir seyircinin "Kumar oynayan imamın arkasında namaz kılınabilir mi?" sorusuna da yanıt verdi. Peki imamlık şartları nelerdir? Kimlerin imamlığında namaz kılınır?

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

İslam'ın şartlarından biri olan namazı kılmak çok önemli bir ibadettir. Her mümin namaz ibadetlerini gerçekleştirirken son derece dikkat etmelidir. Namaz cemaatle kılındığında müezzin ve imamlara çok önemli görevler düşmektedir. Öyle ki Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) “En hayırlılarınız, size müezzinlik yapsın, Kur’an’ı en iyi bilenleriniz de size imamlık yapsın.” (Ebû Dâvûd) buyurmuşlardır. Profesör Mustafa Karataş Kanal 7'de yayınlanan Muhabbet Kapısı programında imamlık şartlarını tüm detaylarıyla izleyicilere aktardı. "Bütün imamlık şartlarını karşılayan kimsenin arkasında günahkar olduğu için namaz kılmamak olur mu?" sorusuna Profesör Mustafa Karataş'ın cevabı haberimizde.

İmam ve cemaat

İmam ve cemaat

Namaz kılarken gülünce abdest bozulur mu? Namaz kılarken gülmek namazı bozar mı?İLİŞKİLİ HABERNamaz kılarken gülünce abdest bozulur mu? Namaz kılarken gülmek namazı bozar mı?

İMAMLIK ŞARTLARI

  1. İmamın Müslüman olması zorunludur.
     
  2. İslami hukuk kurallarını bilmelidir. Fıkıh ilmi sağlam olmalıdır.
     
  3. Kuran-ı Kerim'i kaidelerine göre okuması zorunludur. Tecvid kurallarının hepsine hakim olmalıdır. 
     
  4. Cami cemaatinin sevdiği ve saydığı saygıdeğer biri olmalıdır. Profesör Mustafa Karataş cami değil hoca seçilmesini önermiştir. İyi imam size uzak bir camide ise oraya gitmesinin gerektiğini ve daha çok sevap kazanılacağını söylemiştir. 
     
  5. Müslüman olan herkesin arkasında namaz kılınır. Facir olsa da fasık olsa da arkasında namaza durulabilir.
    Peygamberimizin yağmur duası nedir? Kuraklık olmaması için okunacak duaİLİŞKİLİ HABERPeygamberimizin yağmur duası nedir? Kuraklık olmaması için okunacak dua

Bu konuya değinen Prof. Dr. Mustafa Karataş, günahkarların arkasında da namaz kılınacağını söylemiştir. Şartlar karşılandıktan sonra herkesin arkasında namaz kılınabileceğini belirtirken; İmam olmanın çok önemli bir görev olduğunu ancak her kulun yanlışlar yapabileceğini de kaydetmiştir.

PROF.DR MUSTAFA KARATAŞ'IN YANITI:

Güney Kore'de akşam yapılacak aktiviteler nelerdir? Güney Kore'de nerelere gidilir?

İLİŞKİLİ HABER

Güney Kore'de akşam yapılacak aktiviteler nelerdir? Güney Kore'de nerelere gidilir?

BİR YORUM YAPIN 0