Esma-ül Hüsna'dan El-Metin (c.c) ne demek? El-Metin faziletleri nelerdir?

Allah'ın (cc) güzel 100 isminin toplandığı Esma-ül Hüsna'da Allah'ın her şeye kadir olduğunu ve hiçbir zaman acze düşmediğini gösteren esması El-Metin'dir (cc). Allah (cc) zora düşmediği gibi darda olan herkese ferahlık verir. Bütün güç O'ndadır. Peki El-Metin ismi ne demektir, faziletleri nelerdir? Haberimizde El-Metin (cc) ismi şerifini bütün ayrıntılarıyla bulabilirsiniz.

"Sağlam, kuvvetli, sert ve dayanıklı olmak" mânasındaki metânet kökünden türemiş bir sıfat olup "çok güçlü ve sağlam" anlamlarına gelen Metin ismi, Allah (c.c)'a nisbet edildiğinde "fiillerinden dolayı zâtına herhangi bir zorluk ve yorgunluk arz olmayan, nihaî noktada kudretli" manasına gelir. Metin, Kur'an-ı Kerim'de Zâriyât Suresi'nin 58. ayetinde Allah'a izafe edilmiştir. Allah'ın rezzâk, kudretli (zü’l-kuvve) ve metîn olduğunu ifade eden bu âyetteki metîn kelimesini kıraat âlimlerinin büyük çoğunluğu lafza-i celâlle bağlantılı bir şekilde okurken bazıları onu kuvvet kelimesinin sıfatı konumunda tutan kıraati kullanmıştır. Haberimizde Êl-Metin (cc) ne demek? El-Metin faziletleri nelerdir? Kuran-ı Kerim'de hangi ayetlerde geçer? Bütün soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

Esma-ül HüsnaİLİŞKİLİ HABEREsma-ül Hüsna'dan El-Vekil (cc) ne demek? El-Vekil (cc) esmasının faziletleri nelerdir?

el-metin ismi ne demek

el-metin ismi ne demek

KUR'AN-I KERİM'DE EL-METİN İSMİ

Zariyat Suresi 51/58. ayeti: Kuşkusuz rızık veren, güçlü ve gücünde metin olan Allah'tır.

إِنَّ اللَّهَ هُوَ الرَّزَّاقُ ذُو الْقُوَّةِ الْمَتِينُ

İnnallahe huver rezzaku zul kuvvetil metin.

Araf Suresi 7/183. ayeti: Onlara süre veriyorum, ancak planım çok sağlamdır.

وَأُمْلِي لَهُمْ إِنَّ كَيْدِي مَتِينٌ

Ve umli lehum, inne keydi metin

Kalem Suresi 68/44. ayeti: O halde bu hadisi yalanlayanları Bana bırak. Onları bilmedikleri bir yerden yavaş yavaş yaklaştıracağız.

فَذَرْنِي وَمَن يُكَذِّبُ بِهَذَا الْحَدِيثِ سَنَسْتَدْرِجُهُم مِّنْ حَيْثُ لَا يَعْلَمُونَ

Fe zerni ve men yukezzibu bi hazel hadis, se nestedricuhum min haysu la ya'lemun.

Enam Suresi 6/44. ayeti: Onlar, verilen öğüdü unutunca, onlara her şeyin kapılarını açtık; kendilerine verilen şeylerle sevince daldıkları sırada onları ansızın yakalayıverdik. O zaman bütün ümitleri boşa çıktı.

فَلَمَّا نَسُواْ مَا ذُكِّرُواْ بِهِ فَتَحْنَا عَلَيْهِمْ أَبْوَابَ كُلِّ شَيْءٍ حَتَّى إِذَا فَرِحُواْ بِمَا أُوتُواْ أَخَذْنَاهُم بَغْتَةً فَإِذَا هُم مُّبْلِسُونَ

Fe lemma nesu ma zukkiru bihi fetahna aleyhim ebvabe kulli şey', hatta iza ferihu bima utu ehaznahum bagteten fe izahum mublisun.

 

EL-METİN (CC) NE DEMEK?

 El-Metin (cc) ne demek?

El-Metin (cc) ne demek?

EL-METİN İSMİNİN FAZİLETLERİ NELERDİR?

El-Metin ismini sık sık zikredenlerin;

Küçük büyük tüm günahlardan uzak durmasını ve yalnızca hayra yönelmesi,

Sıkıntılardan kurtulması,

Dünyanın fani zevklerine sırt çevirmesi umulur.

BİR YORUM YAPIN 0