Fas'ta devasa müze! 'Peygamberin Hayatı Müzesi' ziyaretçileri asrı saadete götürüyor!

Fas'ın başkenti Rabat'ta Peygamber Efendimiz'in (SAV) hayatı müzesi açıldı. 3D teknolojisiyle oluşturulan sanal müzede Hz. Muhammed'in (SAV) ve ailesinin odaları sergilendi. Yerli ve yabancı birçok turistin ilgisini çeken müze aynı zamanda İslam medeniyetini de anlatıyor. Fuar olarak nitelendirilen müzeyi İslam dünyası eğitim, bilim ve kültür örgütü düzenlemiştir.

Fas'ta bütün Müslümanların ilgisini çekecek müze açıldı. Başkent Rabat'taki Sanal müze Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) hayatını 3D teknolojisiyle anlatıyor. Suudi Arabistan'daki "Uluslararası Peygamberin Hayatı ve İslam Medeniyeti Müzesi"nin ikinci bir nüshası olarak İslam Dünyası Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (ICESCO) başkent Rabat'taki merkezinde açılan müzede, Hazreti Muhammed'in hayatı ve İslam medeniyetine ait içerikler yer alıyor. Müzeyi ziyaret eden Faslılar, Hazreti Peygamberin odası (Hücre-i Saadet), Peygamberin eşlerinin odaları, Mekke ve Medine'deki yaşamı sanal ortamda görme imkanı buluyor.

ISESCO Genel Müdürü Salim bin Muhammed el-Malik AA muhabirine yaptığı açıklamada müzenin, Fas Kralı 6. Muhammed'in himayesinde, ISESCO, Fas Muhammediye Alimler Derneği ve Dünya İslam Birliğinin ortak çalışmaları sonucu açıldığını söyledi.

MekkeİLİŞKİLİ HABERMekke'de dağlar ve ovalar yeşillendi! Kıyamet yaklaşıyor mu? İşte kıyamet alametleri...

Sergide Hz. Muhammed (SAV) odası, eşlerinin odaları, Mekke ve Medine'deki yaşamları sanal ortamda gösteriliyor. Hz. Musa'nin ismi ve yılan motifli figür, alemlere rahmet olarak gelen Hz. Muhammed'in ismi ve onu simgeleyen ay figürü, hadislerin yazılı olduğu levhalar, Efendimizin (SAV) ev eşyaları gibi birçok güzel günleri anlatan figürler sergileniyor.

İŞTE SERGİDEN GÖRÜNTÜLER;

Farenjit bulaşıcı mı? Farenjit nasıl geçer? Sirke farenjite iyi gelir mi?

İLİŞKİLİ HABER

Farenjit bulaşıcı mı? Farenjit nasıl geçer? Sirke farenjite iyi gelir mi?

BİR YORUM YAPIN 1

Tuba 1 yıl önce

Çok duygulandım çokta güzel yapılmış